Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Muhafazakar olarak değerlerimizi tabiki koruyacağız. Ama günün, çağın, devrin, evrenin doğrularından, gelişmişliğinden, modernliğinden uzak kalmayacağız. Her ikisini bir arada yaşadığımız zaman biz gerçek bir kitle partisi olabiliriz. Her ikisini bir arada yaşadığımız zaman biz oylarımızı artırabiliriz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Muhafazakar olarak değerlerimizi tabiki koruyacağız. Ama günün, çağın, devrin, evrenin doğrularından, gelişmişliğinden, modernliğinden uzak kalmayacağız. Her ikisini bir arada yaşadığımız zaman biz gerçek bir kitle partisi olabiliriz. Her ikisini bir arada yaşadığımız zaman biz oylarımızı artırabiliriz" dedi.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları tarafından Narlıdere'de düzenlenen iftar programına katılan Hotar, konuşmasına Rudyard Kipling'in "Bininci Adam" şiirini okuyarak başladı, şiirin "her bir AK gencin kendini bulacağı bir şiir" olduğunu dile getirdi.

Hotar, Türkiye'yi yöneten, bundan sonra da yönetmeye talip bir ekibin parçaları olduklarını vurgulayarak, 78 milyonun hepsini kucaklıyor olma duruşuyla bugüne kadar geldiklerini, bundan sonra da Türkiye'nin her bir metrekaresinde siyaset yapabilen, 78 milyonun hiçbirini ayırt etmeden kucaklayabilen, haklarını gözeten bir anlayışla devam edeceklerini vurguladı.

Hotar, AK Parti'nin muhafazakar demokrat bir parti olduğunu, kuruluşunda böyle tanımlandığını hatırlatarak, "Muhafazakar olarak değerlerimizi tabi ki koruyacağız. Ama günün, çağın, devrin, evrenin doğrularından, gelişmişliğinden, modernliğinden uzak kalmayacağız. Her ikisini bir arada yaşadığımız zaman biz gerçek bir kitle partisi olabiliriz. Her ikisini bir arada yaşadığımız zaman biz oylarımızı artırabiliriz" diye konuştu.

"Gençlerin 7 Haziran'daki seçimde AK Parti'ye yeterince destek verememiş olma teknik anlamındaki gerçeğini kabul ettiğini" aktaran Hotar, şunları söyledi:

"Ama inanıyorum ki biz gençlerimize ulaşabilseydik, gençlerimize daha önceki Türkiye ile bugününkünü ve geleceğe yönelik hedefleri daha iyi anlatabilseydik eminim ki onların desteğini çok daha fazla alabilecektik. Hepinizden geçmiş Türkiye'yi, bugünkü kazanımları ama en önemlisi yeni Türkiye'yi anlatmanızı rica ediyorum. Türkiye günlük politikalarla yönetilebilecek bir ülke değil. 12 yıldır öyle de olmadı. Gündem belirlenen, gündeme takılacak bir ülke değil, gündemi belirleyen ülke oldu. Bu kazanımlar en çok siz gençlere yarayacak."

-"İlk defa oy kullananlarda HDP birinci"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın da gerçeğe göz kapatılamayacağını belirterek, "2015 seçimlerinden sonra elde ettiğimiz manzarada, maalesef ve maalesef ilk defa oy kullananlarda yüzde 25 ile HDP birinci sırada. Yüzde 24 ile CHP ikinci, yüzde 23 ile MHP üçüncü sırada ve AK Parti yüzde 21 ile dördüncü sırada. Bu bize şunu söylüyor, AK Partili olmanın, AK Parti kimliğini taşımanın, bu onurlu kimliğe sahip olmanın ne olduğunu tam olarak anlatabiliyor, etrafımızdaki ulaşamadığımız insanlara ulaşabiliyor değiliz" ifadelerini kullandı.

Boynukalın, ramazan ayı bittikten sonra gençlik kolları olarak neler yapabileceklerini oturup konuşacaklarını, bir istikamet çizip o istikamet üzerinde gideceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Nükhet Hotar Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title