Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Almanya'da

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, PKK'nın da FETÖ'nün de bir gün er ya da geç onları besleyen ülkelere de zarar vereceği uyarısında bulundu.

Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Pkk'nın da FETÖ'nün de bir gün er ya da geç onları besleyen ülkelere de zarar vereceği uyarısında bulundu.

Eker, Almanya'nın Essen kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği "Türkiye'nin Kürt Sorunu Algısı ve AK Parti Dönemi 2002-2016" konulu program öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Pkk terör örgütünün de FETÖ terör örgütünün de şu anda belki hedefinde Türkiye var ama bu örgütleri himaye edenler bilmelidir ki, bu örgütler, bu canavar bir gün er veya geç onları besleyen onlara destek veren ülkelere de zarar verecektir. PKK terör örgütü de FETÖ terör örgütü de bütün terör örgütlerinde olduğu gibi insanlık dışı birer tehdit ve tehlikedir. Dolayısıyla bunların desteklenmesi, bunların himaye edilmesini biz hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz ve bu ülkeleri dostça uyarıyoruz. Bu terör örgütlerinin faaliyetlerine izin verilmemesi gerekiyor. Bu terör örgütleri bugün Türkiyeye sadece zarar veriyorsa, gelecekte diğer ülkelere zarar vermeyeceği anlamı taşımaz. Onun için o ülkeleri, Almanya'yı da bu konuda, bu tür terör örgütlerinin yuvalanmasına fırsat vermemesi, onlara meydan vermemesi, onların terör örgütü olarak gerçekte faaliyet yaptıklarının onlar tarafından bilinmesini istiyoruz."

Bu konuda iş birliği yapmaya hep açık olduklarını dile getiren Eker, bundan sonra da aynı yaklaşımı sürdüreceklerini aktararak, terör örgütleriyle ilgili gereken her türlü bilgi, belge ve dökümanı paylaşabileceklerini dile getirdi.

"Terör insanlık suçudur"

Eker, terör konusunun kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Terör insanlık suçudur. Terörün kime zarar verdiğinden çok bu terör örgütlerinin varlığı önemlidir. Bunların ortadan kaldırılması lazım. Bunlar eğer yaşıyorsa, yaşayacaksa, bugün örneğin Türkiye'ye zarar veriyor yarın bir başka ülkeye zarar verir, bu şekilde değerlendirilmesi lazım." ifadesine yer verdi.

Teröre destek veren ülkeleri uyaran Eker, şöyle dedi:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde FETÖ terör örgütünün lideri barınıyor. Orada her gün gazete ve televizyon temsilcilerine mülakatlar veriyor, onlarla görüşüyor ve hala kin kusuyor. Hala Türkiye aleyhine birtakım tezgahların, kumpasların, komploların mesajını veriyor. Dost ve müttefik bildiğimiz bu ülkelerin yönetimlerini bu konuyla ilgili, bu tutumun 79 milyon Türk milletini, Kürt'üyle Türk'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle herkesi rahatsız ettiğinin ve bu yapı devam ettiği sürece Türkiye ile ilişkilere zarar vereceğinin bilinmesini istiyoruz. Türk milleti buna bigane kalmaz, Türk milletinin şu anda sokaktaki 79 milyonun hangisine sorsanız bu örgütlerle ilgili, bu örgütleri barındıran, besleyen, bu örgütlere bir şekilde alan açan, onların faaliyetlerine göz yuman bütün ülkelerle ilgili duygularının çok olumsuz olduğunun bilinmesini arzu ediyoruz. Bu doğru birşey değil, bu dostlukla bağdaşacak birşey değil."

-Empati yapılması isteği

Eker, teröre destek veren ülkelerin empati yapması gerektiğini söyleyerek, "Kendilerini Türkiye'nin yerine koymasını, Türk milletinin yerine koymasını, böyle ağır bir ihanetle ağır saldırılarla kendilerinin karşı karşıya kaldıklarında duygularının ne olacağını mukayese etmelerini istiyorum. Eğer diyelim Usame Bin Ladin bir ülkeye yerleşse, oradan her gün gazete ve televizyonlara beyanatlar verseydi, ABD ve vatandaşları o ülke ile hangi duygular içerisinde olurdu? Bu konuda empati kurup bunu düşünmelerini, bu mukayeseyi yapmalarını biz istiyoruz, bekliyoruz, arzu ediyoruz ve bu dost ülkeleri dostça, bu terör örgütleriyle ilgili uyarıyoruz. Yani gerek PKK ile ilgili gerekse FETÖ terör örgütü ve onun ele başı ile ilgili ABD'yi bu şekilde her fırsatta uyardığımızı ifade etmek istiyorum." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehdi Eker AK Parti Almanya PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title