Haberler

"Devlet Dediğimiz Şey Jandarmadan İbaretti"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Devlet dediğimiz şey köylü vatandaşlarımız için jandarmadan ibaretti." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Devlet dediğimiz şey köylü vatandaşlarımız için jandarmadan ibaretti. Şehirlerde ise devlet asık bir surat, çatık bir kaş, somurtkan bir yüz ve soğuk bir duvar gibiydi" dedi.

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından kentteki partililere yönelik düzenlenen toplantıya katılan Kurtulmuş, 30 Mart seçimlerinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu, yerel seçimlerin ötesinde ülkenin geleceğini tayin edeceğini söyledi.

Seçim meydanlarında Başbakan Erdoğan'a "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye destek verildiğini ve milletin karakterine olan inancının arttığını belirten Kurtulmuş, 30 Mart akşamı yeni Türkiye istikametine doğru yola devam edeceklerini bildirdi.

Kurtulmuş, Türkiye'de 11 yıl içerisinde devlet millet kaynaşması gerçekleştiğine değinerek, şöyle konuştu:

"Eskiden devlet başka telden çalar, millet başka telden çalardı. Devleti yönetenler yukarıda seçkinlerle oturur, milleti de elleri nasırlı, ayakları şalvarlı, küçük görür onları adam etmeye çalışırdı. Eskiden, devlet dediğimiz şey köylü vatandaşlarımız için jandarmadan ibaretti. Şehirlerde ise devlet asık bir surat, çatık bir kaş, somurtkan bir yüz ve soğuk bir duvar gibiydi. Şehir kulüplerinde devletin valisi, devletin savcısı, devletin ağır ceza reisi, devletin emniyet müdürü ve devleti yönetenler bir araya gelip halkın arasına hiç karışmazdı. Akşama kadar piştirik ve taş oynarlardı. Vakit geçirirler halka da yukarıdan bakarlardı. Çünkü devlet aklı böyle bir akıldı. Şimdi çok şükür vali halkın kahvesinde bulunuyor. Rektör halkın çarşısında dolaşıyor, emniyet müdürü halkın arasında. AK Parti iktidarı dizini kırıp fakirin sofrasında, çorbasına kaşık sallamayı öğretti."

Çözüm sürecinin önemine değinen ve 28 yılda 32 bin insanın terör nedeniyle yaşamını yitirdiğini anımsatan Kurtulmuş, terör olaylarının yaşandığı dönemlerde köylerin yakıldığını, insanlara dışkı yedirildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, 28 yıllık mücadelenin ekonomik kaybının 1,2 trilyon dolar olduğuna, bu paranın teröre gitmemesi durumunda Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 22 bin dolara yükseleceğine dikkati çekerek, "Ama maalesef Türkiye'yi ayaklarından prangalarla bağladılar ve Türkiye'nin hareket etmesini engellediler. Bu halkın ilerlemesini engellediler. Önceden Turgut Özal ve Necmettin Erbakan, başbakan iken bu sorunu çözmek istediler ama derin güçler buna engel oldular. Çok şükür 11 yılda artık derin devlet kalmadı. Artık faili meçhul cinayetler kalmadı. Artık devlet adına, 'biz yetkiliyiz' diyerek illegal işler yapmaya cesaret edebilecek odaklar kalmadı" diye konuştu.

Muş'a bugüne kadar 5 milyar liralık yatırım yapıldığını, Muş Alparslan Üniversitesine bağlı birçok fakülte açıldığını hatırlatan Kurtulmuş, 2002-2013 yılları arasında 3 bin dersliğin inşa edildiğini, kentte çok önemli ilerlemelerin sağlandığını kaydetti.

Kurtulmuş ve beraberindekiler, toplantının ardından kentten ayrılarak Bitlis'e gitti.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

Akpnin en buyuk icrati busdefg@mail.com:

Sayenizde muhendislik mimarlik avukatlik bitti herkesin gozu memurlukta kapagi devlete atayim cogu memur gibi yatarak gotureyim derdinde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title