Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "Sakaryalıların dün Tayyip Bey'e söz verdiği gibi sandıkları patlattığımız takdirde 16 Nisan'dan sonra özellikle ekonominin moralitesi düzelecek." dedi.

Dişli, partisinin Sakarya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'da toplu açılış törenine katıldığını anımsatarak, vatandaşın Erdoğan'a teveccühünü dün de gördüklerini, muhteşem bir miting olduğunu söyledi.

Önemli süreçlerden geçildiği bugünlerde dünkü töreni tüm dünyanın görmesinin muhteşem olduğunu vurgulayan Dişli, "Uzun yıllar Avrupa'da yaşadım, böyle bir mitingi yapabilmek, parayla mümkün değil. Bu, bir sevgi işi. Bu sevgiyi kazanmak da kolay değil. 40 yıldır belediyeden bu yana siyasetin içinde. Bu sevgiyi, bu coşkuyu bir kere daha gösterdiler." diye konuştu.

Şaban Dişli, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sakaryalıların dün Tayyip Bey'e söz verdiği gibi sandıkları patlattığımız takdirde, 16 Nisan'dan sonra özellikle ekonominin moralitesi düzelecek. Bizim ekonomimiz çok sıkıntılar çekti, her türlü saldırıya maruz kaldı. Tabii ekonomi yönetmek, moraliteyi yönetmek demektir. Bu moraliteyi yükselteceğimiz gün, Allah'ın izniyle 17 Nisan olacak. Sakarya'yı, Kocaeli'yi görünce, böyle bir beklentiye daha fazla girdim. Ekonomiyi düzelttiğiniz zaman yeniden büyüme ve kalkınma hikayesini yazmaya, çok rahat olmaya başlayacağız çünkü bir patinaj sürecine girdik. Dünyadaki olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki, biz sürekli 'globalleşme globalleşme derken, şimdi acaba yeniden korumacılık sistemine mi giriyoruz?' dedik. Dün, İngiltere Kraliçesi Brexit'i imzaladı. Şimdi bu ayrılış kavgaları, aynı evlenme kavgaları gibi olacak. İngiltere, Avrupa Birliğine girmek için aşağı yukarı 12 yıl mücadele etti. Şimdi çıkmak da 5-6 yıl sürecek, pazarlıklar devam edecek.

O süre içerisinde Avrupa hep bunlarla meşgul olacak. 2017 yılı Avrupa için seçim yılıydı, bizim ana akım dediğimiz partiler tabii sıkıntıdalar. Bu ekonomik kriz, o partileri ve o parti yönetimlerini büyük sıkıntıya soktu. Avrupa Merkez Bankası 12 trilyon avro para bastı ve dağıttı ama millet parayı alıp, götürüp bankaya koydu çünkü geleceklerini, tünelin ucunda ışığı görmüyorlar. Halbuki bizim insanımız yeter ki bir ümit, ışık görsün. Taşın suyunu sıkar, çıkartırız."

Türkiye'nin tüm bu atlatılan olaylara rağmen gerçekten büyük bir ülke olduğunu, bugün birçok Avrupa ülkesini ekonomik açıdan yakaladıklarını belirten Dişli, 2013'ten önce de her sene benzeri olaylar yaşandığını, Gezi olaylarında faizlerin yüzde 3,56'ya düştüğünü aktardı.

Genel Başkan Yardımcısı Dişli, arkasından 17-25 Aralık ve Kobani olaylarının yaşandığını, daha sonra da bazı noktalarda canlı bomba eylemleri meydana geldiğini anımsatarak, "Onu atlattınız, 15 Temmuz geldi. Onu atlattınız, bu defa tüm terör örgütleri birleşip hareket yaptı. O çukur siyaseti sırasında güvenlik güçleri bir teröristi öldürüyor, tankın arkasına bağlayıp gezdirip tüm dünyaya servis ediyorlar. Bunu yapanlar artık belli. 15 Temmuz'da bunu yapanlar gerçek yüzlerini gösterdi. Buradan Avrupa insanının etkilenmemesi mümkün değil. Bir taraftan basın Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanını müthiş şekilde karalıyor, bir taraftan bu tür servisler yapılıyor, bir taraftan da tabii PKK'yı, DHKP-C'yi destekleyen hazır güçler var. Bu güçler, bu defa FETÖ'yü de desteklemeye başladı. Tüm bunlara karşı Sakarya mitingi, çok güzel bir gösterge oldu." şeklinde konuştu.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç da dünkü mitingde inanılmaz bir sevgi seli olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingi, Sakarya tarihinin en güzel mitingiydi. Hedefimiz 77 bin 500'dü. Bu hedef geçildi. Sadece alan içerisinde değil, alan dışında da mitingi takip eden binlerce insan vardı. Biz hedefimize ulaştık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title