Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Yunanistan bugün Türkiye'ye imreniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Yunanistan bugün Türkiye'ye imreniyor. İmrenilen, örnek alınan bir ülke durumuna Allah'a şükürler olsun bu dönemde geldik" dedi.

Erdem, Kağıthane Belediyesi'nce, Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen, Doğu ve Güneydoğu kökenli kanaat önderleriyle istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

İşlerinin istişare olduğunun altını çizen Erdem, "Tarihimizde en başarılı dönemi yaşadığımız bir 13 yılı geride bıraktık. Bu başarının arkasındaki en önemli gerçek, hiç şüpheniz olmasın, biz halkımızla yaptıklarımızı hep istişare ederek yaptık. Onların arzu ve isteklerini tespit ederek yaptık ve beklentilerini bu tür toplantılarda bir araya gelerek öğreniyoruz" diye konuştu.

Erdem, dünyanın en büyük projelerinin Türkiye'de hayata geçirildiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"2008'de dünya bir krize girdi. Avrupa hala o krizden çıkmış değil. Yunanistan AB'ye girdiğinde, Biz AB trenini kaçırdık, Yunanistan bindi. Yunanistan'ı bir daha yakalama şansımız yok' deniyordu. Şu anda Yunanistan'ın geldiği yer neresi? Yunanistan bugün Türkiye'ye imreniyor. İmrenilen, örnek alınan bir ülke durumuna Allah'a şükürler olsun bu dönemde geldik."

"Bizim medeniyetimizde terör yoktur"

Erdem, 1915 olaylarına da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim mensubu olduğumuz medeniyet, barış ve kardeşlik medeniyetidir, savaş medeniyeti değil. Bizim medeniyetimizde terör yoktur. Terör, bize Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkmak isteyenlerin ihraç ettiği bir olaydır, özellikle Ermeniler. Ermeniler o zaman Osmanlı'nın en sadık tebasından biriydi ve Türkiye'ye ihraç ettiler. Bugün sözde soykırımın 100. yılı olduğunu ifade ediyorlar. Hala bunu Türkiye'nin aleyhine kullanıyorlar. Ermenilerle Türklerin arasında bir problem yoktu."

Silvan barajı, 320 bin kişiyi istihdam edecek

Güneydoğu'nun terör olaylarından çok çektiğini vurgulayan Erdem, "Biz teröre rağmen Güneydoğu'ya yatırım yapıyoruz. Teröre rağmen özgürlük alanlarını genişletiyoruz. Özgürlük alanlarının gelişmesinden en çok rahatsız olanlar, hiç şüpheniz olmasın, HDP ve PKK'dır. Hastane yapıyoruz, engelleniyor. Baraj yapıyoruz. Diyarbakır'ın en büyük barajlarından bir tanesi Silvan'dır. Hayata geçtiği zaman 320 bin insan istihdam edecek. Diyarbakır'ın en önemli sorunu işsizlik değil mi? Diyarbakır'a yapılan baraj başka yere gitmeyecek, Diyarbakır'a gidecek. Oranın tarımı ayağa kalkacak" dedi.

Ekrem Erdem, çözüm sürecinin garantisinin AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu kaydederek, "Çözüm süreci hayata geçtiği zaman Diyarbakır, Şırnak, Hatay farklı olacak. Türkiye farklı olacak" ifadelerini kullandı.

Bitlis Arıdağ Derneği, Bitlis Çobansuyu Derneği, Geylani Kültürünü Yaşatma Derneği, Batmanlılar Derneği ve Muşlular Derneği'nden temsilcilerin katıldığı toplantıda, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, AK Parti İkinci Bölge Milletvekili adayı Süleyman Enes Kılıç da yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Erdem Yunanistan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title