Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ Açıklaması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bir taraftan Kandil'in talimatlarıyla hareket edip öbür taraftan özgürlüklerden, demokrasiden, insan haklarından bahsedenler aslında resmen bir tiyatro sergiliyorlar" dedi.

Akdağ, Kars'ta bir otelde AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey ve İl Başkanı Adem Çalkın ile Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Akdağ, "İstikrar ve huzur içinde bulunmak şartıyla biz bölgeye yatırımcı getirmek durumundayız, buradaki yatırımcılarla bölgeye gelecek yatırımcıları ortak yatırımlara yönlendirmek durumundayız ki, genç bir nüfusumuz olan Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde gençlerimize istihdam alanları açalım. Tabi biz bu hayırlı niyet içindeyken hepiniz biliyorsunuz bölücü bir terör örgütü de hayatı insanımıza zehir etmenin peşinde. Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da, özellikle Kürt kardeşlerimizin yoğun yaşadığı bölgelerde her türlü zulmü insanımıza en başta Kürt kardeşlerimize reva görmekten hiç imtina etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Akdağ, son zamanlarda 7 Haziran seçimlerinden sonra bir çukur siyaseti çıkarılarak 1 Kasım'dan sonrada bunun iyice devam ettirildiğini belirterek, yapılanların bir zulüm olduğunu ve bu zulme milletin razı olmadığını kaydetti.

Sur'a giden HDP'li milletvekillerine milletin isyan bayrağı çektiğini vurgulayan Akdağ, "Oradan kovaladılar bunları, 'Alıp pisliklerinizi de buradan gidin, ne istiyorsunuz bizden' deme noktasına kadar millet geldi. Bu önemli" diye konuştu.

Akdağ, çukur siyasetiyle, Türkiye'de Kandil'den aldıkları talimatlarla siyaset yapmaya çalışanların bunu başaramadıklarını ifade etti.

"Terörle mücadelede 30 yılın en başarılı son 6 ayını yaşıyoruz"

Terörün çok ağır biçimde hezeyana uğradığını aktaran Akdağ, "Allah'a şükürler olsun terörle mücadelenin 30 yılında en başarılı son 6 ayını yaşıyoruz. Ağır yenilgilere uğradılar, çok ağır biçimde düşündüklerinin tersine gelişti hadiseler. Onun için de iyice vatandaşın üstüne zulümle gitmeye başladılar. Önümüzdeki süre içinde de teröre ve teröriste asla geçit vermeyeceğiz. AK Parti iktidarı olarak zorbalığa, zulme, şiddete asla fırsat vermeyiz" dedi.

Ülkede silah taşımaya ve ihtiyaç olduğunda bu silahı kullanmaya yetkisi olan sadece devletin meşru silahlı kuvvetleri olduğunu vurgulayan Akdağ, "Bu yetkiyi de onlara kim veriyor biliyor musunuz? Bu yetkiyi onlara siz veriyorsunuz. Askerin, polisin silah taşımasına, bizim ırzımızı, namusumuzu korumasını, bizi eşkıyadan korumasını biz istiyoruz. Buna millet olarak ihtiyacımız var. Onun için devlet olmuşuz ve onun için o yetkiyi onlara biz vermişiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Öz yönetim diye bir şey icat ettiler" ifadesini kullanan Akdağ, şunları kaydetti:

"Nasıl olacak? Devletin polisi, devletin askeri bizim güvenliğimizi sağlamayacak da elinde keleşle bu eşkıya mı sağlayacak bizim güvenliğimizi? Soruyorum ben size? Devletin Hazinesi vergi toplamayacak da eşkıya mı vergi toplayacak bizden? Öz yönetim dedikleri böyle bir şey. Burada diyorlar PKK toplasın vergiyi. Bırakın diyorlar burada güvenliği PKK sağlasın. Biz kendimizi bunların eline nasıl teslim ederiz. Nitekim Güneydoğu'daki, Doğu'daki insanımız, halkımız buna razı olmadığını gösterdiler. Allah'a şükürler olsun devletimiz, hükümetimiz de gücünü gösteriyor."

-"Muhatabımız sizlersiniz, masaya sizlerle oturacağız"

Akdağ, şöyle devam etti:

"Hakikaten çile çektik, şehitlerimiz oldu. Bu eşkıyanın doğrudan veya dolaylı tehditlerine ne Kars'ta ne de memleketin başka bir yerinde hiç kimse artık boyun eğmemelidir. O günler bitti, geride kaldı. Bilin ki çok kararlıyız. Bakın şimdi başları sıkıştıkça 'hadi gelin bir daha masaya oturalım' diyorlar. Neyle masaya oturacağız? Eli kanlı silahlı teröristle mi masaya oturacağız. Biz masaya kiminle oturuyoruz biliyor musunuz? Biz masaya artık sizinle oturuyoruz. İşte Kars burada. Muhatabımız sizlersiniz. Burada onlarca sivil toplum örgütü var, muhtarımız var. Evet masaya oturmuş durumdayız. Beraber oturacağız, konuşacağız. Ne ihtiyacınız varsa onları istişare edeceğiz ve yerine getireceğiz."

Mardin'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir eylem planı açıkladığını hatırlatan Akdağ, 'Maddi manevi hasar gören ilçelerimiz var. Yani sadece binalar hasar gördü zannetmeyin. Ruhlar hasar gördü, çocukların psikolojileri hasar gördü. Şimdi bütün bunları tedavi etmek üzere, bir eylem planı hazırladı hükumetimiz. Önümüzdeki aylarda her bakanlığımız bu eylem planlarıyla hareket edecek" dedi.

Demirtaş'ı ve HDP tarafını kale bile almadığını, nazarında sicilleri bozulmuş durumda olduklarını belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Kandil'in emrinden dışarı çıkmıyorlar. Kandil ne emrederse onlar onu yapmak zorundalar. Kandil diyor ki 'gidin duyuru yapın' gelip milleti sokağa dökmek için duyuru yapıyorlar. 'Gidin çukurları savunun' gelip çukurları savunuyorlar. Yarın 'gidin çukurları kapatın' deseler elinde kazma kürekle Demirtaş ve arkadaşları çukur kapatmaya giderler. Kandil'in emrinden dışarı çıkmaları mümkün değil. O zaman demokrasiye yönlerini döndürünceye kadar ben bunları hiç kale almıyorum. Millet de kale almıyor. Gün geçtikçe oyları eriyor. PKK'nın baskısı milletin üstünden kalktıkça göreceğiz ki ortada ne Demirtaş kalacak ne HDP kalacak. Baskıyla geldikleri noktaya geldiler onun için tahammül edemiyorlar. Baskının kalkması ihtimali de onları büyük bir telaşa sevk ediyor. Çünkü baskı kalktığında kendi varlıklarının da yok olacağının farkındalar."

Akdağ, daha sonra basına kapalı olarak STK temsilcileri ile görüştü.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Akdağ Kars Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
title