Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "15 Temmuz gecesi yapılmak istenen şey Türkiye'yi Suriye ve Irak gibi yapmaktı, iç savaşı, kaosu başlatma planıydı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "15 Temmuz gecesi yapılmak istenen şey Türkiye'yi Suriye ve Irak gibi yapmaktı, iç savaşı, kaosu başlatma planıydı." dedi.

Eker, partisinin Kızıltepe ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlediği şubat ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, nisan ayında yapılacak referandumda milletin nihai kararı vereceğine dikkati çekti.

Bir ülkede tarihsel kararların millet tarafından verilmesinin önemine değinen Eker, şöyle konuştu:

"Millet bu teklifi kabul ettiği takdirde mevcut hükumet sistemiyle, yargıyla ve gençlerin seçilmesiyle ilgili bazı hususlarda önemli iyileştirmeler sağlanacak. Bu bizim Türkiye ile ilgili düşündüğümüz en iyi tasarı. Türkiye'yi güçlendirilecek, ileriye taşıyacak, ekonomik olarak kalkındıracak ve yatırımları hızlandıracak."

Ak Parti'nin, ülkedeki tüm kimlikleri ve inançları kucakladığını vurgulayan Eker, Ak Parti'nin milletten aldığı güç ile Kürt meselesi başta olmak üzere Türkiye'nin demokratikleşmesi yoluyla çok önemli mesafeler kat ettiğini bildirdi.

Eker, 79 milyon insanı kardeş ve eşit gördükleri için bu reformları gerçekleştirdiklerini işaret ederek, şunları ifade etti:

"Kürtçe eğitimin önündeki engelleri kaldırdık, PKK bundan rahatsız oldu. Çünkü PKK'nın 70'li yıllarda kendisini üzerine bina ettiği temel görüşler çöktü. PKK, uluslararası akla hizmet eden ona taşeronluk eden bir silahlı terör örgütünden başka bir şey değil. PKK'nın siyasi türevleri halkın içerisinde güya halktan siyasi destek alıp demokratikleşmekten barıştan vesaireden bahsediyorlar ama PKK'ya karşı seslerini yükseltemiyorlar, PKK'ya 'dur' diyemiyorlar. PKK'nın tayin ettiği yoldan gitmeye de devam ediyorlar."

Eker, 15 Temmuz darbe gecesi Kandil'deki terör örgütü PKK'nın elebaşlarının teröristlere gönderdiği mesajları darbe girişiminde bulunanlara sahip çıkmaları ve destek vermeleri konusunda talimat verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi yapılmak istenen şey Türkiye'yi Suriye ve Irak gibi yapmaktı, iç savaşı, kaosu başlatma planıydı. Biz bugün 'terör örgütleri FETÖ, PKK ve DAEŞ birlikte hareket ediyor.' diyorsak bunun bir sebebi var. Bunun bir alt yapısı var. Çünkü geçen zaman içerisinde bunların çoğu zaman gizli bazen açık bir şekilde birbirlerini desteklediklerini ve aynı karanlık amaca hizmet ettiklerini biliyoruz. Bunun için Türkiye bu sebeple zor ve zorlu bir süreçten bir dönemeçten geçiyor. İşte tam da bu dönemde Türkiye'nin istikrar içerisinde yönetilmesi Türkiye'nin güçle bir yönetime kavuşması bunun önündeki yasal engellerin ortadan kaldırılması işini şansa bırakmayacak şekilde idare sisteminin buna göre şekillenmesi gerekiyor."

Konuşmaların ardından basın kapalı devam eden toplantıya AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehdi Eker AK Parti Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title