Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül -

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Suriyeliler 3 yıldır buradalar.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Suriyeliler 3 yıldır buradalar. Ne oldu da aceleniz mi vardı da ramazan günü protestonuzu yapıyorsunuz. Asıl mesele, cumhurbaşkanlığı seçiminde dış politika üzerinden muhalefet yapmaktır" dedi.

Partisinin Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen temmuz ayı il danışma meclisi toplantısına katılan Gül, burada yaptığı konuşmada vatandan uzak olmanın kötü bir şey olduğunu, bu anlamda Türkiye'nin Suriyelilere kucak açtığını söyledi.

Suriyelilerin zulümden kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye geldiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Bu gün Kahramanmaraş'ın, devletimizin Suriyelilere kucak açışı bize yakışan bir davranıştır. Bizim gönül coğrafyamızı buralara hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Bizler aynı toprakların çocuklarıyız. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta yapılan protestonun kenti temsil etmediğine inanıyoruz. Birkaç kişinin organizasyonuyla bir provokasyon girişimi olduğunu düşünüyorum. Hele bir ramazan gününde, kendi evine hiç tanımadığı birin bile misafir etme kültürüne sahip bu topraklarda, böyle bir durumu asla kabul edecek bir millet değiliz. Bu bir provokasyondur. Bu Kahramanmaraş'ı temsil edecek bir tepki değildir. Sizlere, Sütçü İmam ve Rıdvan Hoca'nın torunları olarak, kucak açmak ve hamiyetperverlik yakışır. Sizlere evlerini açmak yakışır, zaten bunu yapıyorsunuz."

Gül, devletin çadır kent gibi imkanlarıyla Suriyelilere desteği yaptığını, Kahramanmaraş'ın kente yakışır bir şekilde davranmasını, provokasyonlara asla gelinmemesi gerektiğini kaydetti.

Çanakkale Savaşı'ndan örnekler veren Gül, Halep, Şam ve Gazze'den insanların Çanakkale'de omuz omuza savaştığını belirterek, "Bu coğrafyanın insanları bizim toprağımıza gelmiş, bize yakışan 'başım gözüm üstüne' demek, onlar için dua etmektir, yardımcı olmaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin büyüklüğünü Suriyelilerin unutmayacağını vurgulayan Gül, "biz bunları istemiyoruz" diye gönderme fikrinin inançlarımıza, dünya görüşümüze yakışmadığını, bu konuda gerekli hassasiyetin taşındığına inandığını kaydetti.

Suriyelilerin Türkiye'ye geliş serüvenini anlatan Gül, "Suriyeliler 3 yıldır buradalar. Ne oldu da aceleniz mi vardı da ramazan günü protestonuzu yapıyorsunuz. Asıl mesele, cumhurbaşkanlığı seçiminde dış politika üzerinden muhalefet yapmaktır. Bunların bir acelesi var. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanın millet seçecek ya, milletin aklını ne kadar karıştırırız ne kadar provoke ederim, sokağa tıpkı Gezi'de olduğu gibi nasıl karıştırırım onun derdindeler. Bu milletimiz feraset sahibidir.Milletimiz sağduyusu ve basiretiyle, bütün bu oyunları inşallah sona erdirecek ve paçavraya çevirecektir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına da değinen Gül, İslam aleminde hiç bir liderden ses çıkmadığını, masum çocukların, kadınların öldüğü Filistin topraklarında bir vicdanlı sesin Türkiye'den, onun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan çıktığını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın konuşmalarının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdülhamit Gül Kahramanmaraş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title