Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Derince katliamı PKK terör örgütünün en vahşi yüzünü gösterdiği vakalardan bir tanesidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Derince katliamı PKK terör örgütünün en vahşi yüzünü gösterdiği vakalardan bir tanesidir. Kundaktaki bebelerin hunharca katledildiği bir hadisedir. Ölen çocuklar Kürt çocuklarıydı." dedi.

Aktay, şehit ve gazi aileleriyle sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Baykan ilçesine bağlı Günbuldu köyüne geçen Aktay, burada bölgenin kanaat önderlerinden Hikmet Solmaz'ı, ardından da terör örgütü PKK mensuplarınca 1993'te katledilen 14'ü çocuk 8'i kadın toplam 22 kişinin mezarlarının bulunduğu Derince köyü şehitliğini ziyaret etti.

Şehit vatandaşlar için Fatiha okuyan Aktay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Derince katliamının PKK terör örgütünün çocuk katili olduğunu gösteren yer olarak bilindiğini söyledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsatan Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle güzergahımızda bulunan Derince Şehitliğini ziyaret ettik. Derince katliamı PKK terör örgütünün en vahşi yüzünü gösterdiği vakalardan bir tanesidir. Kundaktaki bebeklerin hunharca katledildiği bir hadisedir. Ölen çocuklar Kürt çocuklarıydı. PKK o yıllarda sözüm ona bir tür intikam için Derince köyünde katliam yaptı. Çünkü Derince koruculuğuyla devlete, millete ve ülkesine bağlılığıyla bilinen bir köydü. Teröre hiçbir şekilde destek vermeyen ve korucuları dışarıda nöbette görev başındayken savunmasız, silahsız, çoluk çocuk, kadın demeden hepsini bir okul bahçesinde toplayıp kurşuna dizmişler. Gördüğümüz tablo insanı insanlığından utandıracak bir tablodur. Böyle tablolara bizim milletimiz layık değil, halkımız nice badirelerden geçti."

Aktay, PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği katliamın 1915'te Ermeni çetelerince gerçekleştirilen katliamlara benzediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı esnasında ve 1915 yılı esnasında Ermeni çetelerin katlettiği bebeleri gördü bu toplum. Yıllar sonra aynı zihniyette yine çetelerle örgütlenen insanlıktan nasibini almamış varlık ve mahluklar gelip bu katliamları yaptılar. Bu neyin davasını güdüyor olduklarını, güttükleri davaların insanlara hiçbir faydası olmadığını ve hatta davasını güttükleri insanların davasına hiçbir hayır getirmeyeceğini en güçlü işareti bu mezarlarda yatan bebeklerdir."

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay AK Parti Baykan PKK Politika Güncel Haberler

title