Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz Açıklaması

"(Dört eski bakanla ilgili fezleke) 55 imzayla bugün TBMM'ye soruşturma komisyonu kurulmasını talep olarak getiriyoruz" "Meclis seçimlerden sonra açıldığında, ilk görüşülecek konulardan bir tanesi olarak bu Meclisin gündeminde okutulacak ve bir ay içinde bir gün tespit edilecek, bu konu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, dört eski bakanla ilgili fezlekelere ilişkin, "55 imzayla bugün TBMM'ye soruşturma komisyonu kurulmasını talep olarak getiriyoruz" dedi.

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan'ın proje tanıtım toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kapusuz,  Adem Ceylan'ın 8 yıldır proje uyguladığını, projelerin adaylığı için veri teşkil ettiğini belirtti.

Kapusuz, dün TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrıldığını, toplantıya davet eden CHP, MHP, BDP ve bağımsız milletvekillerinin tamamının bir araya gelerek olağanüstü talepte bulunduklarını, Meclisi açabilme imkanı yakaladıklarını söyledi.

Konunun genel görüşme talebi olduğunu, Türkiye'nin gündemine taşınan "17 Aralık yargısal darbe" vesile edilerek Mecliste konuşulması talebi olduğunu dile getiren Kapusuz, "Genel görüşmenin ön görüşmesi gerçekleşti. İkinci görüşme yapılmasına gerek yoktu. Çünkü Meclis, seçim atmosferinde bulunan Türkiye açısından açık olması pek anlamlı değildi" dedi.

İkinci görüşmenin olması halinde oylama yapılmayacağını vurgulayan Kapusuz, ikinci görüşmeyi zaman kaybı olarak gördükleri için reddettiklerini bildirdi.

Bunu değişik amaçlarla parlamento çalışmalarının bazı hususiyetlerini bilmeyenlerin kötü amaçlı kullandığını öne süren Kapusuz, şunları kaydetti:

"Dün ilginç bir şeyle karşı karşıya kaldık. Topluma tam da anlatmış olduğumuzu zannetmiyorum. Bugünden itibaren bu konuyu anlatacağız. 17 Aralık'taki iddialar karşısında 93 gün başta CHP olmak üzere, MHP ve diğer siyasi partiler bu olayı yolsuzluğun üstünü mü örteceksiniz, tespit edilmiş mahkemelerle sonuçlanmış bir sonuç olmamasına rağmen böyle bir iddiadan yola çıkarak hep bizi itham ediyorlardı. Parlamentoda gösteriler yapıyor, ses dinletiyor, olayı anlatmaya çalışıyorlar ancak atılması gerekli olan 55 imza ile soruşturma talebinde bulunmak gerekirken 93 gün sadece istismar yaptılar. Bu istismarı bundan sonrada seçimlere kadar devam edeceğini zannettiler. Dört eski bakanımız resmen talepte bulundu. TBMM'ye yazılı taleplerinde dediler ki 'biz soruşturma komisyonu kurulması ve yüce divana sevkimizi istiyoruz', aynı dilekçeyi partimize de verdiler. 'Biz bu konuda tereddüt taşımıyoruz, bu kadar iftira ve itham karşısında mutlaka Mecliste soruşturma komisyonu kurulsun istiyoruz' dediler. Biz dün, 55 imzayla bugün TBMM'ye soruşturma komisyonu kurulmasını talep olarak getiriyoruz. Meclis seçimlerden sonra açıldığında ise ilk görüşülecek konulardan bir tanesi olarak Meclisin gündeminde bu okutulacak ve bir ay içinde bir gün tespit edilecek, bu konu görüşülecektir."

Türkiye'nin büyümesinin, kalkınmasının uluslararası alanda söz sahibi olmasının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Kapusuz, seçimlerin bahane edilerek, Gezi olaylarının, 17 Aralık'taki girişimlerin, montaj ve şantajın kötü niyetleri ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti Genel Sekreteri İpek ise Yenimahalle'nin kayıp bir 5 yıl yaşadığını, Altındağ'dan ve Keçiören'den gelirinin fazla olmasına rağmen ortaya konulan bir eserinin bulunmadığını belirtti.

-Başkan adayı Ceylan projelerini anlattı

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan, yaklaşık 2 aydır seçim çalışmalarını devam ettirdiklerini, Yenimahalle'nin hizmet fakiri olduğunu gördüğünü söyledi.

Yenimahalle'nin Ankara'nın 3. büyük ilçesi olduğunu ancak sahip olduğu kaynakları iyi kullanmadığını dile getiren Ceylan, bugüne kadar başlatılan iyi bir proje olmadığını öne sürdü.

Ceylan, seçilmesi durumunda uygulamaya koyacağı projeleri hakkında da bilgi verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Adem Ceylan Yenimahalle Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title