Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Her defasında kapının önünde bekletilen Türkiye'nin önüne engel koymak için çok önemli cümleleri sarf eden ülkeler oldu. En son AB'nin ilk kurulurken kurucu üyesi olan İngiltere'nin bugün söylemiş olduğu cümleleri tüm dünya iyi analiz etmeli." dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret eden Çalık, burada yaptığı konuşmada, Malatya ticaretinin ana omurgasını kayısının oluşturduğunu anımsattı.

Türkiye'nin siyasi istikrarıyla birlikte ekonomik istikrarı yakaladığını belirten Çalık, "Bunun en büyük göstergesi; şu an tüm dünyada özellikle AB üyesi ülkelerde yüzde 1,5'lik büyüme rakamlarına rağmen Türkiye'nin yüzde 4,5'luk büyümesi tüm dünya ülkelerine emsal ve örnek teşkil etmekte. Bu anlamda siyasi istikrarın Türkiye'ye sunmuş olduğu katkıyı da odalarımız ve iş adamlarımız çok net görmüş vaziyette." diye konuştu.

Konuşmasında AB sürecine de değinen Çalık, bu sürecin 50 yıldır devam ettiğine işaret etti. Çalık, "Her defasında kapının önünde bekletilen Türkiye'nin önüne engel koymak için çok önemli cümleleri sarf eden ülkeler oldu. En son AB'nin ilk kurulurken kurucu üyesi olan İngiltere'nin bugün söylemiş olduğu cümleleri tüm dünya iyi analiz etmeli. 3 gün öncesinde Cameron, 'Türkiye'nin AB üyeliği 3000 yılını bulur' demiş ve 3 gün sonra İngiltere AB sürecine veda edecek referandumu yaptı. Türkiye'ye '3000 yılında ancak AB'ye gireceksiniz' diyen İngiltere de 3 gün sonra AB sürecine noktayı koydu. AB üyesi ülkelerin de burada Türkiye'nin AB'ye sunacağı katkıyı çok net görmesi lazım. Eğer onlar görmüyorsa bizler AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına sunmuş olduğu kriterleri kendimize kriter belirlemiş vaziyetteyiz" ifadesini kullandı.

"Terör bölgesinde hummalı çalışma yürütüyoruz"

Terörle mücadele konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çalık, şunları kaydetti:

"Şehirlerimizdeki terör yapılanmasının şu an tamamen sonuna gelmiş vaziyetteyiz. Operasyonlarımız çok başarılı şekilde devam etti ve bundan sonra şehrimizin inşası ve imarı için sosyal politikalarda o bölgede yaşayan insanlarımıza daha fazla katkı sağlamak için genel merkez, hükümetimiz, kabindeki bakanlarımız o bölgede hep beraber bir çalışma yürütüyoruz. Hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Sadece inşa ve imar değil kırsaldaki terör örgütü yapılanmasını da ortadan kaldırmak için terörle mücadelemiz devam edecek."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da huzurun, istikrarın ve güvenin olmadığı bir yerde ticaretin söz konusu olmadığını belirterek, "İnşallah ülkedeki terör olaylarının sona ermesini temenni ediyoruz. Dün yine şehitlerimiz oldu. Allah'tan onlara rahmet diliyoruz. Bir an önce ülkemizin birlikteliği, beraberliği noktasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım." dedi.

Ziyarette Çalık'a AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
title