Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Türkiye ve Rusya'nın son zamanlarda ilişkilerinin düzelmesi Suriye'deki durumun düzelmesi için yeni bir yaklaşım, yeni bir alan açıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Türkiye ve Rusya'nın son zamanlarda ilişkilerinin düzelmesi Suriye'deki durumun düzelmesi için yeni bir yaklaşım, yeni bir alan açıyor." dedi.

Aktay ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ülkelerindeki savaştan dolayı kaçıp Türkiye'ye sığınan ardından Siirt'te yerleşen Suriyeli aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyelinin bulunduğunu dile getiren Aktay, bu ülkedeki durumun düzelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Son dönemde Suriye konusunda önemli gelişmeler olduğunu belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Rusya'nın son zamanlarda ilişkilerinin düzelmesi Suriye'deki durumun düzelmesi için yeni bir yaklaşım, yeni bir alan açıyor. Onları bayramlaşma gayesiyle ziyaret etmiş bulunuyoruz. Kendilerinden gördüğümüz mutluluk tablosu bizi daha da sevindiriyor. Çünkü misafirlerimizin memnun olması her şeyden önce bizim şerefimizdir. Sorunları çözmek tabi bizim boynumuzun borcudur. Türkiye bu kadar yardım yapıyor olmasına rağmen dünyada krize girmeyen ender ülkelerden bir tanesidir. Bu kadar çok insani yardım yaptığı zaman ekonomisinin küçülmesi gerekiyor diye düşünülüyor ama bu Allah'ın bir mucizesi bizim için. Biz verdikçe daha da zenginleşiyoruz."

"Türkiye'de kalmak istiyoruz"

Suriyeli Ahmed Hasan da kendilerine vatandaşlık verilmesine ilişkin yapılan açıklamaları sevinçle karşıladıklarını vurgulayarak, "Türkiye'de kalmak istiyoruz, Türkiye'den ayrılmak istemiyoruz. Türk vatandaşları bizi çok seviyor, biz de onları çok sevdik. Bunun için inşallah burada kalacağız, ayrılmayacağız." ifadelerini kullandı.

Aktay, Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay AK Parti Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title