Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz (1) -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına başka bir mercide itiraz edilemeyeceğini belirterek, "Bizim hukuk sistemimiz böyle. Buna ne yapmak lazım, buna uygun hareket etmek lazım. Böyce olunca nasıl olacak da YSK kararı, bireysel başvuru olarak Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına başka bir mercide itiraz edilemeyeceğini belirterek, "Bizim hukuk sistemimiz böyle. Buna ne yapmak lazım, buna uygun hareket etmek lazım. Böyce olunca nasıl olacak da YSK kararı, bireysel başvuru olarak Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek. Bu fevkalede anlamı olmayan, hukuki olmayan, kanuni olmayan bir durum" dedi.

AA muhabirinin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Kapusuz, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını, Çözüm Sürecini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin kararını ve Başkanı Haşim Kılıç'ın karara ilişkin açıklamalarını "Doğrusu hiç beklemediğimiz bu ve benzeri çıkışlar, ifadeler dikkatimizi çekiyor" diyerek değerlendiren Kapusuz, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının AK Parti iktidarında getirilen bir hak olduğunu anımsattı.

"Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını biz, bizim insanımız için kullanmak üzere verdik" diyen Kapusuz, Yüksek Mahkemen Başkanı Kılıç'ın da son kararla ilgili olarak "yani mahkeme kararını biz bekledik, ama gelmeden karar vermiş olduğumuz için açıkladık" açıklamalarını da eleştirdi.

Kapusuz, Anayasa Mahkemesi'nin iç hukuk yolları tüketilmeden karar vermesinin yasa ve Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade ederek, "Anayasa Mahkemesi bu görevini yaparken hukuku çiğnemesi, kanunları tanımaması, Anayasa'ya aykırı davranmasını gerekli kılmıyor. Onun için biz, bundan sonrası için ve bu kararın düzeltilmesi için mutlaka dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına ilişkin itirazın söz konusu olmadığını, bu kararları ilişkin bireysel başvuru yoluyla Anayasa Mahkemesi'ne de götürmenin mümkün olmadığını vurgulayan Kapusuz, "YSK kararları başka bir merciye götürülemez. Nihai karalardır. YAŞ kararları Anayasa'ya göre böyledir, YSK kararları böyledir. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığının tasarrufları böyledir. Bunlar yargı konusu yapılamıyor. Bizim hukuk sistemimiz böyle. Buna ne yapmak lazım, buna uygun hareket etmek lazım. Böyce olunca nasıl olacak da YSK kararı, bireysel başvuru olarak Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek. Bu fevkalede anlamı olmayan, hukuki olmayan, kanuni olmayan bir durum" dedi.

-Cumhurbaşkanı seçimi

Salih Kapusuz, cumhurbaşkanı seçimi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olup olmayacağıyla ilgili tartışmaları da değerlendirerek, Erdoğan'ın öncelikle aday olup olmayacağına ilişkin bireysel karar vermesi girektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Doğrusu bu seçim sonuçları, birilerinin beklediğinin dışında çıkınca yüzde 30'lar, yüzde 25'lerde göreceğini söyleyen bazı kesimler, özellikle bunu medyalarında, paralel medyalarında sıkça tekrar edip kafaları, insanları etkilemeye çalışan kesimler ve siyasi partiler bu milletin tercihini gördü. Bu millet dedi ki, 'biz milletimize, devletimize, başbakanımıza sahip çıkıyoruz.' Yüzde 45.5'i doğru okursalar, bu halkın mesajını doğru anlamak isterlerse net fotoğraf gözüküyor. Eğer Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olmak isterlerse, mutlaka önce bireysel karar vermeleri gerekiyor, ondan sonra istişareler yapılacak. Cumhurbaşkanımız da istişareler yapacaklarını, bu konunun konuşulması gerektiğini söyledi, Başbakanımız buna katıldığını ifade etti. Elbette kurumlarımız, kuruluşlarımız, sivil toplumumuz, kanaat önderlerimiz, kamuoyu yoklamaları, bütün bunlar bize neyi sağlayacak, açık bir şekilde nasıl hareket etmemizin işaretini verecek."

"Eğer Başbakanımız, 'ben Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum' diyorsa, ki hak etmiştir hakkıdır. Biz, parti olarak, kurumsal olarak, bireysel olarak sonuna kadar arkasında dururuz" diyen Kapusuz, seçimin birinci turunda Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına seçilebileceğine şahsen inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin gizli yapılacak bir şey olmadığını ifade eden Kapusuz, şöyle devam etti:

"Biz, Türkiye için en hayırlısının, en faydalısının, en yararlısının olması için gayret sarfedeceğiz. Önemli olan buradan bir kriz çıkartmak değil, buradan bir müspet sonuç çıkarmak. Ama Türkiye'deki sistemin çarpıklığı da bir vakadır. Halk tarafından seçilmiş güçlü bir cumhurbaşkanı ile yine etkin bir başbakanlık ikilemi Türkiye'nin önünde bulunmaktadır. Ben, buradan siyasi partilerimize, siyaset adamlarımıza, kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, aynı zamanda hukukçulara çağrıda bulunmak istiyorum, siyasi partilerimize çağrıda bulunmak istiyorum; Gelin biz yeni bir Anayasa dedik razı olmadınız, ama bu çarpıklığı giderme konusunda sorumluluk üstlenin, katkı verin. Bunu birlikte bir sonuca kavuşturalım. Siz kavuşturmazsanız zaten millet bu sonucu öyle yada böyle ortaya koyacaktır."

-"Çözüm Sürecine herkes katkı vermelidir"

Salih Kapusuz, Çözüm Süreciyle ilgili olarak da "Çözüm Sürecinin bu ülkeye önemli kazanımları oldu. Düşünebiliyor musunuz, bir yılı aşkın bir tane şehidin gelmemiş olması, sevindirici olaydır. Toplumda yavruları askere gidecek olanların eli yüreğindeydi tabiri caizse. Ne oldu insanlar artık böyle bir endişe taşımadan yavrularını rahatlıkla askere uğurluyorlar" diye konuştu.

Çözüm sürecinin, Türkiye'nin tamamında, özellikle de terör örgütü tarafından kadri kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getiren Kapusuz, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde bu nimeti sabote etmek isteyen, içeriden dışarıdan öyle bir başarıyı sabote etmek isteyen bir takım kötü niyetliler mutlaka var olacaktır, ama biz onu pekiştirmek için duyarlılığımız, dikkatimiz yapılması gereken olan yeni adımlar atılacaksa ki bu ihtiyaçlar yaşanarak daha net gözükmektedir, bunları atmakta hiç çekinmiyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, güçlü kuvvetli olması bizim vazgeçilmezimizdir. Onun için bu konularla ilgili olarak herkes müspet katkı vermeli, bu milletin hayır duasına destek olmalı ve bu insanların muzdarip olarak değil de mutlu ve memnun olarak huzurlu bir şekilde bu ülkede birlikte yaşamanın yolu anlamına gelen bu Çözüm Sürecine herkes katkı vermelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Anayasa Mahkemesi Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title