Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Son zamanlarda yapılan bu operasyonlara karşı millet etki altında kalabilirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Son zamanlarda yapılan bu operasyonlara karşı millet etki altında kalabilirdi. Ancak millet oynanan oyunların farkına vardı. İnşallah milletimiz bu oynanan oyunun sonuçlarını seçimlerde sandığa giderek, cümle aleme gösterecektir" dedi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen "Gönüllü Gençler Toplantısı"na katılan Kurtulmuş, ülkede 12 yıldır her alanda büyük hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirterek, ancak bunların içinde en önemli icraatın çözüm süreci olduğunu ve bu sürecin başarıyla yürütüldüğünü söyledi. 28 yılda bu memlekette 32 bin insanının öldüğünü ve 32 bin ailenin ocağına ateş düştüğünü anımsatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Burada polis, asker, doktor ve öğretmenimiz öldü. Bu yıllarda milletimiz terörden birçok sıkıntı çekti. Terörle mücadeleye büyük para harcandı. Eğer bütün bunlar teröre harcanmasıydı, bugün ülkede işsiz genç kalmazdı. Şimdi bu tür sıkıntıları inşallah aşıyoruz. Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet iradesini ortaya koydu. Çözüm sürecinde büyük mesafe katederek barışı sağladı. Ülkede kardeş kardeşi vurmadı, barış ve huzur sağlandı. Rahmetli Erbakan ve Özal'da bunu yapmak istedi. Ama fırsat verilmedi. Çünkü o zamanki derin devlet bu meselenin çözülmesini istemiyordu. Ama uzun yıllar sonra bedeli ne olursa olsun bu yola çıkıldı. Kimler karşı çıkarsa çıksın barış süreci gelecek. Bu ülkenin dağlarına ve ovalarına kardeşlik gelecek. Bu kardeşlik kıyamete kadar devam edecek. Çünkü bu ülkenin halkı barış sürecinden memnun."

Geçmiş dönemlerde çok sıkıntılar yaşandığını ve kimsenin kendi anadilinde konuşamadığını hatırlatan Kurtulmuş, geçmişte İbrahim Tatlıses'in özel televizyonlarda Kürtçe şarkılar söyleyemediğini, şimdiyse Diyarbakır meydanında Tatlıses ve Şivan Perver'in bu yörenin halkına Kürtçe şarkı söyleyebildiğini belirtti.

Kurtulmuş, "Asırlardır Norşin'in adı Güroymak, Tillo'nun ismi ise Aydınlar olarak değiştirmişlerdi. Birtakım uyduruk isimler verilmiş. İnsanlar kendi çocuklarına istedikleri ismi veremezdi. Nüfus dairelerindeki listenin içinde ismi yoksa, ailenin istediği o isim verilmiyordu. Artık anadilde savunma serbest oldu. Köy ve kasaba isimlerinin değiştirilmesinin önü açıldı" diye konuştu.

"Millet türküsünden ve geleneğinden korkardı"

Türkiye'de uzun yıllar bu yasakların devam ettiğini ve çocukların başında başörtüsü olduğu için üniversitelerden dışarı atıldığını bildiren Kurtulmuş, bugün bu milletin çocuğunun istediği kıyafetle üniversite gittiğini, şimdi parlamentoda başörtülü milletvekillerinin bulunduğunu ve bulunmaya da devam edeceğini ifade etti.

Artık devlet-millet kaynaşmasının önünün açıldığını kaydeden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öyle bir ülke vardı ki millet türküsünden ve geleneklerinden korkardı. Bu memlekette 18 yıl 'tanrı uludur, tanrıdan başka tapacak' yoktur diye ezan diye bir şeyi bu millete yutturdular. Türkiye'de başı örtülü bir bayan devlet memuru olamazdı. Devletin ve valinin kapısına giremezdiniz. Şimdi çok şükür her yer bu millete açıldı. Türkiye'de özel üniversitelerde ve okullarda anadilde eğitim görme imkanı sunuldu. Maalesef eski devlet anlayışı geride kaldı. Türkiye'de ekonomik olarak da çok şey değişti. Bu memlekette hiç kimse efendi değil. Ne dini, dili, etnik yapısı, ailesi ve teninin rengi dolayısıyla birinci veya ikinci sınıf vatandaş değil. Bu ülkede herkes doğuştan birinci sınıf insan olarak, hazreti insan olarak doğuyor. Artık devlet millet kaynaşmasının önü açılmıştır."

"Başbakanın önünü keserek, etkisiz hale getirmek istiyorlar"

Kurtulmuş, son zamanlarda yapılanlarla kimilerinin Türkiye'de ekonomik kriz çıkarmak, hükümeti yıkmak, Başbakanın önünü kesmek ve onu etkisiz hale getirmek istediğini vurguladı. Kimisinin İstanbul ve Ankara'da taş attığını, kimisinin beddua ettiğini bildiren Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kimisi kasetler üreterek, Türkiye'nin aleyhine fesatlar yapıyor. Kimisi dışarıdan raporlar ve makaleler yapıyor. Böylesine kirli bir ittifakla karşı karşıyayız. Son zamanlarda yapılan bu operasyonlara karşı millet etki altında kalabilirdi. Ancak millet oynanan oyunların farkına vardı. İnşallah milletimiz bu oynanan oyunun sonuçlarını seçimlerde sandığa giderek, cümle aleme gösterecektir. Sandıktan çıkamayacağını bilenlerin ve bu ülkeyi asla milletin oylarıyla yönetmesi mümkün olmayanların, bir kısım fitne ve fesatlar çıkarmasına fırsat veremeyiz. Türkiye 70 milyar lira bir kayıp yaşamıştır. Niçin Türkiye'yi bir kısım krizlerin içine sokmak ve tekrar silahlar konuşsun istiyorsunuz. Niçin Türkiye'nin bölgede söz sahibi olmasından rahatsız oluyorsunuz. Bunların unuttukları şey milletin iradesi ve milletin oyudur. Onun için millet meydanlara çıktı. Her gittiğimiz yerlerde millet bize 'dik dur eğilme bu millet seninle' diyor. Bu iradenin karşısında kimse duramaz. Kimse merak etmesin hiçbir şekilde eğilmeyeceğiz."

"Ne kurulan tuzaklardan korkacağız ne de bu milletin başını eğeceğiz" diyen Kurtulmuş, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyeceklerini, secde ve rükuden başka hiçbir yerde başlarını eğmeyeceklerini ifade etti. Milletin kendilerine verdiği bu vekaleti birkaç kirli iş ve pusu kuranlarla bırakmaycaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu işleri yarım bırakmayacağız. Türkiye'de var olan değişim ve dönüşümlere her alanda devam edeceğiz. 31 Mart sabahı nerede kalmıştık diyerek, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçime sayılı günler kaldı. Yaklaşık 2 aydır seçim çalışması yürütüyoruz. Gittiğimiz yerlerde büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. Bu ülkenin halkına olan sevgim milyon kat daha artmıştır. Bu 2 günde kapı kapı dolaşacağız. Herkese giderek destek isteyeceğiz. Biz AK Parti'ye oy verin demiyoruz. Barışa, huzura ve torunlarınızın geleceğine oynayın diyoruz." - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title