Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ?çavuşoğlu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ?Çavuşoğlu, terör nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun mücadeleyi yapmak durumunda olduklarını belirterek, "Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti ile baş edemez" dedi.

Antalya'da gezi ve incelemelerini sürdüren ?Çavuşoğlu, Alanya Ticaret Odası tarafından öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, Oda Başkanı Mehmet Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, inşaat ve emlak sektörüne, iktidara geldikleri günden bu yana çok destek ve önem verdiklerinin belirtti.

İnşaat sektörü ne kadar güçlenirse ülke ekonomisinin de o kadar dinamik olacağını ve büyümeye devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü inşaat sektörünün 170'den fazla sektöre doğrudan ya da dolaylı etkisi ve katkısı var. Emlak sektörünün daha da ileriye gitmesi ve belli disiplin içerisinde olması için gayret sarf ettik" diye konuştu.

Emlak satışlarına bakıldığı zaman özellikle yurt dışından gelen misafirlerin büyük rağbet gösterdiğini anlatan Çavuşoğlu, 2005 yılında bununla ilgili yasal düzenlemeyi yaparken, "ülkenin topraklarını, binalarını satmakla, ülkeye ihanet etmekle" suçlandıklarını hatırlattı. Çavuşoğlu, o günden bu yana kendilerini suçlayan insanların en çok bu sektörde faaliyet gösterdiğine de dikkati çekti.

Çavuşoğlu, ilk günkü aşkla yollara düştüklerini, 14 senede çok hizmet yaptıklarını ama hiç yorulmadıklarını, gece gündüz çalışmalarına rağmen enerjilerinin hiç bitmediğini vurguladı.

"Terörle de baş ederiz"

Çavuşoğlu, "Şu zor günlerde belirsizliğin olduğu günlerde ki bunları aşarız Allah'ın izniyle. Bu ülke bu millet çok badireler atlatmıştır ve hapsinden daha fazla güçlenerek çıkmıştır. İnşallah yine bu belirsizlik ortamını 1 Kasım'da aşarız" diye konuştu.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle de baş ederiz, terörü de ülkemizden temizleriz. Nasıl mafyaları, çeteleri her şeyi ülkemizden temizlediysek bugün DAEŞ, DHKP-C, PKK terör örgütüyle sonuna kadar mücadelemizi yaparız. Terör nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun bu mücadeleyi yapmak durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti ile kimse baş edemez. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti ile baş edemez. Kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettiriyoruz."

Şehirlerde ve dağlarda terörle gereken mücadeleyi yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, terörü ülkeden temizlediklerini, kararlı şekilde sonuna kadar gitmenin de görevleri olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, "Ankara'daki terör saldırısının arkasında ne var, kim neyi hedeflemiş bunu da bulmak, açığa çıkarmak bizim görevimiz. Ama öyle ki hedef Türkiye'nin istikrarı, hedef Türkiye'de AK Parti'yi tek başına iktidara getirmemek. Hatta Türkiye'de seçimleri yaptırmamak. Türkiye'yi kaosa sürüklemek ama biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"Vatandaşların önünü açan çalışmalar"

Antalya'da sulanmamış tarım arazisi kalmayacağına değinen ?Çavuşoğlu, Alanya'nın içme suyu isale hattının yakında tamamlanacağını, taşkınları önlemek için de çalışma yaptıkların, seralarda elektriğin ticari tarifeden değil, sulama suyu tarifesinden ödeneceğini, çiftçilere yönelik destekler vereceklerini aktardı.

Yem ve gübrede KDV'yi sıfıra indireceklerini belirten ?Çavuşoğlu, kış aylarında turizm sektöründe çalışanlara prim desteği vereceklerini, çalışanların artık işten çıkarılmayacağını ifade etti.

İlk defa iş bulan vatandaşlara da bir yıllık maaşını devletin ödeyeceğinin altını çizen ?Çavuşoğlu, "Gençlerimize daha fazla desteğimiz var, olacak. Kadınlarımıza yine aynı desteklerimiz var, kendi işlerini kurmaları için" diye konuştu.

Çavuşoğlu, vatandaşların önünü açan çalışmalar yaptıklarını, hibe desteği ve faizsiz kredi desteği sunduklarını kaydetti.

Alanya'da golf sahaları yapacaklarını, Mahmutlar'a spor tesisleri yaparak, spora ve turizme kazandıracaklarını ifade eden ?Çavuşoğlu, yeni kayak merkezleri de yaptıklarını anlattı.

"Alanya'ya devlet eliyle doğalgazı getireceğiz"

Sağlık turizmi için yatırımlar yaptıklarına değinen ? Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'ya devlet eliyle doğalgazı da getireceklerini, bundan Manavgat'ın da yararlanacağını, binlerce bisikletlinin Alanya'ya geleceğini, kışın da bisiklet sürülebileceğini bildirdi.

Türkiye'yi birlik, beraberlik içinde hedeflerine ulaştıracaklarını belirten Çavuşoğlu, "Ne aldatan olduk ne aldanan olduk. Ortaya koyduğumuz her projeyi gerçekleştireceğimizi söyledik. Projelerimizin hepsi Türkiye'nin önünü açar. Ekonomik dengesini, mali disiplinini bozmayan vaatlerimiz yapmak istediklerimiz" dedi.

Çavuşoğlu, ulaşım konusunda önemli yatırımları olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Pisti açtık, büyüttük. İlk defa da devlet büyüğümüz olarak sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız cumartesi günü Gazipaşa Havaalanı'na inecekler, bu uzun piste. Pistimizi 2 bin 600 metre yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Anamur'a geçecekler."

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title