Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bunlar (DEAŞ terör örgütü) Müslüman olamaz. Bunlar insan bile olamaz. Bu kadar hunharca kadınlara, insanlara zulüm edenlere, Müslümanları katleden insanlara biz Müslüman diyemeyiz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bunlar (DEAŞ terör örgütü) Müslüman olamaz. Bunlar insan bile olamaz. Bu kadar hunharca kadınlara, insanlara zulüm edenlere, Müslümanları katleden insanlara biz Müslüman diyemeyiz. Hiç kusura bakmasınlar. Bunlar kanlı bir terör örgütüdür" dedi.

Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Burdur'un Tefenni ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bir an bile tökezleme lüksü olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Bunu bir kere daha gördük. Şu tek başına iktidarın kurulmadığı dönemde bile Türkiye'ye yönelik yaklaşımların ne olduğunu gördünüz. Türkiye'den kimin dost, kimin düşman olduğunu da gördük ve bir kere daha anladık ki her zamankinden daha çok güçlü olmamız lazım. Türkiye'nin istikrarlı olması lazım" diye konuştu.

Çavuşoğlu, bir ateş çemberi içinde olduklarını, Avrupa ve dünyanın her yerinde ekonomik krizler bulunduğunu kaydetti.

Buna rağmen Türkiye'nin istikrarını bozdurmadıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin ekonomisini emin adımlarla her geçen gün büyüttük. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırdık ama hedeflerimiz daha büyük. Görüyoruz ki önümüzdeki engeller de daha büyük. 14 yıl kolay mı oldu bizim için? 14 yıl içinde bize her türlü engelleri çıkartmadılar mı? Cumhurbaşkanımızın önüne engelleri koymadılar mı? Yıldık mı? Partimize kapatma davası açmadılar mı? Pes ettik mi? Korktuk mu? Allah'ın izniyle biz Allah'tan başka kimseden korkmayız ama işte böyle bir puslu havada çakallar ortaya çıkmaya başladı. Dişlerini göstermeye başladı. Allah'ın izniyle o dişleri de söküyoruz, sökeceğiz."

- "İkisi de lanetlidir, ikisi de yok edilmelidir"

"İçeriden dışarıdan, bakın DEAŞ terör örgütü bile her zaman Türkiye hedefinde, Türkiye'ye saldırmaya cesaret edemiyordu korkusundan" diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama hemen bu dönemde Türkiye'ye de saldırmaya başladı. Ne yaptık, cezasını kestik, kesmeye de davam edeceğiz. Bunlar Müslüman olamaz. Bunlar insan bile olamaz. Bu kadar hunharca kadınlara, insanlara zulüm edenlere, Müslümanları katleden insanlara biz Müslüman diyemeyiz. Hiç kusura bakmasınlar. Bunlar kanlı bir terör örgütüdür ama en az onlar kadar PKK terör örgütü de lanetlidir. İkisi de lanetlidir, ikisi de yok edilmelidir ve PKK terör örgütünü ülkemizden temizleyeceğiz."

Çavuşoğlu, AK Parti iktidarı olarak, Recep Tayyip Erdoğan olarak, Ahmet Davutoğlu olarak her türlü samimi adımları attıklarını, her türlü siyasi riski de aldıklarını anlattı.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Gerekirse yeter ki terör bitsin, 550 milletvekillini kaybetmeye razıyım' dedi. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Bu baldıran zehriyse bunu içmeye hazırız' dedi. Yeter ki terör bitsin ama karşı tarafın ne kadar samimiyetsiz olduğunu ne kadar iki yüzlü olduğunu ve bizim gösterdiğimiz bu anlayışın karşısında tam tersi bir anlayış içinde olduğunu gördük. PKK terör örgütü ve onun uzantıları ve kuklaları ve şehirdeki yapılanmaları ve bu boşluğu DEAŞ ile mücadeleyi de fırsat bilerek hemen polislerimize, askerlerimize saydırmaya başladılar. Biz de onların hedeflerini vurmaya başladık. Kandil'de, Türkiye içinde, şehirde ve dağda, PKK terör örgütünün belini kırıyoruz, kökünü kazıyoruz. Bunu biliniz."

"PKK en büyük zulmü Kürt vatandaşlarımıza yapıyor"

Çavuşoğlu, sokağa çıkma yasağı koydukları yerlerde terör örgütünün yapılanma içinde olduğunu ve silah depoladıklarını söyledi.

Kürt vatandaşların devletin güvencesini hissettiği zaman terör örgütüne sırtını döndüğünü ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü PKK terör örgütü en büyük zulmü Kürt vatandaşlarımıza yapıyor. Çünkü Kürt vatandaşlarımıza baktığımız zaman kardeşlerimize, inançlıdır, muhafazakardır. PKK'nın Marksist, Leninist ideolojisini benimsemez ama çaresiz kaldığı için korktuğu için boyun eğiyor ama sokağa çıkma yasağı koyduğumuz yerlerde, 'Sokağa çıkmayın' dediğimiz zaman Kürt vatandaşlarımız devlete her türlü yardımı gösterdi" ifadelerini kullandı.

Tefenni ilçesinde yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, buradan Karamanlı ilçesine gitti.

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Tefenni Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title