Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine en çok itiraz edenlerin, vesayetçiler ve uzantıları olduğunu belirterek, "Çünkü bunlar şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine en çok itiraz edenlerin, vesayetçiler ve uzantıları olduğunu belirterek, "Çünkü bunlar şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Bu gruplar hep istikrarsızlıktan kazandılar." ifadelerini kullandı.

Ak Parti AR-GE Başkanlığınca İstanbul'da düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Üzerine Yaklaşımlar Çalıştayı"na ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Hotar, çalıştaya aralarında Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Selim Köroğlu ve Mehmet Uçum, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Selim Bağlı, AK Parti MKYK üyesi Edibe Sözen, A&G Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gür gibi isimlerin yer aldığı sivil toplum kuruluşu liderleri, yazarlar, akademisyenler ve alanında uzman isimlerin katıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir rejim değişikliği olmadığını, yeni Türkiye için milli birlik ve beraberliği pekiştirecek bir reform hareketi olduğunu vurgulayan Hotar, Türkiye'nin rejiminin Cumhuriyet olduğunun altını çizdi. Hotar, amaçlarının yerli, milli ve güçlü bir hükümet sistemi oluşturmak ve daha istikrarlı bir Türkiye olduğunu ifade etti.

AK Parti ve MHP gruplarının, TBMM'de önemli mücadeleler sonucunda anayasa değişiklik teklifinin Meclisten geçmesini sağladığını anlatan Hotar, "Bu kararlı duruşla referandum sürecinde de tüm halkımızla temas halinde olarak, sıkmadık el; dokunmadık yürek bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine itiraz edenlerin, vesayetçiler ve uzantıları olduğunu dile getiren Hotar, "Görüyoruz ki hem içeride, hem dışarıda bunlar itiraz ediyorlar, istemiyorlar. Çünkü bunlar şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Bu gruplar hep istikrarsızlıktan kazandılar. Dolayısıyla bu istikrarsızlık durumu sona erdiğinde yönetim sistemimiz çok daha etkin olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Millete güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Hotar, ancak anketlere dayanarak planlama yapamayacaklarını bu nedenle çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Nükhet Hotar, referandum sürecinde medya çalışmaları ve yenilikçi araştırma yöntemleriyle millete cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sunacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Nükhet Hotar AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title