Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine işaret ederek, "Bu, Türkiye'de bir devrimdir. Yani cumhurun, halkın cumhurbaşkanını kendisinin seçmesi çok önemli. Niye önemli? Çoğunuzun yaşı müsait, 550 kişiyi korkutarak, ürküterek istediğini cumhurbaşkanı seçtiriyordun geçmişte. Ama 77 milyona kimsenin gücü yetmez, millet kimseden korkmaz" dedi.

Erdem, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (TİAD) Harbiye Grand Hyatt İstanbul'da düzenlenen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, insanlığa yapılan hizmetin ahirete götürülecek tek şey olduğunu, bu yüzden dernek ve vakıfların önemli işler yaptıklarını söyledi.

Sanayiyle ilgili toplantılara katıldığı zaman merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ı hatırladığını belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Kendisi hayattayken hep 'fabrika yapın, fabrika' derdi. Ben de sizleri hep fabrikalar yapan iş adamları olarak görüyorum. Gelecekte güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceksek, burada sizlere çok önemli görevler düşüyor. Tabii ki Ar-Ge'ye de çok büyük önem vermek durumundayız. Hangi millet buluşu yapıyorsa, fiyatı da piyasasını da o belirliyor. Dolayısıyla biz kazancımızın önemli bir kısmını Ar-Ge'ye yatırmak zorundayız."

"Biz mühendise verdiğimiz parayı zarar kabul ederiz ama yaptığımız binaları çok daha pahalıya mal ederiz. Yanlışlardan bir tanesi bu" diyen Erdem, "Muhasebeciye para vermeyiz. 'Ne olacak muhasebeci' deriz. Ondan sonra da topu attığımız gün battığımızı anlarız. Davaya gidince avukata para vermek istemeyiz. Ondan sonra da davayı kaybederiz. Malımızı, mülkümüzü sigorta ettirmeyiz, olumsuz bir durumda 'yandım anam' diye devletten yardım isteriz" şeklinde konuştu.

Erdem, iktidarları döneminde Türkiye'nin her yıl Ar-Ge'ye ayrılan pay artış oranı itibariyle dünyada en fazla artış sağlayan ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, "Ama daha yüzde 1 bile olamadık. Çünkü sıfırdan başlamışız ve çok büyük açığımız var. Buna rağmen iktidarımız boyunca muhteşem işler yapmışız Ar-Ge konusunda. Bizzat Başbakan kendisi takip ediyor. Savunma sanayinde de muhteşem işler yaptık" şeklinde konuştu.

Bölgede ve Türkiye'de huzur istemenin yolunun, savunma sanayinin iyi durumda olmasından geçtiğine dikkati çeken Erdem, "Çünkü silahların, orduların aslında savaşmaktan daha çok caydırıcılık özellikleri vardır. Yani biri Türkiye'ye saldıracağı zaman bunu 40 kere düşündürecek savunma sanayini yapmamız lazım" dedi.

Erdem, iktidarda bulundukları sürede güzel işler yapmalarının sebeplerinden birinin ciddi bir takip ve sanayicilere duyulan güven olduğunu söyledi.

İhracatı 150 milyar doların üzerine çıkardıklarını ama kiloya vurulduğunda bunların çok ciddi rakamlar olmadığını ifade eden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz katma değeri yüksek ürünleri üretmek zorundayız. Öyle olsaydı belki bugün birkaç yüz milyar dolardan bahsederdik. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Herkese, eşime, dostuma 'Büyük düşünün, büyük hesap yapın' diyorum. Çünkü ülke olarak önümüz açık. Bugün birtakım sıkıntılarla karşı karşıyaysak, bu sıkıntılar Türkiye'nin geleceğinin büyüklüğünden kaynaklanıyor. Türkiye'yi güçlü görmek istemeyen, bölgede önemli bir aktör olmasını istemeyenlerin çevremizde ürettiği sıkıntılardır. Bakın Suriye'nin başına gelenler biraz da Türkiye'dendir. Niye? Eğer Tunus'ta başlayan Arap Baharı Suriye'de durdurulmamış olsaydı şimdi bölge çok farklı noktaya gelmişti. Bizim de ihracatımız çok farklı noktalarda olacaktı. Aynı şekilde Mısır, evet hesabı olanlar var. Biz inanıyoruz ki hesabın üzerinde bir hesap var. İnançlı, kararlı olursak, meselelerimize sahip çıkarsak, inanıyorum ki kazanan biz olacağız."

Erdem, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine işaret ederek, "Bu Türkiye'de bir devrimdir. Yani cumhurun, halkın cumhurbaşkanını kendisinin seçmesi çok önemli. Niye önemli? Çoğunuzun yaşı müsait, 550 kişiyi korkutarak, ürküterek istediğini cumhurbaşkanı seçtiriyordun geçmişte. Ama 77 milyona kimsenin gücü yetmez, millet kimseden korkmaz" diye konuştu.

Yemeğe, TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Gamsız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile çok sayıda iş adamı katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Erdem İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title