Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

Türkiye’nin son 12 yılda önemli başarılara imza attığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, rehavete sürüklenilmemesi gerektiğini ve şu anda zirvede olan Türkiye’nin en tehlikeli yerde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 12 yılda önemli başarılara imza attığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, rehavete sürüklenilmemesi gerektiğini ve şu anda zirvede olan Türkiye'nin en tehlikeli yerde olduğunu söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 2014 Ekonomi Raporu Bursa toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye olarak fevkalade önemli bir dönemden geçiyoruz. Dünyanın her bölgesinde sıkıntılar yaşanıyor. Sanayi kapitalizminin geride bırakmasına rağmen dünyadaki politik dengeler oturmuş değil. Bu süreç bir müddet daha devam edecek. Temel tartışma, üretimin nasıl hakça paylaşılacağı, dünya ekonomisinin ortaya çıkaracağı katma değerin adil olarak paylaşılacağı ve adil paylaşım üzerinden düzenin kurulmasıdır. Türkiye'de son 12 yılda önemli başarılar kazandık. Türkiye hem ekonomi hem siyaset alanında önemli gelişmeler kaydetti. Bu başarının arkasındaki temel sebebin birincisi siyaset ve ekonomideki değişiklikleri eş zamanlı gerçekleştirilmesidir. Sadece askeri vesayetlerle darbelerle mücadele ederiz, deme şansınız yok. Bir taraftan ekonomisinde reformlar yaparken diğer taraftan da darbelerle yüzleşmek ve 2007 ve 2010 referandumlarında olduğu gibi demokratik adımları atmak zorundaydık. Ekonomik ve siyasi başarılar başa baş gittiği zaman başarı gelmiştir" diye konuştu.

"YAKIN KOMŞULARIMIZLA BİLE PROBLEM İÇERİSİNDEYDİK"

Türkiye'nin geçmişte 780 bin kilometre kareye hapsedilmiş ve demirden ağlarla örülmüş bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Yakın komşularıyla bile zihinsel olarak problem halindeydi. Şimdi baktık ki dünya 780 bin kilometreden ibaret değil. Sınırlarımızın dışında, yakın coğrafyada gönül birlikteliği yaptığımız insanlar var. Şam'dan, Bakü'den, Tiflis'ten, Süleymaniye'den tutun Bosna'ya kadar büyük bir coğrafya var. İyi bir 12 yılı geride bıraktık" diye konuştu.

"EKSİ TÜRKİYE'NİN KODLARINI DEĞİŞTİRECEK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"

Türkiye darbelere karşı riski az bir ekonomi olduğunu ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, "Eski Türkiye'nin kodlarını değiştirecek önemli değişiklikler yapıldı. En çok makro dengelerin oluşturulmasını sağladık. 'En önemli ne değişti?' derseniz birinci sıraya zihniyet değişimini koyarım. Bir ülkede en zor şey zihniyetini değiştirmektir. Devletle millet uyuşmazlığı aslında resmi ideolojinin sürdürülmesi için yöntem olarak kullanılıyordu. Çok şükür geride kaldı. Devlet vatandaşın her şeyinden korkuyordu. Mezhebinden, meşrebinden kelepçeyle korkuyordu" diye konuştu.

"BAŞ ÖRTÜSÜYLE LAİKLİK DEĞİL, BİRİLENİN SALTANATI ELDEN GİDİYORDU"

Eğer birisi kamuda başörtüsü takarsa eski Türkiye'nin anlayışına göre, "Laiklik elden gidiyor" diye ortalığın ayağa kaldırıldığını ifade eden Kurtulmuş, "Esasında elden giden eski Türkiye beylerinin saltanatıydı. O saltanatın elden gitmesi istenmiyordu. İbrahim Tatlıses'in Kürtçe şarkıyı özel televizyondan söylemesi, Orhan Gencebay'ın Müsüm Gürses'in arabesk şarkı söylemesi yasaktı. Seçkin devlet ideloojisine uymazdı. Çok şükür bu memlekette Diyarbakır meydanında Şivan Perwer Kürtçe şarkı söyledi, milletimiz halay çekti. Milletimiz bölünmedi. Biz yeniden bütünleşmenin hesaplarını yapıyoruz. İktisadi ve siyasi alanındaki değişimler yeterli değildir. 2023'e kadar olan süre kalıcı reform ve büyük medeniyetimizin yeniden inşa etmenin sorumluluğunu gereklerini yerine getireceğiz. Önüne konulan bütün engelleri de bir bir ortadan kaldıracağız. Önümüzdeki 10 yıl çok önemli. Üç tane seçimin varlığını biliyoruz. 30 Mart geride kaldı. Yol ayrımındaydı. Zor bir sınavdan geçti. Ekonomimiz risk alanı sınavdan geçti. Türkiye'nin geleceği de zor sınavdan geçti" dedi.

"YENİ TÜRKİYE İSTİKAMETİNDE TARİHİ BİR ADIM ATIYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte milletin iradesi ve devletin aklının üst üste geleceğini ifade eden Kurtulmuş, "Yeni Türkiye istikametinde tarihi bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini de birici turda rahat kazanacağımıza inanıyoruz. Biz sandığa inanan insanlarız. Hangi sonuç çarsa çıksın bu söylediklerimiz değişmeyecek. Milletin temsil makamı halinde olacak. AK Parti geleceğini kişiler üzerinden tartışmaz, reform, dönüşüm ve istikamette milletin verdiği karara saygılıdır. Hiç şüphesiz herkes gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Tüm mazlumlarda Türkiye'nin gözünün içine bakıyor. Bizim kavgamız budur. Şahıslar gelip geçer. Baki olan bu memlekette büyük güçlü medeniyetimizi kuracak daha fazla parçalanmanın değil, birleşmenin iradesinin ortaya konulmasıdır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title