Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Türkiye'nin geleceği için yepyeni bir şehircilik planları ortaya koymak lazım" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, " Türkiye'nin geleceği için yepyeni bir şehircilik planları ortaya koymak lazım" dedi.

Karaaslan, bir restoranda Atakum Kent Konseyi'nin düzenlediği "Atakum Çalıştayı Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Burada konuşan Karaaslan, farklı düşüncelerin katılımıyla ortaya çıkan çalışmaların çok daha verimli olacağını söyledi.

"Bir şehir ile ilgili karar alırken, bütün dinamiklerin fikirlerini almadan, tartışmadan alınan karaların başarılı olma ihtimali çok zayıftır" diyen Karaaslan, "Şehirler hepimizin ortak yaşam alanları. İnsan haklarından bahsederken, insanın en doğal hakkı olan yaşama hakkından bahsedeceksek, şehirlerimizi ele almak durumundayız. Çünkü yaşam hakkı olmadığı sürece diğer haklardan bahsetmek mümkün olmaz" diye konuştu.

Toplantıya katılan öğretim üyelerinin farklı uzmanlık alanlarına sahip olduğunu hatırlatan Karaaslan, "Bu toplantının en önemli noktası akademik camianın desteğini almak. Akademisyenlerimizin, Atakum'da yapılacak projelere fikir vermesi, eleştiri getirmesi, Atakum'un vizyonuna en önemli katkıyı verecek aşamalardan biri diye düşünüyorum. Bunun örnek teşkil etmesini diliyorum" değerlendirmesini yaptı.

Karaaslan, şunları kaydetti:

"Farklı bakış açılarını, farklı fikirleri, önerileri bir araya getirmesi nedeniyle Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyorum. Şehircilik anlamında ilgili bakanlıklarla sürekli istişare halindeyiz. Önümüzdeki dönem şehircilik anlamında çok yeni bir vizyonun, çok önemli ilkelerin ortaya konduğu ve yol haritasının belirlendiği bir dönem olacak. Türkiye'nin geleceği için yepyeni bir şehircilik planları ortaya koymak lazım. Bütün birikimlerimiz ve tecrübelerimiz artık yeni bir bakış açısıyla şehirlerimizi geleceğe taşıyabilme iradesini göstermek lazım. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak ilgili bakanlıklarımızla şehirlerin kimliklerini ortaya çıkaracak ve bu yönde onları geliştirecek projelerle birlikte hareket etmek için yola çıktık."

Kaynak: AA / Politika

Çiğdem Karaaslan AK Parti Türkiye Atakum Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title