Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye siyaseti bakımından bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye siyaseti bakımından bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. 30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin tarih yazdığını belirten Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise Türkiye'nin siyaseti bakımında devrim niteliğinde olduğunu ifade etti. 10 Ağustosta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini de ilk turda kazanacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'deki tüm cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkin çevreler, bir takım çıkarcı çevreleri, güç odakları şu yana bu şekilde etkilemiştir. İlk defa cumhurbaşkanı doğrudan doğruya halk tarafından seçilecek. Bu Türkiye'nin siyaseti bakımından devrim niteliğinde önemli bir adımdır. Bunu referandumdan itibaren söylüyoruz. Halk tarafından seçilmesi, cumhurbaşkanlığı makamını bütünüyle halk denetimine açacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamı artık milletin makamı olacaktır. Eski Türkiye'de sandıklar ortadaydı, ama sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın bu sandıktaki sonuçlar. 61 anayasası ve ardından 82 anayasası ile ortaya konulan anayasal kurumlar vasıtasıyla yönlendirilebiliyordu. Sandıktan çıkan halk iradesinin önünde bir takım süzgeçler vardı. Millet iradesi bütün süzgeçleri aşmayı başarırsa, sonunda, cumhurbaşkanlığı makamı eski Türkiye'nin emniyet supabıydı. Millet bir taraftan başka bir şekilde çalışıyor, devlet aklı ise milletten ayrı bir şekilde çalışıyordu. Cumhurbaşkanlığı yeri geldiğinde millete karşı devleti koruyacak bir makamdı. Artık bu seçimle millet ve devlet iradesi farklı iki yapı olmaktan çıkarılacak" dedi.

Türkiye'nin 1,5 yılda geçiş sürecini başarıyla tamamlayarak yeni Türkiye istikametinde yoluna devam edeceğini dile getiren Kurtulmuş, siyasi polemiklerin dışında yeni Türkiye'nin nasıl inşa edileceğinin konuşulacağını söyledi. 10 Ağustosun ardından yapılacak genel seçimlerde de Türkiye'nin nasıl gelişeceğinin kararının verileceğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Irak ve Suriye'de olanları görüyorsunuz. 1990 yılından bu yana bütün bölge yanarken Türkiye istikrar adası olarak ortada durdu. Bugün bazı gazetelerde haritalar yayınlanmış. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Birtakım dış güçlerin, hatta Ankara'daki önemli temsilcilerin bile söylediklerini bugün gibi hatırlıyoruz. 'Bu bölgede 22 tane yeni ülke ortaya çıkacak. Hatta 11 Eylül olaylarından sonra ABD'nin efsanevi dışişleri bakanı Ficager'in 'Bu, Hıristiyan dünyası ile Müslüman dünyası arasındaki bir savaş değil. Bu artık İslam'ın iç savaşıdır' sözlerini hatırlıyoruz. Maalesef bugün Suriye'de derinleşen ve çıkmaz sokağa giren Suriye krizi ile birlikte bölge karışıklığın içine sokulmaya çalışılıyor. Bir asır evvel oynanmaya çalışılan senaryo aynen bugün oynanmaya çalışılıyor. Dün insanları Arnavutlar, Bulgarlar, Pomaklar, Türkler, Boşnaklar diye ayırarak Balkanlar'ın çözülmesini sağlayanlar bugün aynı şekilde Sünniler, Aleviler, Şiiler, Türkler, Kürtler, Araplar, Şii Türkmenler, Sünni Türkmenler, Şii Araplar, Sünni Araplar diyerek bölgeyi bölerek aynı senaryonun ikinci perdesini ortaya koymak istiyor. Biz bu filmi gördük. Türkiye'nin daha fazla bölünmenin değil, bölge halklarının bütünleşmesinin sözcüsü olmasını istiyoruz. Burada yaşayan herkes aynı coğrafyanın insanları. Bölge halklarının tamamının bütünlüğü, birliği, dirliğinden yanayız. Türkiye olarak da bölge halkının gözünün içine baktığı bir konumdayız" diye konuştu.

Kurtulmuş, Musul'da tutulan 80 kişinin burunları bile kanamadan Türkiye'ye getirileceğini kaydetti.

"YAPILAN OPERASYONLAR AK PARTİ'YE DEĞİL, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE YÖNELİK BİR OPERASYONDU"

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in meclise sunduğu 'hizmet hareketine yönelik kumpas' olduğu yönündeki soru önergesinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, buna meclisin cevap vereceğini söyledi. Kurtulmuş, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan bir operasyon olduğunu belirtti. Bunun sadece AK Parti'ye yönelik siyasi bir operasyonla sınırlı kalması halinde seslerini çıkartmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, devleti hedef alan bu operasyonlarla ilgili gerçeğin ortaya çıkacağını kaydetti.

"BU BİR DAVA MESELESİDİR VE DAVA TAŞINI GEDİĞİNE KOYACAĞIZ"

Kurtulmuş, bir gazetecinin, "AK Parti Erdoğanlı veya Erdoğansız sürece hazır mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Biz dün yoktuk, yarın da olmayacağız Bizim hedefimiz dava taşını gediğine koymaktır. Hiç birimiz şahsi hesaplarla siyasette olmayız. İnsanlığa ne faydamız olur diye düşünerek her sabah kalkıyoruz. İnşallah doğru şeyler yaparız. Bu mesele bir şahıs meselesi değildir. Bu bir dava meselesidir. Dava taşını gediğine koymaktır. AK Parti 30 Mart ile kalıcı bir siyasi hareket olmaya terfi etti. Bir parti siyasi hareket olmaya dönüşmezse gelip gidiyor. AK Parti bunu başardı. Bu siyasi hareketin lideri başbakanımızdır. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'ın yeri ve pozisyonu ne olursa olsun, kendisi bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir. Erdoğanlı AK Parti ya da Erdoğansız AK Parti diye bir soru olmaz. Allah ömür verdiği sürece mücadeleye devam edecek".

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Kurtulmuş'a vazo hediye ederken, adayın açıklanmasıyla beraber sahaya ineceklerini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title