Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Açıklaması

"1999'daki gibi tavırları olursa, kusura bakmasınlar ne Türkiye 1999'un Türkiye'sidir, ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi 1999'daki 21. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Orada, 'dışarı, dış...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti'li bazı bayan milletvekillerinin başörtüsüyle TBMM'ye gitme kararına ilişkin, "1999'daki gibi tavırları olursa, kusura bakmasınlar ne Türkiye 1999'un Türkiye'sidir, ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi 1999'daki 21. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Orada, 'dışarı, dışarı' diye bağıran DSP'lileri hatırlıyorsunuz. Merhum Ecevit'in tarihi hatasıdır. 12 Mart'a karşı durmuş, halkçı Ecevit, orada çıkıp bu duruşu sergileyerek kendisinin ve partisinin intiharını ilan etmiştir. Yüzde 22 ile koalisyonun büyük ortağı olurken, 3 yıl sonra bu halk yüzde 1'e düşürmüştür DSP'yi ve DSP tarih sahnesinden silinmiştir. CHP'nin bundan da ders çıkarması gerekiyor"

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat sürecinde başörtülü hanımlara bazı noterlerde işlem yapılmamaya başlandığını ve başörtülü hanımların bazı hastanelere alınmadığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, "Başörtüsü Türk hanımlarına yakışmıyor" dediğini söyleyen Çelik, "Hüseyin Çelik'e uyguladığınız linci, gösterdiğiniz tepkiyi ona niye göstermiyorsunuz? Belediye Başkanı bunu söyleyebilir, tercihi bu olabilir, ama gidip başka fiili ve fiziki olarak müdahale etmediği sürece bu kendi görüşüdür, bunu söyleyebilir. Sayın Başbakan, katıldığı bir televizyon programında, 'Benim tasvip etmediğim bazı şeyler var, ama bu benim vatandaşımın tercihidir ben buna saygı duyuyorum', demokratik bir ülkenin Başbakan'ı başka ne söyleyebilir?" diye konuştu.

AK Parti'li bazı milletvekillerinin TBMM'ye başörtüleriyle geleceğine yönelik tartışmaları hatırlatan Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki bir konuşmasında, "Biz 25 yılımızı başörtüsü tartışmalarıyla geçirdik. 20-25 yılımızı bir türban olayıyla götürdük. Bütün enerji oraya gitti" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Çelik, şöyle devam etti:

"Bu bir tespittir. Bence doğru bir özeleştiridir. Kendisi söylüyor, diyor ki, 'Şapka Kanunu var, hangimiz bunu uyguluyoruz'.  Sonra arkasından bence daha güzel cümle söylüyor, 'Hayatın gerçeğinden koparıyoruz Türkiye'yi' diyor. CHP, hayatın gerçeğinden Türkiye'yi koparmıştır. Bugün bu toplumun hanımlarından yarısından fazlası başörtülüdür. Onların tercihlerinin TBMM'ye yansıması, başörtülü hanımların Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunması kimi niye rahatsız etsin? Kamuda çalışabilir, üniversiteye de gidebilir, başı açık olanın başı açıklık tercihi de bizim için son derece saygı değerdir. Ona birisi müdahale edildiği zaman biz bunu da namus meselesi yaparız, başı açık olan hanıma tercihinden dolayı hiç kimse müdahale edemez."

-"Merhum Ecevit'in tarihi hatası"

CHP'nin, bayan milletvekillerinin TBMM'ye başörtüsü takmadan gelmeleri yönünde bir tezi savunabileceğini söyleyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama 1999'daki gibi tavırları olursa, kusura bakmasınlar ne Türkiye 1999'un Türkiye'sidir, ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi 1999'daki 21. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Orada, 'dışarı, dışarı' diye bağıran DSP'lileri hatırlıyorsunuz. Merhum Ecevit'in tarihi hatasıdır. 12 Mart'a karşı durmuş, halkçı Ecevit, orada çıkıp bu duruşu sergileyerek kendisinin ve partisinin intiharını ilan etmiştir. Yüzde 22 ile koalisyonun büyük ortağı olurken, 3 yıl sonra bu halk yüzde 1'e düşürmüştür DSP'yi ve DSP tarih sahnesinden silinmiştir. CHP'nin bundan da ders çıkarması gerekiyor. Böyle bir şeyin olmamasını biz temenni ederiz."

-"Başörtüsü için de bir düzenlemeye gerek yok"

TBMM İç Tüzük Komisyonu'nda 4 partinin başörtüsünün TBMM'de takılmasının problem olmadığını, olmaması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu ve CHP'nin de buna bir itirazı olmadığını anlatan Çelik, tayyör tanımı yapılırken de iki parçalı bir elbiseden bahsedildiğini bildirdi. Çelik, "Başörtüsü için de bir düzenlemeye gerek yok. Özellikle bir madde ilavesine gerek yok. Hanım milletvekillerinin pantolon giymesi için de bir yeni düzenlemeye gerek yok diye bir fikir, karar birliğine varmalarına rağmen şu anda Türkiye'de birkaç bayan milletvekili arkadaşımız, 'Biz Meclise, hacca gittik geldik, tercihimizi bu yönde kullanıyoruz. Başörtülü olarak girmek istiyoruz' dedikten sonra CHP'li sözcülerden peşpeşe gelen açıklamalar, CHP'nin tarihten ders almadığını, Türkiye'deki bu demokratik olgunluğu hazmedemediğini gösteriyor" diye konuştu.

-"Birbirimizi ikna etmemiz gerekiyor"

Kendilerinin Türkiye'nin düşmanlarını sevindirmeyecek şekilde, ikna yoluyla bu meseleyi götürmek istediklerini söyleyen Çelik, Bakanlık yaptığı dönemde başörtüsü sorunuyla ilgili "Türkiye'de başına türban takanlar var, bir de kafayı türbana takanlar var" ifadelerini kullandığını hatırlattı. Çelik, "Başına türban takanlar, kafayı türbana takanlarla uzlaşmak durumundadır, oturup birbirimizi ikna etmemiz gerekiyor" dedi.

Çelik, üniversitelerde başörtüsünün serbest olmasının bir probleme yol açmadığını ve toplumsal olarak böyle bir uzlaşmanın sağlandığını belirtti. Çelik, "Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinde de bu olgunluğun gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. CHP'lilerin de daha önce kendi beyanlarında da yaptıkları özeleştirilere burada da uygulamaları gerektiğini söylüyorum. Temenni ediyorum ki Türkiye'yi germezler, Türkiye'nin ağzının tadını kaçırmazlar. Türkiye emin adımlarla yoluna devam eder. Gelişmekte olan, dünyada her geçen gün saygınlığı artan bir ülke iken bu tür kısır tartışmalara Türkiye'nin enerjisini, kendi ifadeleriyle, 25 yıl tükettikleri gibi bugün de Meclis'in enerjisini tüketmezler" değerlendirmesinde bulundu.

-"Erdoğan, sizin partiyi 7 kere sandıkta yenmiş olan bir liderdir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakana Erdoğan'a yönelik "Sen kimsin?" şeklinde bir ifadede bulunduğunu belirten Çelik, şunları söyledi:

"Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Erdoğan'ın kim olduğunu anlamamışsa kusura bakmasın. Rakibini tanımayan onu hiç bir zaman yenemez. Recep Tayyip Erdoğan, sizin partiyi 7 kere sandıkta yenmiş olan bir liderdir Sayın Kılıçdaroğlu. 10 yılı aşkındır bu memleketi başarıdan başarıya götüren bir Başbakan'dır. Dünyadaki sayılı karizmatik liderlerden birisidir, halkın gönlünde taht kurmuş olan bir liderdir. Ahlak-ı müsellemdir eski tabirle. Eğer tanımıyorsan, o zaman rakibin olan insanı tanımıyorsan kusura bakma rekabetten söz etmeyeceksin. Sen kimsin derken de küçümseyen bir tavrı var. Sana söyleyeyim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en uzun süreyle başbakanlık yapmış, aralıksız başbakanlık yapmış değerli bir şahsiyetdir. Daha fazla tanımlamaya tasvire gerek var mı Sayın Kılıçdaroğlu?

-"Biz birbirimizi hem severiz hem sayarız"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'yla ilgili söylediğiniz sözlerin çarpıtıldığını gördük. Bununla ilgili de bir yazılı açıklama yaptınız. Sözlü olarak da bir değerlendirmede bulunmanızı istiyoruz. Sözleriniz hangi anlamda çarpıtıldı?" şeklindeki soru üzerine, kendisinin ODTÜ'nün de Büyükşehir Belediyesinin de halkın malı olduğunu ve her iki kurumun yöneticilerinin de kıyamete kadar makamlarında kalmayacaklarını söylediğini hatırlattı.

Çelik, "Sayın Melih Gökçek, kendisine orada ev yapmıyor, kendisi için yapmıyor. Biz hani deriz ya 'mahkeme kadıya mülk değil'. İkisi de emanetçidir dedim" diye konuştu.

Konuşmasında Melih Gökçek'in konuyla ilgili haklı olduğunu anlattığını belirten Çelik, Gökçek'i çok başarılı bulduğunu, kendisiyle aynı siyasi partinin çatısı altında siyaset yapmaktan büyük keyif ve zevk aldığını bildirdi.

Konuyla ilgili haberlerin "Acaba AK Parti'de birilerini birilerine düşürebilir miyiz?" amacıyla yapıldığını söyleyen Çelik, "CHP'lilerin kendi aralarında konuştuğu bir şey var, diyorlar ki 'AK Partililerin arasındaki sevgi bizde yok'.  Sevgi yoksa gerisi lafıgüzafdır. Biz birbirimizi hem severiz hem sayarız" dedi.

Parti içerisinde genel prensiplere, hükümetin icraatlarına uymayan birilerinin olması halinde es geçmeyeceğini söyleyen Çelik, "Sayın Başbakan da defalarca söyledi, Ankara'da trafik sıkışacak belediye başkanına patlayacaksınız, ama yok yapılmasın. Bir daha söylüyorum; ODTÜ'deki gençler veya başka yerdeki gençler tamamen yola karşı olabilir, gösterisini de yapabilir ama fiili ve fiziki engelleme yapamaz. Fiili ve fiziki engelleme yaparsanız, polis size fiili ve fiziki olarak müdahale eder. Kamu nizamı bunu gerektirir" diye konuştu.

Ankara Adliyesi'nde meydana gelen olayı da hatırlatan Çelik, "Efendim, biz oraya gitmek istiyoruz. Dava görülüyor Ankara Adliyesinde. 'Biz mahkeme salonlarına girmek istiyoruz,  bizi bırakmazsanız kapıları kırarız'. Bu terördür, bu vandalizmdir" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Çelik Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title