Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, önceliğin "engelli olmayı" engellemede olduğunu belirterek akraba evliliği, doktor kontrolünde doğum yapılması, iş, spor ve deniz kazalarına yönelik gibi önlemlerle engelli sayısının aşağı çekilebileceğini ifade etti.

AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, önceliğin "engelli olmayı" engellemede olduğunu belirterek akraba evliliği, doktor kontrolünde doğum yapılması, iş, spor ve deniz kazalarına yönelik gibi önlemlerle engelli sayısının aşağı çekilebileceğini ifade etti.

Özdağ, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Manisa Otizm Derneği'nin Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki "Zihinsel Gelişim Bozukluklarını Anlamak ve Onunla Yaşamak" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de tam rakamın bilinmemekle birlikte 10 milyona yakın engellinin bulunduğunu söyledi.

"Türkiye maalesef özlediğimiz noktaya ulaşamadı, bunun saikleri var. Her 10 yılda bir darbenin olduğu bir ülkede ekonomiden, kültür hayattan ve demokrasiden bahsetmek mümkün değil" diyen Özdağ, Türkiye'nin sosyal problemleri halletmek için mesafe kat ettiğini, sosyal sorumluluk projeleri oluşturduğunu bildirdi.

2004 yılında çıkarılan kanunla engellilere yönelik farkındalık oluşturulmasının, engellilerin koruma altına alınmasının sağlanmak istendiğini vurgulayan Özdağ, engellilere maaş, engelliye ve aileye bakım ücreti, engellilerin kullandıkları aletlerin ücretsiz ya da düşük ücretle temin edilmesi gibi konularda da önemli adımlar atıldığına dikkati çekti.

Özdağ, herkesin engelli adayı olduğuna işaret ederek, önceliğin "engelli olmayı" engellemede olduğunu ve bunun için de bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özdağ, "Hamile kaldıktan sonra annelerin doktor kontrolünde doğum yapmalarını sağlamak, temin etmek. Akraba evliliğini engellemek. Engelli olabileceğimiz iş kazalarını en az seviyeye indirebilmek, spor ve deniz kazalarını en az seviyeye indirebilmek. Bunları yapabilirsek engelli sayımızı aşağı çekeriz. Bunlara rağmen engelli olursa ki olacak, sosyal devlet olarak bu engellilerin mutlaka sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmeliyiz. Aynı zamanda üretken hale getirebilmeliyiz" diye konuştu.

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunuesmre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan ve Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu da konferansın açılışında konuşma yaptı.

Konferansa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. ibrahim Pirim, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikayatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Baykara, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genetik Uzmanı Uz. Dr. Berk Özyılmaz, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Özdağ Yunusemre AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title