Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Yeni Yönetim Sistemiyle Vesayet Yapıları Ortadan...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Yeni yönetim sistemiyle vesayet yapıları ortadan kalkacak" " Mevcut sistemde cumhurbaşkanlarının yetkisi çok, sorumluluğu yok" " Rekabetçi seçimlerle demokratik olarak seçilmiş, meclisin, yargının denetimine tabi ve millete hesap veren bir kişi,...

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz : "Yeni yönetim sistemiyle vesayet yapıları ortadan kalkacak"

" Mevcut sistemde cumhurbaşkanlarının yetkisi çok, sorumluluğu yok"

" Rekabetçi seçimlerle demokratik olarak seçilmiş, meclisin, yargının denetimine tabi ve millete hesap veren bir kişi, tek adam rejimi olmaz"

ELAZIĞ - Yeni yönetim sisteminin demokrasiyi güçlendireceğini vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni yönetim sistemiyle vesayet yapılarının ortadan kalkacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Elazığ'da referandum çalışmaları kapsamında düzenlenen, 'Geleceğimiz İçin Evet' adlı programa katıldı. Programda Yılmaz'a Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze eşlik etti.

Mevcut sistemin ekonomik ve siyasi kriz üreten bir sistem olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "15 Temmuz'da darbe girişimini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde milletimiz bertaraf etti. Fakat her zaman böyle güçlü liderler olmaz. Bizim, 15 Temmuz gecesi o hain darbe girişimini bertaraf etmemiz gibi 16 Nisan'da da ekonomik ve siyasi krizler üreten ortamı bertaraf etmemiz lazım. Bu yönetim sistemini değiştirmekle bir daha bu krizler yaşanmasın diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yeni yönetim sisteminin demokrasiyi güçlendireceğini aktaran Yılmaz, "Yeni yönetim sistemiyle vesayet yapıları ortadan kalkacak. Artık Ankara'dan bir takım ayak oyunlarıyla hükümet kurma devirleri sona erecek. Yeni sistemle koalisyon ve hükümet kurma pazarlık dönemleri sona erecek. Sandıkta hükümet kurulmuş olacak. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı makamı bir vesayet makamı olmaktan çıkıp bir hizmet makamına dönüşecek. Mevcut sistemde cumhurbaşkanlarının yetkisi çok, sorumluluğu yok. Yeni sistemde ise cumhurbaşkanı hem yetkili olacak hem de sorumlu olacak. Bugün meclis cumhurbaşkanını sadece vatana ihanetten dolayı yüzde 75 ile sorgulayabiliyor. Yeni sistemde meclis, cumhurbaşkanı ve bakanları her konuda sorgulayabilecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarına devam eden Yılmaz, "Bazıları yeni sistemle tek adam rejimi olacak diyor. Rekabetçi seçimlerle demokratik olarak seçilmiş, meclisin, yargının denetimine tabi ve her şeyden önce millete hesap veren bir kişi, tek adam rejimi olmaz. Bizim ortaya koyduğumuz sistem tek adamlık rejimi değil demokratik olarak belli bir süre için seçilmiş bir kişidir. Üstelik bu süreyi de kısıtlıyoruz. Dünyanın en başarılı lideri de olsa en fazla 2 dönem yapacak.Bu sistem çok daha demokratik bir sistem olacak" diye kaydetti.

Güçlü bir devlet olmanın yolunun güçlü bir yönetim sisteminden geçtiğini vurgulayan Yılmaz, "İyi bir yönetim sistemimiz olmazsa uluslar arası alanda etkili bir aktör olamazsınız. Yeni yönetim sistemi çok daha etkili bir işleyiş getirecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ömer Serdar AK Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title