Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Açıklaması

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "15 Temmuz 2016'da gerçekleşen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine karşı yerel ve ulusal basınımızın verdiği sınav takdire şayandır" dedi.

Çalık, "Malatya Gazetecilerin ve basın sektöründeki diğer çalışanların gece gündüz demeden, yağmurda, çamurda, kimi zamansa canını tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili gayretleri sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Özellikle 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine karşı istisna bir kaç marjinal basın kuruluşu hariç yerel ve ulusal basınımızın verdiği sınav takdire şayan olup milletimizin teveccühünü kazanmış, dünyaya örnek teşkil etmiştir. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak bilinen basın, kamuoyunun düşüncelerini gündeme taşıma gibi çok önemli bir işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Şuna inanıyoruz ki, özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir. Ki zaten Anayasamızda "Basın hürdür, sansür edilemez." denilerek basın özgürlüğü güvence altına alınmıştır. Ancak, bir takım marjinal medya kuruluşlarının basın özgürlüğü adı altında suç teşkil eden tavırlar takınması; iftiralara, hakaretlere meydan vermesi, ülkemizi dış dünyada küçük düşürecek yalan habercilik yapması asla kabul edilemez. Bu tür hareketler ülkemize ve milletimize verdiği zararın yanı sıra basın sektörüne ve gazetecilik onuruna leke sürmektedir. Ülke demokrasimizin terakki göstermesi, insan hakları, düşünce ve kanaat özgürlüğü, kültürel ve ekonomik gelişmişlikte arzu ettiğimiz seviyelere ulaşabilmemizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de basının yeri ve önemi büyük olacaktır. Bu düşüncelerle kıymetli basın mensubu arkadaşlarıma ülkemizin zor zamanlarında milletimizden yana tavır takındıkları için bir kez daha teşekkür ediyor; 24 Temmuz gazeteciler ve Basın Bayramlarını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Öznur Çalık AK Parti Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title