Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz milletimizin hukukuna, demokrasimize, insan haklarına cesaretle sahip çıkmaya her şart altında demokrasi, adalet, hukuk demeye devam edeceğiz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz milletimizin hukukuna, demokrasimize, insan haklarına cesaretle sahip çıkmaya her şart altında demokrasi, adalet, hukuk demeye devam edeceğiz. Van'da da Mardin'de de Kırıkkale'de de yapacağız" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale'ye gelen Bozdağ, Nur Cami ve Külliyesi ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, 1 Kasım seçimlerinin ve sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunarak, seçimlerin huzur içerisinde geçmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin siyasi vaatlerini halka anlatmasının, adayların kendilerini halka tanıtmasının son derece önemli olduğunu belirten Bozdağ, "Bunun güven içerisinde, özgürce olması, her türlü korku, baskı ve tehditten öte olması daha da önemlidir" ifadesini kullandı.

Bozdağ, "inadına barış, inadına demokrasi, inadına özgürlük" diyen bir parti ve onun mensuplarının, kendileri dışında seçim çevrelerinde propaganda yapan siyasi partilere yönelik haksız ve hukuksuz bir takım davranışlar ve söylemler içerisine girdiğini ileri sürdü.

Pek çok yerde ve Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinin bazı illerinde, HDP'liler tarafından AK Parti'nin il binaları, seçim büroları, adayları, araçları, propaganda yapanlarına dönük hukuk dışı ve haksız eylemler yapıldığını öne süren Bozdağ, şöyle konuştu:

"En son Muğla'da da broşür dağıtan hanımefendilere karşı büyük bir hukuksuzluk yapılmıştır. Kadına karşı duyarlı olan herkesin bu olay karşısında tavır koyması gerekirken, maalesef kimse ağzını açıp konuşmamıştır. Dün de Nusaybin'de AK Parti'nin mahalle temsilcisi, sandık başkanı aynı zamanda Nusaybin Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Medeni Konak, PKK terör örgütü tarafından arabasında kurşunlanarak öldürülmüştür. Bugün de Van'da milletvekili adayımız Fatih Çiftçi'nin amcasının çocuğu, büyük bir ihtimalle PKK terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen bir terör saldırısında öldürülmüştür. Şu anda soruşturma devam ediyor."

"HDP ve PKK dışında kimseye hayat hakkı tanımayan bu faşist anlayışı lanetliyorum"

Bozdağ, Türkiye'de demokrasiye, hukuka, insan haklarına inanan herkesi bu alçakça saldırılar karşısında duyarlı olmaya, tavır koymaya, barış, özgürlük diyenlerin arkasını yasladıkları terör örgütünün nasıl bir baskı, şiddet, tehdit ve terör ortamı oluşturmaya çalıştığını görmeye davet etiğini ifade etti.

Selahattin Demirtaş ve ona destek olan vatandaşlara da seslenen Bozdağ, "Demokrasi bu mu? HDP dışında başka partiler siyasi propaganda yapmayacak mı? Dertlerini anlatmayacak mı? Vatandaşa seçim beyannamelerini anlatmayacaklar mı? Onlardan oy istemeyecekler mi? Herkese barış, herkese demokrasi derken HDP ve PKK dışında kimseye hayat hakkı tanımayan bu faşist anlayışı lanetliyorum. Bir kez daha kınıyorum. Herkesi bu terör saldırılarına karşı duyarlı olmaya ve teröre karşı tavır takınmaya, lanetlemeye, bunlara sempatiyle bakan, destek olanları da bir kez daha bu vahşi eylemleri düşünmeye ve kanaatlerini gözden geçirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Bozdağ, AK Parti'nin Türkiye'nin 81 ilinde ve bütün ilçelerinde, beldelerinde siyaset yapmaya devam edeceğini vurguladı.

"Kim hangi baskıyı, tehdidi, terör eylemini yaparsa yapsın, bizi korkutamayacak, yıldıramayacak ve baskılayamayacaktır" diyen Bozdağ, sözlerini söyle sürdürdü:

"Biz milletimizin hukukuna, demokrasimize, insan haklarına cesaretle sahip çıkmaya her şart altında demokrasi, adalet, hukuk demeye devam edeceğiz. Van'da da Mardin'de de Kırıkkale'de de yapacağız. AK Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliği siyaseti Kırıkkale'de yaptığı gibi Van'da da yapabilmesi, Van'da yaptığı gibi Kırıkkale'de de yapabilmesi. Keşke bütün siyasi partilerde siyasetini Türkiye'nin bütün illerinde aynı şekilde yapabilseler. AK Parti sandığa gidecek, sandıklara sahip çıkacak ve inanıyorum ki bölgede yaşayan vatandaşlarımızın desteğini her türlü korkutma, baskı, yıldırma, sindirmeye rağmen, onların samimi ve gönülden oylarını alarak yoluna devam edecektir. Hayatını kaybeden partililerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, terör saldıranlarına gerçekleştirenleri de lanetliyorum, kınıyorum."

Seçim güvenliği

Seçime giderken sandık güvenliğinin son derece önemli olduğuna işaret eden Bozdağ, terör örgütünün bu eylemlerle sandığın başına müşahitlerin, sandık görevlilerinin gelmesini engellemek istediği takdirde bunu başaramayacağını vurguladı.

Vatandaşın sandığa gidip oyunu özgürce kullanmasını engellemek isteyenlerin bunu başaramayacağını aktaran Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sandıkta olacağız. Sandık başkanlarımızla, müşahitlerimizle, AK Parti'ye gönül veren vatandaşlarımızla beraber sandığın başında olacağız, özgürce oyumuzu kullanacağız, verilen oyu namusumuz bilip sonuna kadar sahip çıkacağız. Teröre, teröristlere, teröre destek verenlere inat, sandığa ve milletimizin oyuna kararlı bir şekilde sonuna kadar cesaret ve samimiyetle sahip çıkacağız. Sandık başında hukuka aykırı iş ve işlemler yapmak isteyenler varsa onlar da bilmeli ki sandıkların hukuka uygun bir şekilde milletimizin oyuna açık açık olması, her türlü iş ve işlemlerin anayasa ve yasalara uygun olmasını özellikle takip edeceğiz.

Hukukun dışına çıkan, suç işleyen, yasaların onay vermediği iş ve işlemlere karşıda hukuk içerisinde itirazlarımızı, şikayetlerimizi sonuna kadar yapacağız. Sandıkta hukuka aykırı iş ve işlemler yapan olursa onlarla ilgili de Cumhuriyet savcılıklarına suç duyusunda bulunacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bozdağ Kırıkkale Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title