Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Yaklaşık bin 800 kişi Gazze’de 2 3 haftalık süre içerisinde öldü, kılları kıpırdamıyor" "Mısır'da darbe oluyor, dünyanın kılı kıpırdamıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gazze'de 2-3 haftalık süre içerisinde yaklaşık bin 800 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen dünyanın kılını kıpırdatmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Sivas'a gelen Kurtulmuş, Paşabahçe Kütükev'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 3 önemli seçim sürecine girdiğini, bunlardan birinin 30 Mart'ta geride kaldığını belirterek, bu seçimle yeni Türkiye'nin önünün açıldığını dile getirdi.

İkinci kavşağın Cumhurbaşkanı seçimi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu seçimlerin Türk siyasi tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, seçim kampanyasının son düzlüğüne gelindiğini, milletin, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya'ya çıkaracağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminden sonra genel seçimlerin geleceğini aktaran Kurtulmuş, bu seçimde milletin AK Parti kadrolarını anayasayı değiştirecek çoğunlukla TBMM'ye göndereceğine inandığını belirtti.

İkinci viraj olan Cumhurbaşkanı seçiminin geçilmek üzere olduğunu dile getiren Kurtulmuş, rehavete kapılmamak gerektiğini vurgulayarak, " Türkiye'nin önünü açacak bir dönem olacaktır. Ondan sonraki genel seçimler daha da rahat olacak, Türkiye daha güçlü şekilde yoluna devam edecektir" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bin 800 kişi Gazze'de 2-3 haftalık süre içerisinde öldü, kılları kıpırdamıyor. 3 Ağustos'ta Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Türkistan'da devam eden olaylarda 96 kişinin öldüğünü resmi olarak açıkladı. Öyle ilan ettiklerine göre, öyle anlaşılıyor ki çok sayıda insan öldü. Dünyanın kılı kıpırdamıyor. Mısır'da darbe oluyor, dünyanın kılı kıpırdamıyor. Ukrayna karışıyor, dünya seyrediyor. Dünyanın dört bir tarafında zulümler oluyor. Suriye'de yaklaşık 200 küsur bin insan 3 yıl içerisinde ölüyor, öldürülüyor, siviller bombalanıyor, dünyanın kılı kıpırdamıyor. Bugünkü dünya adalet üzerine kurulmuş değil. Bugünkü dünya sistemi, güç üzerine kurulmuş, kim güçlüyse onun borusu ötüyor. Birleşmiş Milletler'de kimin dediği oluyorsa, kimin arkası sağlamsa, kimin ağabeyi varsa o istediği zulmü yapıyor."

Numan Kurtulmuş, "10 Ağustos'ta, 'evet biz yeni Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açıyoruz, güçlü bir Türkiye'yi, büyük bir medeniyeti, hızla inşa etmek için yolumuza devam ediyoruz' kararını bütün Türkiye de verecek, Sivas da verecek. Buna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Sivas'ın 30 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti'ye yüzde 58 destek verdiğini anımsatan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı seçiminde de ezici çoğunlukla destek beklediklerini sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Sivas Gazze Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sefilix:

tamamda adama sormazlar mı sizn ticaretiniz neden devam ediyor. israilin önünü açtılar diye bu akp liler siz demiyor muydunuz. ticarette rekor bu hükümet dönemnde kırlmış hep bu ne olacak

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title