Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılabilmesi için alınan kamulaştırma kararının ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılabilmesi için alınan kamulaştırma kararının ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada,TBMM Genel Kurulunda AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu belirtti.

Dünyanın en eski yerleşim birimlerinin Mezopotamya ve Anadolu toprakları üzerinde yer aldığını vurgulayan Özhaseki, adeta açık hava müzesi olan bu coğrafyanın, korunması, kollanması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini kaydetti.

Sur'un tarihi zenginlikleri konusunda da bilgiler veren Özhaseki, bölgede kaçak yapıların olduğunu ve altyapı sorunlarının bulunduğunu aktardı.

Oradaki hak sahiplerin mağduriyetlerinin giderilmesinin öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Özhaseki, bununla birlikte tarihi ve kültürel mirası koruyup geleneksel yaşamın devamının sağlanmasını ve bölgedeki ticaretin de canlandırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Çeşitli bakanlıkların, bugüne kadar Suriçi için 125 milyon lira harcamasına karşın 'rant ve peşkeş'ten bahsedilmesine anlam veremediğini vurgulayan Özhaseki, "Burada pozitif bir ayrımcılık var. Ben Türk vatandaşı olarak, bir Türk insanı olarak oraya yapılan bu ayrımcılığı destekliyorum. Helali hoş olsun. Ama hiç değilse hakkı teslim edelim arkadaşlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede kentsel dönüşüm yapılabilmesi için acele kamulaştırma yapılmasının bir ihtiyaç ve doğru bir karar olduğunu ifade eden Özhaseki, "Devletin kimsenin malında gözü yok. Devlet hiçbir fakir fukaranın hakkına da el atmaz." görüşünü dile getirdi.

Bölgede, zarara uğrayanların zararlarının tazmin edileceğini belirten Özhaseki, uzlaşma esasının ve oradakilerin rızasının alınmasının aranacağını belirterek, faizsiz kredi desteğinin verilmesi ve sokak sağlıklaştırması projesinin daha geniş bir alanda uygulanması gerektiğini de kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Mezopotamya Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title