Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ak Parti olarak, başları sıkıştığı zaman millete giden, milletin görüş ve kanaatlerini alan bir siyaset anlayışı ile siyaset yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ak Parti olarak, başları sıkıştığı zaman millete giden, milletin görüş ve kanaatlerini alan bir siyaset anlayışı ile siyaset yapmaya çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, Bizim Beylikdüzü Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "2007'de başımız sıkıştı, vesayet odakları cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili 2007'de bir hukuk garabetini Meclis'te yaşattı. Başımız sıkıştı, biz anayasa değişikliğini yaptık ve millete gittik. Milletimiz yüzde 70'e yakın oy vermek suretiyle, 'evet bundan sonra cumhurbaşkanını cumhur seçsin' dedi ve bir karar verdi. 2010 yılında 26 maddelik anayasa değişikliği yaptık ve bir kez daha millete gittik, cumhura gittik, ne diyorsunuz dedik yüzde 58 oyla milletimiz onayladı." dedi.

"Ak Parti olarak her başımız sıkıştığı zaman milletimize giden, milletimizin görüş ve kanaatlerini alan bir siyaset anlayışı ile siyaset yapmaya çalışıyoruz" diyen Ataş, şimdi de ülkemizdeki parlamenter yönetim sistemi ile ilgili bir değişiklik arzusunun hasıl olduğunu kaydetti.

Ataş, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bir kez daha milletimize gidiyoruz. Meclisten 339 oyla geçmiş olan bu değişiklik teklifini ne diyecek diyerek milletimize gönderiyoruz ve 16 Nisan'da ülkemizin geleceği ile ilgili milletimiz bir karar verecek. ya önceki dönemde olduğu gibi istikrarsız bir sürecin, parlamenter yapının devamından yana bir karar verecek veyahut da artık Türkiye bugün geldiği noktada yeni bir yönetim sistemi ile dünyayla tanışmalı ve Türkiye geleceğine yeni bir yönetim sistemi ile gitmeli diye bir karar verecek; bunun adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz." diye konuştu.

Ak Parti olarak 14 yıldan fazladır iktidarda olduklarını söyleyen Ataş, "İktidarımız döneminde milletimize asla yalan söylemedik. Milletimizi asla aldatmadık, ne söylediysek onu yaptık, yapamayacağımız hiçbir şeyi de söz vermedik. Bundan dolayı da kendimizi mutlu ve bahtiyar addediyoruz. Bundan dolayıdır ki milletimiz 11 seçimdir Ak Partiyi baş tacı yaparak sandıktan birinci parti çıkardı." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu gemi batarsa hep birlikte batarız"

Ülke genelinde yaptıkları hizmetlerde hiçbir ayırım yapmadıklarını söyleyen Ataş, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'nin doğusuna ne yaptıysak batısına da onu yaptık, kuzeyde ne yaptıysak güneyde de onu yaptık. Hiçbir il ayrımı yapmadık. Biz biliyoruz ki; bu ülkede Kürdüyle Türküyle, Alevisiyle Sünnisiyle tüm etnik yapılarıyla aynı gemide yolculuk yapan insanlarız. Bu gemi batarsa hep birlikte batarız anlayışı ile inancımızın hiç kimseyi ötekileştirmeyi emretmediği anlayışı içerisinde herkesi kucaklayan bir anlayış ile hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz."

Ekonomik istikrarsızlıkların büyümeye negatif etki yaptığını anlatan Ataş, 2. Dünya Savaşının ardından Avrupa ülkelerinin 30 bin dolarlık kişi başı gelire ulaştığını belirterek, Türkiye'de ise ancak Ak Parti iktidarı döneminde 11 bin dolarlık kişi başı gelire ulaşıldığını söyledi.

Konuşmasında parlamenter sistemde istikrarsızlıklar yaşandığına vurgu yapan Ataş, "Türkiye 93 yıllık parlamenter yapı döneminde 65 tane hükümetle tanışmış, bu 65 hükümetin 34 tanesinin ömrü bir yıldan az olmuş, 13 tanesinin ömrü 1 ila 2 yıl arasında değişen sürelerde hizmet yapmaya çalışmış. Hizmet yapılması mümkün değil ki, 1 yıldan az ömrü olan bir hükümet bu ülkeye hizmet edebilir mi?" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programındaki açıklamasına da değinen Ataş, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğini kendisinin de okumadığını, bu durumun aslında bir suçüstü durumu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ataş Beylikdüzü AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title