Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti'den, kardeşliği koruduğu ve istikrarı sürdürdüğü için rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Ancak 7 Haziran'da bunların yarısı Kandil'e yarısı Pensilvanya'ya kaçıp gidecekler" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti'den, kardeşliği koruduğu ve istikrarı sürdürdüğü için rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Ancak 7 Haziran'da bunların yarısı Kandil'e yarısı Pensilvanya'ya kaçıp gidecekler" dedi.

Gül, Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odasını ziyaretinde, HDP'nin Mersin ve Adana'daki binalarına yönelik saldırıların sorumlusunun AK Parti ve Cumhurbaşkanı olarak gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

HDP'nin de saldırıların hemen ardından bu yönde açıklamaları olduğunu hatırlatan Gül, şöyle konuştu:

"Olayın failinin ise DHKP-C'li bir terörist olduğu ortaya çıktı. Saldırının üzerinden dakikalar geçmişken AK Parti'ye iftira atılması HDP'nin bundan yararlanmak istediğini açıkça gösteriyor. Hemen ona destek veren CHP ve MHP de saldırıyı AK Parti'nin üzerine atmaya çalıştılar. AK Parti olarak olay olur olmaz şiddetle kınadık. Hiçbir şekilde demokratik ortamda bu tür provokasyon, şiddet üzerinden bir seçim ortamını asla tasvip etmediğimizi söyledik ve kınadık."

Gül, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AK Parti'ye iftira attığını vurguladı.

Demirtaş'ın, bu iftiradan dolayı millete hesap vermesi gerektiğini ifade eden Gül, "Utanmadan milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyor. Özür dilemek bile en hafifi kalır. Cumhurbaşkanını hedef göstererek, 'bu saldırının faili AK Parti'dir' diye hedef göstererek iftira atması, bu anlamda provokasyon, suçu ve suçluyu gizleme suçu oluşturduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla burada savcıları göreve davet ediyorum" şeklinde konuştu.

CHP, HDP ve Paralel Yapı'nın işbirliği yaptığını ileri süren Gül, MHP'nin de bu olaylara zımnen sessiz kaldığını dile getirdi.

Çözüm Süreci'nin birlik ve beraberliği muhafaza ettiğini dile getiren Gül, "AK Parti'den, kardeşliği koruduğu ve istikrarı sürdürdüğü için rahatsız oluyorlar ancak 7 Haziran'da bunların yarısı Kandil'e yarısı Pensilvanya'ya kaçıp gidecekler. Ülke yine AK Parti'nin birlik beraberliğinin teminatıyla inşallah emin adımlarla, demokrasi yolunda kararlılıkla devam edecek. Hiç bir vatandaşımızın kılına kimse zarar veremez. Devletimiz kamu düzenini, güvenini koruyacak güçtedir" dedi.

Demirtaş'ın 6-7 Ekim olayları nedeniyle 45 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu savunan Gül, kendisinin öncelikle bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

HDP'nin, seçim çalışmalarını silah üzerinden yaptığını ileri süren Gül, şöyle devam etti:

"Partiler seçim zamanı broşürle kampanyasını sürdürür. HDP ise silah, kan ve tehdit üzerinden bir seçim kampanyası yürütüyor. Bu da 'Türkiyelilik ve barış makyajı'nın ne kadar göstermelik olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bugün Kürt halkının en büyük düşmanı HDP'dir, Demirtaş'tır. Bölgede silahla, tehditle, 'kızını okulda rahat bırakmayız, oğlunu rahat bırakmayız, buradan oy çıkmazsa size hesabını sorarız' diye kapı kapı gezerek tehditler yapmaktadır. HDP'nin öncelikle bu siyasi zemine gelmesi lazım. Bunlar maalesef Kandil'den talimat alarak, terör örgütüne ve silaha sırtını dayayarak siyaset yapmaktadır."

HDP'nin 1990'lı yılların baskıcı anlayışının bir tezahürü olduğunu anlatan Gül, "HDP aklını başına almalıdır. HDP'nin makyajı dökülmüştür. Doğuda kan, silah, tehdit, batıda da maalesef barış görüntüsü içerisindedir ama özellikle bölge halkı ve Türkiye'deki duyarlı vatandaşlar bunun sandıkta hesabını verecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Kandil Dağı Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title