Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Gene Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor.

AK Parti Gene Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor. Bir elinde silah, keleş, bir elinde bomba, belinde de C4 ama bu adamın ismi Barış. Böyle bir adamın isminin Barış olması neyi değiştirir. Aslında Barış kod adlarıdır, bu adamın asil ismi Savaş'tır" dedi.

Partisinin Karabük il başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılan Şahin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına herkesin bayramını kutlayarak başlayan Şahin, parlamentoda bulunan 4 siyasi partinin vatan, millet, bayrak sevgisi konusunda paylaşımcı bir tavır içinde olması gerektiğini ancak bunun olmadığını belirterek, "Çünkü milletimiz 7 Haziran seçimlerinde bir tek siyasi partiyi iktidara getirmedi. Bir koalisyonun yolunu açtı. Koalisyon için siyasi partimizin önceliklerinden ziyade ülkenin, milletin önceliklerini ön plana almamız gerekir. Yani 'önce partim mi, milletim mi, vatanım mı, ülkem mi?' dendiğinde 'önce vatanım, milletim, ülkem' demek durumundayız" diye konuştu.

"Ziyaret ettik HDP'yi ama bir koalisyon önerisinde bulunmadık"

AK Parti'nin 7 Haziran seçiminde tek başlarına iktidara gelmeyi amaçlamış olmasına rağmen milletin böyle bir durumu takdir ettiğini anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Yüzde 41 oyla tek başımıza iktidara gelemedik. En yakın rakibimize 16 puan fark atarak birinci parti olduk. Cumhurbaşkanı, genel başkanımızı hükümeti kurmakla görevlendirdi. Parlamentoda bulunan 3 siyasi partiye ziyaretlerimiz oldu. 2 siyasi partiye CHP ve MHP'ye koalisyon önerisinde bulunduk, ziyaret ettik HDP'yi ama bir koalisyon önerisinde bulunmadık. Bunun sorumlusu biz değiliz, bunun sorumlusu HDP'ye oy veren vatandaşlarımızda değildir. Bunun sorumlusu bizzat HDP'nin yöneticileridir."

"Böyle bir örgüt terör örgütü değilse nedir?"

HDP'yi eleştiren  Şahin, "Çünkü terörle şiddetle arasına mesafe koyamamıştır. Şiddeti ve silahı siyasetlerinin teminatı olarak görmüşlerdir, hala bu anlayışlarını devam ettiriyorlar" dedi.

Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şiddeti ve silahı bir hak arama yöntemi olarak görmüşlerdir. Bunu devam ettiriyorlar. Her ne kadar HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son hafta 'örgüt silah bıraksın' demişse de bunda samimi olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Çünkü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan 'PKK bir terör örgütü değildir' demiştir. Peki nedir? Daha dün bir tırı içindeki malzemelerle yaktılar.  Bir hafta önce Ağrı Doğubayazıt'ta 3 tırı içindekilerle yaktılar. Diyarbakır Şirvan'da 2.5 milyon dönüm araziyi sulayacak olan barajın yapımını engellemek için 3 ay içinde 12 kez sabotaj yaptılar. Böyle bir örgüt terör örgütü değilse nedir?"

"Barış sözcüğünü çok sık kullanıyorlar"

"Sizin kırsal kesimde tüm oyları birçok köyde almanızı sağlayan bu örgüt değil mi?" diye soran Şahin, "Bu örgütün silahlı unsurları değil mi? Dolayısıyla 'silah bıraksın ama bizim gücümüz yetmez' demek inandırıcı olmuyor. Barış sözcüğünü çok sık kullanıyorlar. Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor. Bir elinde silah, keleş, bir elinde bomba, belinde de C4 ama bu adamın ismi Barış. Böyle bir adamın isminin Barış olması neyi değiştirir. Aslında Barış kod adlarıdır, bu adamın asil simi Savaş'tır. Bu konuda kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapmanın ötesinde adımlar atılması kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Parlamentonun en güçlü partisi olarak 3 siyasi partiye de koalisyon önerisinde bulunmayı arzu ettiklerini vurgulayan Şahin, "Yani onlara da bir koalisyon önerisinde bulunabilmeliydik ama bunun sorumlusu kendileridir. Dolayısıyla terör sorununu bizim çözmemiz bakımından HDP'ye çok önemli görevler düşmektedir. Efendim işte 'silah bıraksınlar, Türkiye'ye silah doğrultmasınlar' demek kafi değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bu konuda bayram namazının ardından yaptığı açıklamaların son derece değerli ve önemli olduğunu belirten Şahin, kendisinin de bu görüşlere katıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title