Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar -

AK Parti Genel Merkezi Sosyal İşler Başkanlığı, reşit olan çocukların yetiştirme yurtlarından ayrıldıktan sonra yaşadıkları sıkıntılar ve bunların çözüm önerileriyle ilgili çalıştay düzenledi.

AK Parti Genel Merkezi Sosyal İşler Başkanlığı, reşit olan çocukların yetiştirme yurtlarından ayrıldıktan sonra yaşadıkları sıkıntılar ve bunların çözüm önerileriyle ilgili çalıştay düzenledi.

Özdilek Wyndham Otel'de düzenlenen Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanların Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bazı AK Parti MKYK üyeleri, yetiştirme yurdunda yetişen sanatçı Şükriye Tutkun, milli sporcular Sibel Özkan, Mukadder Batır, çeşitli meslek gruplarında çalışanlar ile ilgili dernek ve kurumların temsilcileri katıldı.

Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, 18 yaşını doldurduktan sonra yetiştirme yurtlarından ayrılma ve sonrasında çeşitli sıkıntıların yaşandığını, bu süreçte yurtlardan ayrılanların çalışma hayatına katılma, çalışma hayatından çıkmak zorunda kalma süreçlerinde de sorunlar yaşadığını anlattı.

Şu anda 500 kadar gencin çalışma konumundayken işten çıkmış ya da çıkarılmış durumda olduğunu, onları tekrar çalışma hayatına kazandırabilmeye gayret ettiklerini ifade eden Hotar, "Eğer bunları işlerine kazandırırsak onların verimlilikleri, gönüllülükleri, katkıları hayata 4-5 kat artmış olarak yansıyacak" dedi.

"Konunun taraflarından alacağımız bilgiler ışığında karar vericiler ve bizlere iletilen çözüm önerileriyle çözüme ulaştıracağımız bir çalışmayı hedefliyoruz" diyen Hotar, çalıştay sonuçlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rapor olarak sunacaklarını ifade etti.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise kendi uzmanlık alanı olmamasına karşın böyle bir sosyal meselenin içinde herkesin olması gerektiğini belirtti.

Çalıştayda, yetiştirme yurtlarında, yuvalarda kalmış ama bugün toplumda bir yer temsil eden çok değerli katılımcıların yer almasının gurur verici olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu bana şunu hatırlattı. Nerede azim varsa orada çözüm var. Eğer azmederseniz başarırsınız. Zorluklar bazen size hayattan koparır ama bazen de çok özlediğiniz başarıyı getirir. Eğer rahatlığı çok erken bulmuşsanız bu size iyilik değil, bu yapılan bir kötülüktür. Torunlarım var. Hep biri hediye getiriyor, çocuk şimdi hediyeyi uzatınca dönüp bakmıyor, gidiyor. Erken yaşta çocuklar doygunluğa erişiyor. Ondan sonra da hayatla ilgili azmi, kararlılığı, mücadele hırsı kayboluyor. O yüzden yetiştirme yurdundan gelen arkadaşlarımızın hayatı daha iyi anladıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in "Yetimi kendine yakın tut, başını elinle okşa, onu sofrana oturt. Öyle yaparsan kalbin yumuşar ve ihtiyaç görülür" diyerek kimsesizlerin ne kadar önemli olduğunu vurguladığını ifade eden Yıldırım, "Bizim inancımız insanların birbirleriyle dayanışması, birbirini sevmesi, birbirine yardım etmesi esasına dayalıdır" dedi.

AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı boyunca bu yönde birçok düzenlemeler yaptıklarını, yetiştirme yurtlarının, rehabilitasyon merkezlerinin, evde bakım merkezlerinin hem fiziki imkanlarını hem de kaynaklarını çok arttırdıklarını vurgulayan Yıldırım, 2003 yılında belediyeler de dahil bütün sosyal desteklerin toplamının 3 milyar lira iken bu rakamın 2012 yılı sonu itibariyle 23 milyar liraya çıktığını belirtti.

Yetiştirme yurtlarına birkaç kez gittiğini ve oradaki gençlerle uzun uzun sohbet ettiğini, bundan da çok etkilendiğini anlatan Yıldırım, oralara mutlaka gidilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'in koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısı bakımından 340 kişi ile diğer illerden açık farkla önde olduğunu kaydeden Yıldırım, sosyal desteklerde de kentin Türkiye'ye öncü olduğunu dile getirdi.

"Kimsesizler sudan mahrum çiçeklere benzer, eğer su vermezseniz solarlar, yok olur giderler. Eğer elimizde bir imkan varsa bunu da kullanmıyorsak o zaman bırakın yöneticiliği, insan olarak üzerimize düşen görevi yapmamış oluruz" diyen Yıldırım, sokakta yürürken bile muhtaç olana el uzatıp derdiyle dertlenmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çalışmak suretiyle sokak çocukları koruma ve bakım evlerini kuracaklarını, bu anlamdaki sosyal sorumluluk projelerinin daha da yaygınlaştırılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Nükhet Hotar Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title