Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Çökertmenin bir yolu da Türkiye'yi düşürmektir. Türkiye'yi düşürmek, Türkiye'deki AK Parti'yi düşürmek demektir. Şu an tüm partiler bu amacı gerçekleştirebilmek için ittifak halinde mücadele etmektedir" dedi.

Aktay, seçim çalışmaları kapsamında Baykan ilçesindeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçen Aktay, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 65'inci mitingini Siirt'te yaptığını, 7 Haziran'a kadar 81 ilin tamamında miting yaparak bu alanda bir rekora imza atmış olacağını söyledi.

Gezi Parkı vandalizminden sonra Türkiye'de siyaseti dizayn edebilmek için çok sayıda girişim bulunduğunu anlatan Aktay, "7 Haziran seçimlerinde de bu girişimlerden sonuncusunu deneyeceklerinden hiç kuşkunuz olmasın. Siyaset alanındaki aktörlerin kapalı kapılar ardından geliştirdikleri ittifakları gözden geçirdiğimizde bunu çok daha net bir biçimde anlıyoruz. Gezi Parkı'nda hükümete karşı geliştirilen darbe girişimi başarılı olamadı ama kabul edelim ki Türkiye'de bir biçimde sarsıntı meydana getirdi" ifadelerini kullandı.

"Paralel Devlet Yapılanması"

Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "otoriterleşiyor, iktidarı paylaşmıyor" iftiralarına şahit olduklarını belirterek, Erdoğan'ın iktidarını İsrail'le, uluslararası güçlerle ve Türkiye'nin kanını yıllarca emen ağababalarla paylaşmadığını savundu.

Erdoğan'ın mazlumlarla ve ezilenlerle iktidarını sonuna kadar paylaştığını ama paralel ihanet şebekesiyle paylaşmadığını anlatan Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıyı ele geçirmiş, kendi istediği gibi yargı kararlarını şekillendirmiş. Polisi ele geçirmiş, devletin emrinde olması gereken polisi Pensilvanya'daki örgüt liderinin emrine sokmuş. Sivil toplum örgütü görünümündeki yapılarla rezil bir teşkilatlanmaya girişmişler. Bazı kritik alanlarda tekeller oluşturmuşlar. İnsani yardımda tekel oluşturmuşlar mesela. Türkiye'den diğer yardım kuruluşlarını güneydeki dost devletlerine terörist diye şikayet edip alanı temizlemeye çalışmışlar. Şimdi AK Parti onlara istediğini vermiyor, yaptıklarını fark edip önlem alıyor diye düşman oldular. Attıkları iftiraların, yaptıkları dezenformasyonun haddi hesabı yok. Mücadeleyi mertçe de değil namertçe yapıyorlar. Siyasi bir aktör olarak karşımıza çıkıp milletin hakemliğine başvurmak yerine paravan yapılarla, ahlaksız ittifaklarla karşımıza çıkıyorlar."

"HDP ve MHP aynı ittifakın birer parçasıymış"

Aktay, Arap devrimleri ile hızlanan İslam dünyasında bir uyanış, bir silkinmenin söz konusu olduğunu bunun öncüsünün de AK Parti olduğunu aktardı. HDP ve MHP'nin aynı ittifakın birer parçası olduğunu ileri süren Aktay, şunları kaydetti:

"Çökertmenin bir yolu da Türkiye'yi düşürmektir. Türkiye'yi düşürmek, Türkiye'deki AK Parti'yi düşürmek demektir. Şu an tüm partiler bu amacı gerçekleştirebilmek için ittifak halinde mücadele etmektedir. Demek ki hepsi aynı yolun yolcusuymuş, yıllarca birbiriyle zıt konumlarda bulunduklarını düşündüğümüz HDP ve MHP aynı ittifakın birer parçasıymış. Hepsi HDP'nin barajı aşması için mücadele ediyorlar, seçim sonrasının bütün hesaplarını ona göre yapmışlar. Hepsinin bütün umudu kurtarıcı kaptanı HDP olmuş. MHP'yi ve CHP'yi kurtaracak HDP'dir. Kendini kurtaracak olan HDP İsrail'i de kurtaracak olan HDP'dir. Emperyalistlerin Türkiye'deki kurtarıcısı şu an HDP'dir. HDP barajı aştığı zaman hepsi ona sığınacak bir liman bulmuş olacaklar. HDP'nin kurtulması ile kaybedecek olanlar ise Müslümanlardır, Türkiye'deki halklardır ve en başta Kürtlerdir."

"HDP'nin kendisini Kürtlerin kurtarıcısı olarak göstermesi hileden başka bir şey değildir" diyen Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunlar Kürt halkını asla temsil etmiyorlar. Kürt halkını temsil eden parti AK Partidir. Kürt kelimesini kullanmak bile yasakken bütün bu yasakları kaldıran, Kürtlerin aslında sahip olmaları gereken hakları teslim eden, devletin yanlış uygulamalarını bir biçimde yok eden parti AK Partidir. Bunu Kürtlere lütfeder gibi de yapmamış, hakkı olanı teslim etmenin vicdani rahatlığını yaşamıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title