Haberler

AK Partili Kurtulmuş: 2 Yılda 509 Bin Kişi Dinlenmiş

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, "509 bin kişi dinlenmiş. Beni dinlemişler, eşimi dinlemişler. Oğlumu ve kızımı da dinlemişler." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "2012, 2013'DE 509 bin kişi dinlenmiş. Beni dinlemişler, eşimi dinlemişler. 15 yaşındaki oğlumu ve kızımı da dinlemişler" dedi.

Bir dizi programlara katılmak üzere Giresun'a gelen Kurtulmuş, akşam saatlerinde partisinin bir salonda düzenlediği toplantıya katıldı. Kurtulmuş, konuşmasına Berkin Elvan'ın ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek başladı. Berkin Elvan'a Allah rahmet dilediğini belirten Kurtulmuş, "Büyük bir acıdır, hiçbir ana, hiçbir baba 15 yaşındaki evladını kaybetmenin acısına dayanamaz. Bu bütün Türkiye'nin acısıdır, Allah rahmet eylesin. Allah bir daha milletimize böyle acılar göstermesin, böyle olaylar göstermesin" dedi.

"BENİ, EŞİMİ VE 15 YAŞINDAKİ OĞLUM İLE KIZIMI DA DİNLEMİŞLER"

"Madem bir yolsuzluk operasyonu yapıyorsunuz böyle bir operasyon söz konusu niçin 2 sene 3 sene 4 sene insanları dinlediniz?" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"2012-2013'de 509 bin kişiyi dinlemişler. Beni dinlemişler, eşimi dinlemişler, 15 yaşındaki oğlumu dinlemişler kızımı da dinlemişler ama ismini bilemedikleri için yanına (x) koymuşlar. Nasıl, mahkeme kararın var mı yok. Nasıl dinlemişsin savcı demiş ki polise git dinle. Savcının amirinden haberi yok, polisin amirden haberi yok. Böyle bir şey olabilir mi? En son işte Silivri cezaevinden çıkanlar, birisine eski Genelkurmay Başkanı'na müebbet hapis cezası veriyorsun, ötekine başka ceza veriyorsun. Cezayı veriyorsun eyvallah ama madem ceza veriyorsun niçin yedi aydır bunun gerekçesinin mahkeme olarak yazmıyorsun. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi yasa çıkarmış. 10 yıl tutukluk süresi olur mu? Öyle davalar biliyoruz ki bu siyasi davaların dışında uzun yıllar devam etmiş adam 2 sene 3 sene 6 sene yatmış pardon suçsuzsun demişler adamı çıkarmışlar. ve uzun tutukluluk süresi bir ceza haline gelmiş. Yasa değişmiş dünyanın hangi demokrasisinde böyle bir şey olabilir. Cezayı veren İstanbul 13. ağır Ceza Mahkemesi diyor ki ben parlamentonun çıkardığı yasaya uymam buna itiraz ediyorum ben işte tekrar aynı suçun devam etmesini istiyorum. Kardeşim yasa değişti artık o yasa yok. Yeni yasaya göre böyle bir karar almak zorundasın. Parlamentonun çıkmış ola yasama meclisinden çıkmış olan bu kararı bir türlü görmemezlikten geliyor böyle bir şey olabilir mi? Polis müdüründen haberi olmadan polis memurları kendilerince operasyon yapıyor. Cumhuriyet Başsavcısı'nın haberi olmadan herhangi bir cumhuriyet Savcısı operasyon yapıyor. Bunlar bir yerlerde, bir takım yerlerde biriktiriliyor. Resmi şekilde bunlar yapılmadığı için dinlemeler yapılmadığı için bakıyorsunuz kayıtlar alınmış gidilmiş. Böyle bir ülke yönetilebilir mi?, Böyle bir cumhuriyet olur mu?, böyle bir demokrasi olabilir mi?. İstiyorlar ki Türkiye yönetilemez hale gelsin. Biz bu oyunları çok gördük."

"BAŞBAKANIMIZIN EN ÖNEMLİ PROJESİ ÇÖZÜM SÜRECİDİR"

Çözüm sürecine değinen Kurtulmuş, "Türkiye tarihini yazanlar 50 sene sonra diyecekler ki Allah'ın izniyle, Türkiye terör meselesini tereyağından kıl çeker gibi çözdü Türkiye bir daha insanlarını teröre kaybetmedi diyeceklerdir. Türkiye'de oynanan provokasyonlara dikkatinizi çekerim. Bazı siyasi partilerin il ve ilçe binalarına yapılan saldırılar. Bazı siyasi partilerin toplumsal tabanını ortaya çıkarıp sokağa çıkarıp bir takım vurdu kırdı işlerinin içine çekmek için tezgahlanıyor. Bu memlekette çözüm süreci akıbete uğrasın insanlar silahları toprağa gömmekten vazgeçsin tekrar silahları çıkarsın istiyorlar. Böylece Türkiye yine binlerce insanını kaybetsin istiyorlar" dedi.

Numan Kurtulmuş konuşmasının ardından AK Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Can ve il yönetimi ile birlikte kürsüden partilileri selamladıktan sonra karayolu ile Giresun'dan ayrılarak Ordu'nun Ünye ilçesine hareket etti. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Giresun Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

şarapçıasasdv@hotmail.com:

ben de BU ADAMI DÜZGÜN BIRI SANMISTIM...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title