Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Açıklaması

"Siz elinizde silah tutup silahla hakkınızı elde etmeye çalışırsanız, haklıyken haksız duruma düşersiniz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Siz elinizde silah tutup silahla hakkınızı elde etmeye çalışırsanız, haklıyken haksız duruma düşersiniz. Bu örgüt Kürtleri haksız duruma düşürmüştür" dedi.

AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı'nın 5'inci olağan kongresine katılmak üzere Van'a gelen Aktay, Ferit Melen Havaalanı'ndan karayoluyla Erciş ilçesine geçti.

İlçe merkezinde Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen kongrede partililere seslenen Aktay, terör örgütü PKK'nın Kürtlerle ilgili düşündükleri ve tasarladıkları projeleri hızlandırmadığını aksine geciktirdiğini, engellediğini bildirdi.

12 yıldan bu yana AK Parti'nin çok önemli hizmetlerde bulunduğunu anlatan Aktay, çözüm sürecinden asla taviz vermeyeceklerini ve en verimli şekilde sonuçlandırılması için çaba göstereceklerini söyledi.

Aktay, PKK'nın, Kürtlerin haklarını elde etmesine engel olmasının yanı sıra onları borçlu çıkardığını vurgulayarak, "Bir insan mazlumsa mazlumluğunu anlatabilir. Anlattığı zaman da saygı görür. Bugün görmese de yarın görür ama mutlaka görür. Eninde sonunda insanlar görür, takdir eder hakkını verir. Siz elinizde silah tutup silahla hakkınızı elde etmeye çalışırsanız, haklıyken haksız duruma düşersiniz. Bu örgüt, Kürtleri haksız duruma düşürmüştür" diye konuştu.

İktidar oldukları günden bu yana hizmetler konusunda adeta devrim yaptıklarını, devletin insanlara hizmetkar olduğunu ifade eden Aktay, devletin hizmet için var olduğu düşüncesini zihinlere yerleştirmeyi başardıklarını kaydetti.

Vatandaşların özgürlüklerinin önündeki engelleri sonuna kadar kaldırdıklarını, ifade özgürlüğünü getirdiklerini dile getiren Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz vatandaşların özgürlüğünü sonuna kadar açtık ama terör yapma, yakıp, yıkma özgürlüğünü kimseye tanımadık ve tanımayacağız. Bugün bizim bu demokratikleşme hamlelerimiz bazılarına galiba biraz fazla geldi. 6-7 Ekim olayları bu çözüm sürecinin maruz kaldığı çok önemli bir suistimali gösterdi. Önemli bir güvenlik açığı olduğu tespit edildi. Bizim dönemimizde devlet asla zafiyet içerisinde değildir, olmayacaktır. Bizim çözüm sürecini tamamına erdirebilmek için, memleketimizi huzur, sağlığa kavuşturabilmek için ortaya koyduğumuz iyi niyeti, çok kötü suistimal ettiler. Biz bu kalitesizliğin karşısında kendi kalitemizi ortaya koyduk. Onlara kırıp dökmek yakışır, bize tamir etmek yakışır. Ama tabii ki biz İsa değiliz. Bize tokat atana dönüp öbür tarafımızı çevirecek değiliz. Bize tokat atana biz de tokat atarız. İsa da değiliz, Hristiyan da değiliz. Elhamdülillah Müslümanız, Müslüman'a da adalet gerekir. Ona, buna pabuç bırakarak yola çıksaydık bugünlere gelemezdik."

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimlerde Adnan Aydın, ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, sivil toplum örgütü temsilcileri ve parti yöneticileri katıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Ak Parti Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title