Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü nedeniyle darp edilen Fatma Dilara Aslıhan'ı ziyaretini, "olumlu ama geç kalınmış bir hamle" olarak değerlendirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü nedeniyle darp edilen Fatma Dilara Aslıhan'ı ziyaretini, "olumlu ama geç kalınmış bir hamle" olarak değerlendirdi.

Ataş, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, AK Parti teşkilatlarının en hazırlıklı teşkilat olduğunu, 25 Şubat'ta yapacakları tanıtım toplantısının ardından, milletvekilleri ve bakanların yanı sıra geçmiş dönem milletvekilleri ve il başkanlarıyla topyekun sahaya ineceklerini söyledi.

Referandumdan "hayır" çıkması halinde nasıl bir tablo oluşacağına dair Ataş, "Bugüne kadar Türkiye'de milletimiz ne karar vermişse başımızın tacıdır. Ucunda ölüm yok, yani 'hayır' çıkarsa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlüğe girmemiş olacak, mevcut parlamenter sistem devam edecek. Buna da herkes saygı duyacak." dedi.

Ataş, CHP'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararını değerlendirirken "Bu sefer gitmeyelim diye düşündüler, partilerinin yönetimlerinde almış oldukları kendi görüşleri, kendi kararlarıdır." ifadesini kullandı.

"Olumlu ama geç kalınmış bir hamle"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü nedeniyle saldırıya uğrayan Aslıhan'ı ziyaretini, "olumlu ama geç kalınmış bir hamle" olarak nitelendiren Ataş, şunları kaydetti:

"Geç kalınmış hamleler, keşke bunu daha önce aynı hareketlere maruz kalmış mağdurlara karşı da tavrını sergilemiş olsaydı. Ben olumlu ama geç kalınmış bir hamle olarak buluyorum. Şimdi milletten bugüne kadar teveccüh görmediklerini yeni mi fark ediyorlar bilemiyorum. Millet neden CHP'ye gerekli teveccühü göstermiyor. Yüzde 25'lerin üstüne oy oranları çıkmıyor. Geçmişteki uygulamalarını millet gördüğü için şimdi yeni bir strateji belirleyerek, yeni bir siyaset tarzı geliştirerek böyle bir anlayışla siyaset yapmayı kendilerine uygun görüp, böyle bir yol izliyorlarsa tebrik ediyorum. İkna odalarında öğrencileri ikna edenleri getirdiler milletvekili yaptılar. Ben bugün geldikleri noktada seviniyorum. Türkiye güzel bir mesafe katetmiş oluyor. Muhalefet partisi de iyi bir tavır sergilemiş oluyor. Keşke bütün mağdurların, haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında birlikte durabilsek. Biz hep öteden beri bunu savunan bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Yeni bir metot yeni bir uygulama olarak değerlendiriyorum, inşallah bundan sonra da böyle olur."

"Teşkilatlarımızı sürekli uyarıyoruz"

Ataş, parti teşkilatlarına disiplin içinde ve genel merkezin talimatları doğrultusunda hareket etmeleri yönünde her zaman uyarılarının olduğunu, Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in istifasına neden olan açıklamaları sonrasında da teşkilatlarının uyarıldığını söyledi.

Erdem'in konuşmasını kamuoyunun abartmasını doğru bulmadığını dile getiren Ataş, "Cezai müeyyidesi yapılmış, gereği yapılmıştır. Ama bunu çok abartarak Türkiye'nin gündemine oturtulmasını da doğru bulmuyorum." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Ataş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title