Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Hatay'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, kıyı kenar çizgisi mağdurlarının sorunlarını Başbakan Binali Yıldırım’a bizzat ileteceği sözünü verdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, kıyı kenar çizgisi mağdurlarının sorunlarını Başbakan Binali Yıldırım'a bizzat ileteceği sözünü verdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, yanında Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ, İl Başkanı Av. Ahmet Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve il teşkilatı üyelerinden oluşan bir heyetle Samandağ ilçesine gelerek bir takım incelemelerde bulundu, tarihi, turistik yerleri gezdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Canbolat ve ilçe yöneticilerince ilçe girişinde karşılanan konuklar, Samandağ'ın birçok mahallesinde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelip mahalle, ilçe ve ülke gündemine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Bu temaslar esnasında ilçenin bazı mahallelerindeki tapu sorunları ve bunlara bağlı hazine ile orman idaresinin tarh ettiği para cezaları ile büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmet getirmemesinden kaynaklı sıkıntılar ifade edildi. Bunları not alan Ataş, konuyu detaylı olarak inceleteceğini ifade etti.

Ataş ve heyet ilçede bulunan cami, kilise ve türbeleri ziyaret edip barış ve kardeşliğin devamı için ortak dualar etti.

Ataş: "Biz kardeşiz ve Allah'ın izniyle öyle kalacağız"

Samandağ temaslarının son durağı olan Hz. Hızır makamına geçen heyet buhur yakıp ziyaretteki vatandaşlarla sohbet etti. Kıyı kenar çizgisi mağdurlarının görüşme talebi üzerine onlarla bir görüşme yapıldı. Bu görüşme sonucunda Teşkilat Başkanı Ataş, "Bizler 14 yıllık iktidarımızı karşımıza çıkan sorunlarda halkımızın yanında yer alarak, halkımızın tarafını tutarak icraat yapma prensibimize borçluyuz ve emin olun bu sorunu yasaların izin verdiği ölçüde tekrar inceletmek için üstüme düşeni yapacağım ve bu konuyu da sayın başbakana aktaracağım" diye kouştu.

Canbolat: "Sorunun çözülmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorum"

Toplantıda konuşan AKP İlçe Başkanı Metin Canbolat, "Buradaki insanlarımızın kıyı kenar çizgisinden kaynaklı sorunları vardır ve bu insanlar mağdur durumda. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Ben bu insanların bir evladı olarak sizlerden bu sorunun çözülmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Yeşildal: "Kıyı kenar ile ilgili sorunları takip ediyoruz"

Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ da kıyı kenar ile ilgili sorunları çok eskiden beri takip ettiklerini belirterek, "Bu konudaki AİHM başvuruları dahil verilen hukuk mücadelesini biliyorum. Bu konunun yeniden incelenmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. İlgililerle yeniden görüşme ve değerlendirme ortamı sağlamak boynumuzun borcudur. Biz bunu oy kaygısıyla değil, buradaki insanların mağduriyetlerini gidermek için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Şikayetleri dinledikten sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Biz bugüne kadar hep milleti önceleyerek buraya geldik. Hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet ediyoruz. 15 Temmuz'da sizlerin nasıl dik durup güzel bir tavır takındığınızı biliyoruz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Ben bu soruna ilk defa vakıf oldum. Bu sorunu bizzat Sayın Başbakana ileteceğime huzurunuzda söz veriyorum. Samandağ'a ilk defa geliyorum. Bizler aynı gemideyiz. Bu geminin batmaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Buradaki tüm inançlara mensup olan vatandaşlarımız kardeşimizdir. Bu anlayışla siyaset yapmaya çalışıyoruz. Buradaki asırlar öncesinin medeniyetini şimdi sizler sürdürmeye çalışıyorsunuz. Çözüm üretmek için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Saygılarımla" dedi.

Gün boyu birçok mahalleyi ziyaret eden heyet Antakya Kültür Merkezi'ndeki Ak Parti İl Danışma Toplantısına katılmak üzere ilçeden ayrıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Mustafa Ataş AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title