Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Bugün Siirt Üniversitesinin geldiği konu hayaldi, eskiden ben okuduğum dönemde böyle tam teşekkülü bir üniversitenin olabileceğini hayal bile edemiyorduk" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Bugün Siirt Üniversitesinin geldiği konu hayaldi, eskiden ben okuduğum dönemde böyle tam teşekkülü bir üniversitenin olabileceğini hayal bile edemiyorduk" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Siirt'te gelen Aktay, Abdulkerim Sancak Çarşı Camisi'nde okunan mevlit programının ardından merkezi Amerika'nın Chicago kentinde bulunan Zekat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Southern Üniversitesi'nin Türkiye Özel Sorumlusu Dr. Osman Kandara'nın  ev sahipliğinde verilen iftara katıldı.

Aktay, Siirt Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar programında yaptığı konuşmada, Zekat Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi Kandara'nın sadece vakıf işleriyle uğraşmadığını, aynı zamanda Siirt Üniversitesi ile Amerika'daki üniversiteler arasında köprü görevi yaptığını söyledi.

Yakın bir zamanda Siirt Üniversitesi ile Southern Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim görevlisi trafiği yaşanacağını belirten Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Southern Üniversiteler grubuna bağlı Amerika'daki 140 tane üniversitesiyle Siirt Üniversitesi arasında bir ilişki kurulmaya çalışılıyor. Böylece Siirt'ten bir üniversiteli dünya üniversitelerine rahatlıkla açılabileceğinin göstergesinin de önemli bir işareti olacaktır. Siirt Üniversitesinde 2 yıl okuyan bir öğrenci geri kalan 2 yılını Amerika'daki üniversitelerde tamamladıktan sonra Amerika diploması da alabilecek. Bugün Siirt Üniversitesinin geldiği konu hayaldi. Eskiden, ben okuduğum dönemde böyle tam teşekkülü bir üniversitenin olabileceğini hayal bile edemiyorduk. Bugün o üniversite kuruldu ve o üniversite Amerika'daki üniversitelerle işbirliği anlaşmaları, protokolleri imzalayabiliyor."

Aktay, yüksek öğretimin 250 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından başlatıldığını anımsatarak, Siirt Üniversitesinin de İbrahim Hakkı Hazretleri'nin geliştirdiği bilimin izinde olduğunu ifade etti.

Aktay, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun son Siirt ziyaretinde, 'Siirt Üniversitesi sadece Siirt Üniversitesi değil artık Siirt İbrahim Hakkı Üniversitesidir' demişti. İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaklaşık 250 sene önce Siirt gibi bir yerde ortaya koymuş olduğu bilimsel kaliteye bugün baktığımız zaman, insanı hayretler içerisinde bırakan müthiş bir seviye, derinlik, bilimsel kalite ve müthiş bir bilimsel ciddiyet.  Hem de Siirt'in Tillo ilçesinde oluyor. İbrahim Hakkı Hazretleri, çevresi ve yaşadığı dönem üzerinde yoğunlaştığımız, zaman Siirt gibi bir yerde nasıl bir evrensel bir bilim anlayışının geçerli olduğunu bugün görebiliyoruz.  Bu yolda ilerleyen Siirt Üniversitesi'nde 4 tane enstitü, 7 tane fakülte ve 4 tane yüksek okul açılmış."

Zekat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kandara da üyesi bulunduğu vakfın Amerika hükümeti tarafından vergiden muaf statüde resmi bir kuruluş olduğunu söyledi.

Vakfın kuruluş amacının zekatların toplanması ve dağıtılması üzerine olduğunu aktaran Kandara, "Dünya üzerinde 40'ı aşkın ülkede faaliyetlerimiz var. Özelikle Afrika ülkelerinde yoğunlaşıyoruz. Oradaki ihtiyaç duyan ülkelerde özelikle kuru gıda, eğitim ve diğer lojistik destek üzerine faaliyetlerimiz var. Türkiye'de yerleşik bir temsilciliğimiz yok ama inşallah Güneydoğu'ya hizmet vermek üzere Siirt'te bir merkez açmayı düşünüyoruz" dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Eski Bursa Milletvekili Mustafa Özkan da birer selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Yasin Aktay Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title