Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus Televizyonu RT'deki iddialarına ilişkin, "CHP Milletvekili Eren Erdem'i Türkiye'de 78 milyondan özür dilemeye, Kılıçdaroğlu'nu da göreve davet ediyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus Televizyonu RT'deki iddialarına ilişkin, "CHP Milletvekili Eren Erdem'i Türkiye'de 78 milyondan özür dilemeye, Kılıçdaroğlu'nu da göreve davet ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'i disipline ver, partinden uzaklaştır" dedi.

Partisinin il teşkilatını ziyaret eden Özdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya'ya gideceğini belirterek, Demirtaş'tan Rusya uçağıyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

Özdağ, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu, seçim öncesinde 'Eğer iktidar olursam Türkiye'ye gelen 2 milyon 200 bin Suriyeli'yi geri göndereceğim' demişti. Bunun 800 bini Kürt'tü. O Kürtler geri giderlerse başlarına neler gelecekti, biliyorlardı. Demirtaş, bu konuda Kılıçdaroğlu'na cevap vermemişti. O zaman,Ssayın Bahçeli de Kılıçdaroğlu'na cevap vermemişti. Türkmenler de Türkiye'ye geliyorlardı. 'Onlar da geri giderlerse ölürler ey Kılıçdaroğlu, orada Esed var, DAEŞ var, IŞİD var', bunu söyleyebilirlerdi, söylemediler. Zımnen ortaklık yapmışlardı. Selahattin Demirtaş gibi adamlar başkalarının sözcülüğünü yapıyor.

Biz yerli ve milli bütünlük içinde siyaset yapan insanları Türkiye Büyük Millet Meclisine davet ediyoruz."

Özdağ, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus Televizyonu RT'de yaptığı açıklamaları yüzünden Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nu göreve davet etti.

" Eren Erdem'i disipline ver, partinden uzaklaştır"

"Sayın Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'i disipline ver, partinden uzaklaştır" diyen Özdağ, şöyle devam etti:

"Daha önce aynı hezeyanları kusanlara yapmadın. Daha önce Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 'Kurtuluş Savaşı'nda Ege bölgesinde 40 bin Rum'u öldürdük, soykırım yaptık' dedi. Buna hiçbir işlem yapmamıştı. Ardından, Avrupa Parlamentosunda Ermeni milletvekillerinin, 'Osmanlılar soykırım yaptılar. Osmanlı'nın soykırımını kabul edenler ve aynı zamanda DAEŞ'in zulmünü kabul edenler ayağa kalksın' çağrısında CHP milletvekillerinden Gülsün Bilgehan Toker kalkmıştı, Deniz Baykal kalkmamıştı.

Kılıçdaroğlu, bu milletvekiline yine bir şey yapmamıştı. İki milletvekiline bir şey yaptı. Süheyl Batum'u partiden ihraç ettiler. 'Paralel ile iş birliği yaptık' diyen Birgül Ayman Güler'i disipline sevk ederek, onu da ihraç ettiler. Bunlar mı ağır suçlardı, ötekiler mi ağır suçlardı?"

Takdiri kamuoyuna bıraktığını belirten Özdağ, "Şimdi 'Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'e gereğini yap' diyoruz. Eğer Türkiye'nin yanındaysan, Türkiye Cumhuriyetine inanıyorsan, senin partin Atatürk'ün kurduğu parti, partinin cumhuriyet ile yaşıt olduğunu söylüyorsan, bugün cumhuriyetin ve Türkiye'nin yanında olacaksın. Eren Erdem gibileri de Cumhuriyet Halk Partisinde yer almayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde de hiç yer almayacaklar. Kılıçdaroğlu'nu bu noktada göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özdağ, "Eğer bunu yapmazsa CHP'ye oy veren, gönül veren seçmenlere ve üyelerine de 'İşte Kılıçdaroğlu bu, Eren Erdem bu, Hüseyin Aygün bu, Gülsün Bilgehan Toker budur' diyorum" şeklinde konuştu.

"Darbeler en çok kültürel hayata zarar verir"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i de ziyaret eden Özdağ, daha sonra Düzce Üniversitesi Kültür Topluluğunca Cumhuriyet Konferans Salonu'nda 12 Eylül 1980 darbesini konu alan "Kafes" filminin gösterimine katıldı.

Gösterimin ardından salondaki öğrencilere hitap eden Özdağ, filmde yaşananların hepsinin doğru olduğunu söyledi.

Kendisinin de 12 Eylül mağdurlarından olduğunu anlatan Selçuk Özdağ, şunları kaydetti:

"Ben bunların çok fazlasını yaşadım. Ailemin, nişanlımın, kardeşlerimin yaşadıkları çok fazla boyuttaydı ama siz lütfen dövüşmeyin, kavga etmeyin. Farklı meşreplere sahip olabilirsiniz. Partiler, meşrepler araçtır, amaç devletimizin ilelebet payidar olmasıdır. Amaç, Allah'ın rızasını kazanmaktır, milletin mutluluğu ve zenginliğidir. Siz Aziz Sancar olun, Nurettin Topçu olun, Cemil Meriç olun, ellerinizden kitap düşmesin, iki dil bilin ve mutlaka mesleğinizde en iyi olun. Sonra çıkın, bu memlekete hizmet etmek için devlet dairelerine, üniversitelere, fabrikalara koşun. Üç şeyi beraberce yükseltin. Cami minarelerini, fabrika bacalarını ve üniversite bacalarını beraberce yükseltin. Bizim buna ihtiyacımız var."

Darbelerin ekonomi, demokrasi ve kültürel hayata zarar verdiğine dikkati çeken Özdağ, darbelere direnenlere, vesayetçilere kafa tutanlara teşekkür etti.

Milliyetçiliğin "milletinden yana olmak" anlamına geldiğini vurgulayan Özdağ, "Ülkücülük, bir milleti, bir devleti süper devlet yapabilmektir. Bunu kim yaparsa yapsın, bu toprağın çocukları, 78 milyon yapar. Hedefimiz Türkiye'yi muasır medeniyetler üzerine çıkarmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, sanatta söz sahibi, milli ve manevi değerlere haiz insanların zirvede olacağı Türkiye'de yaşamayı ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Özdağ Eren Erdem Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title