Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, hedeflerinin, teröristlere silah bıraktırmak olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, hedeflerinin, teröristlere silah bıraktırmak olduğunu söyledi.

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı'nın İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Altınoluk beldesindeki Ayhan Şahenk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkan Yardımcıları, Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, belde başkanları ve çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda, partiye yeni katılan çok sayıda kişiye de parti rozetleri takıldı. İlçe Danışma Kurulu'nun divan heyetini, İl Başkan Yardımcısı Hasan Şafak, Uğur Binbir, Mustafa Aydoğdu ve Dr. Yücel Güner oluştururken, toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Toplantıda, AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Habibe Karademir, AK Partili Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Edip Uğur konuşma yaptı.

Kadın Kolları Başkanı Habibe Karademir, AK Parti'nin Edremit'te belediyeyi alması için 4 aylık bebeğinden bile vazgeçebileceğini söyleyerek dikkatleri üzerine topladı.

"TÜRKİYE İMF İLE İLİŞKELİRİNİ BİTİRMEYE BAŞLADI"

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Türkiye'nin artık dünyada itibar gören bir ülke haline geldiğini söyleyerek, "Artık Türkiye IMF ile ilişkilerini bitirmeye başladı. Borç bitiyor. Artık kendi yağıyla kavrulan bir ülke olmaya başladık. Edremit Körfezimizde havaalanımız uluslararası standartlara getirildi. Bölgemize daha fazla turist gelecek. Duble yollar ile kara ulaşımını da yenileyip rahatlattık. Bu yaz sezonunda bu rahatlama hissedilecek. Edremit'e yeni bir devlet hastanesi yapılacak. Anadolu İmam Hatip Lisesi, SGK binası yapılacak. Toprak futbol sahası çöm saha yapılacak ve bölgeye büyük bir spor kompleksi inşa edilecek. Kalkım yolu yapılacak. Güre beldesinde yapımı süren balıkçı barınağı ve yat limanı bitiriliyor. Denizdeki balık popülasyonunu artırmak için Türkiye'de ilk kez büyük bir yapay resif projesi uygulandı ve bu uygulama bölgemizde yapıldı. 10 bin adet yapay resif bölgemizde denizimize bırakılıyor. Altınoluk Limanı'nda sorunlar var ve mendirek uzatılacak. Çanakkale - Ayvacık Yolunu tünel ile yapacağız. Çanakkale köprüsü ile ilgili çalışmalar yapılıyor" dedi.

"TÜRKİYE IMF'DEN BÜYÜK ÖLÇÜDE KURTULDU"

Tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ise hükümetin tek kale maç oynadığını söyleyerek karşılarında rakip olmadığını ifade etti. Uğur, "Türkiye'nin iç ve dış borç toplamı 550 milyar dolar. Peki Türkiye'nin Merkez Bankası'nda ne kadar para var? 125 milyar dolar para var. Türkiye'nin borcundan bu Merkez Bankası'ndaki rezervi bir düşün. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bankada parası var, mevduatı var. 60 milyar dolar da bankalarda para var devletin. Hepsini düştüğünüz zaman şu anda Türkiye'nin borcu 275 milyar dolar. Bu korkulacak bir borç değil. Türkiye'nin şu anda master kriteri yüzde 36. İtalya'nın yüzde 150. Son yapılan araştırmalarda AK Parti birinci parti. Millet neden AK Parti diyor? Kardeşim siz bu ülkede bir çivi çakmadınız ki. Balıkesir - Edremit yolunun duble olmasını hayat etmiş durmuşlardı. Kimseyi dışlamadan, kimseyi ikinci sınıf vatandaş ilan etmeden asimilasyona gitmeden, bütün insanları kucaklayan birlik beraberlik projesi var. Kanayan yara bir terör belası var. 30 yıldır bu memlekette devam ediyor. Hükümetimiz bu konuda da bir çalışma yapıyor. Bizim hedefimi teröristlere silah bıraktırmak. Onları dağdan indirmek. Terör yüzünden Türkiye'nin 500 milyar dolar zarar gördüğü söyleniyor. Bırakın hadi 300 milyar dolar olsun. Eğer terör olmasaydı, biz şimdiden bu parayla 2023 hedeflerine ulaşmış olurduk. Eğitim, sağlık, yol gibi sorunlarımız kalmazdı. Bir taraftan bu terörden nemalananlar, bir taraftan dış güçler, Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. Uyuşturucu ticaretini bitirmek istemiyorlar. Biz dış ülkelerdeki teröristlerimizi istiyoruz. Fakat bize vermiyorlar ve orada koruyorlar. Biz inşallah bu terörü minimize edeceğimize inanıyoruz. Biz iktidardan gitmeyeceğiz" dedi.

"BALIKESİR NÜFUS ARTIŞINDA TÜRKİYE GELENİNİN 2 BUÇUK KATI"

Genel Başkan Yardımcısı Uğur, nüfus artışı rakamları ile ilgili de saptamalar yaparak, "10 öncesine baktığımız zaman çok farklı bir Balıkesir, Edremit ve Altınoluk vardı. TÜİK, 2012 ile ilgili yeni istatistikler açıkladı. Türkiye'nin nüfusu 2012 yılında binde 12 artıyor. Balıkesir nüfusu 18 ilçesiyle beraber binde 5.4 artıyor. Ancak Balıkesir il merkezinin nüfusu binde 21.46 artıyor. İkince nüfus artışı Edremit bölgesinde. Edremit binde 19 buçuk. Yani Türkiye'nin nüfus artışının neredeyse 2 buçuk katı artış Edremit ve Balıkesir'de yaşanmış. Üçüncü gelen de Burhaniye ilçesi. Burhaniye'de de binde 16. Demek ki biz buraları AK Parti olarak bir cazibe merkezi haline getirmişiz ki, bu nüfus artışları yaşanmış" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol mensupları, AK Parti'ye yeni katılanlara rozetlerini taktı. Partililer, ellerindeki bayraklarla protokol mensuplarını alkışladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Edip Uğur Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title