Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin hep kaybettiğini belirterek, Türkiye'nin bekası ve çocukların geleceği için başkanlık sisteminin gerekli olduğunu bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin hep kaybettiğini belirterek, Türkiye'nin bekası ve çocukların geleceği için başkanlık sisteminin gerekli olduğunu bildirdi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katılan Gül, başkanlık sisteminde karar alma mekanizmalarının daha hızlı ve etkin olduğunu belirtti.

Başkanlık sistemi tartışmalarının yeni olmadığını, sistemin 1700'lü yıllardan itibaren modernleşme süreci ile gündeme geldiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Amerika'da başkanlık sistemi uygulanıyor. Amerika'da şimdiye kadar tekrar seçilenler dahil 45 başkan var. Bizde ise Cumhuriyet tarihinden bugüne 62 hükümet kuruldu. Burada bir istikrardan bahsetmek imkansız. Kitapçıklarla ekonomik krizlerin yaşandığı günleri yaşadık. Koalisyon partilerinin her biri faturayı diğerine kesmişti. Oysa Başkanlık sisteminde yetkili belli, sorumlu belli olacak. Karar alma mekanizmaları daha hızlı ve daha etkin. Kuvvetler ayrımı başkanlık sisteminde daha net, daha kesin. Erkler birbirine daha muhtaç, birbirlerine daha çok saygı göstermek zorundalar. Koalisyon dönemlerinde Türkiye hep kaybetti. Ülkemizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için başkanlık sistemi diyoruz."

Türkiye'deki başkanlık sistemi tartışmalarına işaret eden Gül, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın da başkanlık sistemini savunduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 20 yıl önce belediye başkanlığı döneminde bu sistemden bahsettiğine işaret eden Gül, "Çünkü başkanlık sistemi Türkiye'nin önünü açacaktır. Yeni Türkiye'nin kurulması, uygulama birlikteliğinin sağlanması için yeni anayasa ve başkanlık sistemi gerekmektedir. İtalya koalisyon hükümetini engelleyecek yasa çıkardı. Dünyanın en güçlü 20 ekonomisinin yarısı başkanlık sistemi ile yönetiliyor" ifadelerini kullandı.

"Dışa bağımlı Türkiye istiyorlar"

Adnan Menderes'i idama götüren en önemli sebeplerden birinin enerji olduğunu belirten Gül, Menderes'in nükleer enerji konusunda girişimlerde bulunduğunu ancak birilerinin bundan rahatsız olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmasını isteyenlerin darbeyle Menderes'in önünü kapattıklarını aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Menderes'in gelişiyle milli irade tecelli etti. Menderes, ezanın aslına uygun şekilde okunmasını sağladı. Birçok yenilik yaptı. Kısacası halkın tercümanı oldu ancak üniversiteler, CHP ve Ordu ittifak kurarak bir cunta marifetiyle yönetime el koydu. Sonrasında 71 muhtırası ile 80 darbesi. Milletin egemenliğini istemeyenler Anayasa Mahkemesi, HSYK ve YÖK gibi kurumları kurdu. Egemenlik 60 darbesiyle milletten alınıp oligarşik yapılı bu kurumlara verildi."

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title