Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Diyanet ve dinle derdi olan kimseler, 'biz Kürdüz' diyebiliyorlar. Kusura bakmayın, burada AK Parti sizden çok daha fazla Kürttür. Kürt dili ve Kürt kültürü üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. Bu ülkede Kürtlerin özgür ve insan onuruna yakışır biçimde yaşamalarının teminatı AK Parti'dir" dedi.

Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Siirt milletvekili adayı Ali İlbaş ile Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünü ziyaret etti.

Burada konuşan Aktay, Doğan köyünün 2002 seçimlerinde Türkiye siyaset tarihinde yerini aldığını ve 2003 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde seçilmesine vesile olduğunu söyledi.

Türkiye'ye komşu ülkelerde yaşanan krizler dolayısıyla bölgesel bir istikrarsızlık kuşağı oluştuğuna dikkati çeken Aktay, "Türkiye'nin çevresinde bulunan ülkelere bir bakın. Yunanistan iflas etmiş durumda. Ermenistan'ın ekonomisi içler acısı. İran uluslararası ambargoyla muhatap. Irak'ta istikrarsızlık hakim. Suriye'de iç savaş derinleşmiş durumda. Libya, Mısır ve Yemen'deki durumu hatırlayalım" diye konuştu.

"İstikrar, ortaya konulan dev projelerin takip edilmesini de sağladı"

Bu ülkelerde durumun her geçen gün kötüye gittiğini, bu çöküntü alanında bir tek Türkiye'de her geçen gün işlerin iyiye gittiğini vurgulayan Aktay, bunun sebebinin Türkiye'deki istikrar ortamı olduğunu ifade etti.

Aktay, bu ortamın teminatının AK Parti olduğunu anlatarak, iktidara geldikleri günden bu yana ülkenin kalkınması ve en ücra köşedeki vatandaşların en iyi hizmeti alması için mücadele ettiklerini kaydetti.

Bunun karşılığında AK Parti'nin girdiği her seçimden zaferle ayrıldığını belirten Aktay, şöyle konuştu:

"İstikrar, ortaya konulan dev projelerin takip edilmesini de sağladı. Onlarca hükümetin bitiremediği Bolu Tüneli ve daha onlarca projeyi biz bitirdik. Bizden önce bir hükümetin iktidarda kalma süresi ortalama 1,5 seneydi. 1,5 sene içerisinde hükümet ne olup bittiğini anlayıncaya kadar çekip gidiyordu. Onun için hiç hizmet gelmiyordu. Hizmetin gelmesinin garantisi istikrardır."

"AK Parti sizden çok daha fazla Kürttür"

HDP'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik açıklamalarını eleştiren Aktay, "Diyorlar ki, 'Diyanet'i, din dersini kaldıracağız'. Diyanet ve din dersiyle ne derdin var? İslam düşmanlarının Diyanet ve din dersiyle bir derdi var, bunu biliyoruz. Dolayısıyla açıkça, 'İslam düşmanıyım' demek yerine Diyanet'i kaldıracağız diyor. Açıkça İslam dininin yaşanmasına karşıyız diyemiyor da Diyanet'e karşıyız diyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aktay, Diyanet'in Türkiye'de güzel işleyen bir hizmet kurum olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki mütedeyyin insanlara, Müslümanlara ve başta Kürt Müslüman kardeşlerimize hizmet veren bir kuruluştur. Kürtçe mevlidin ardından Kürtçe Kuran-ı Kerim meali hazırlandı. Diyanet ve dinle derdi olan kimseler, 'biz Kürdüz' diyebiliyorlar. Kusura bakmayın, burada AK Parti sizden çok daha fazla Kürttür. Kürtlerin örflerine, kültürlerine saygı duyan, bunları yaşamalarını ve gelecek nesillere aktarmalarını sağlayacak hizmetleri yapan AK Parti'dir. Kürt dili ve Kürt kültürü üzerindeki baskıyı biz kaldırdık. Bu ülkede Kürtlerin özgür ve insan onuruna yakışır biçimde yaşamalarının teminatı AK Parti'dir."

Kaynak: AA / Yerel

Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Kusura Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title