Haberler

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldız Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, "Milli iradenin her zaman olduğu gibi vesayetçiler tarafından engellenmeye çalışıldığı yalnızca bugünün gerçeği değil. Ama şu da bir gerçek ki bundan 96 yıl önceki Türkiye'nin egemenliğinin, milli birlik ve beraberliğinin düşmanı bugün tamamen çehresini değiştirmiş durumda.

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, "Milli iradenin her zaman olduğu gibi vesayetçiler tarafından engellenmeye çalışıldığı yalnızca bugünün gerçeği değil. Ama şu da bir gerçek ki bundan 96 yıl önceki Türkiye'nin egemenliğinin, milli birlik ve beraberliğinin düşmanı bugün tamamen çehresini değiştirmiş durumda." dedi.

Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin geleceği olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik etti.

23 Nisan 1920'nin, Türk milletinin vatanını düşmandan kurtarmak için duruma el koyduğu ve milli iradeyi ön plana çıkardığı bir tarih olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Milli iradenin her zaman olduğu gibi vesayetçiler tarafından engellenmeye çalışıldığı yalnızca bugünün gerçeği değil. Ama şu da bir gerçek ki, bundan 96 yıl önceki Türkiye'nin egemenliğinin, milli birlik ve beraberliğinin düşmanı bugün tamamen çehresini değiştirmiş durumda. Ama PKK terör örgütüyle beraber Türkiye'nin geleceğine dinamit koymak isteyenler, hendek açmak isteyenler, emniyet güçlerimize ve Türkiye'nin iradesine engel olmak isteyenler, hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar."

"İleriye dönük daima ümitvarız"

Yıldız, Türkiye'nin bir marangozun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünü hayrına yaptırdığı günlerden bugünlere geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin geleceğinden ümitvar olduklarını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Türk milleti o dönemde TBMM'nin boyasını, badanasını, binasını neredeyse bütününü yoksulluklar içerisinde bina ederek bugünlere geldi. Ama Türkiye eski sıkıntılarıyla, yoksulluklarıyla beraber değil, gelişen, büyüyen, ilerleyen yanıyla beraber olmuş olacak. O yüzden ileriye dönük daima ümitvarız. Güzel ülkemizi kötü göstermek isteyenlere, sıkıntılı göstermek isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi, kendimizden daha çok sevdiğimiz güzel çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan'da herkesin ümitvar olmasını temenni ederim."

Türkiye'nin 96 yıl önce geçirdiği zor günlerin bugünkünden çok daha fazla derin olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bugün artık Türkiye güçlü yapısıyla birlikte her türlü kamburunu atabilecek, sıkıntıların üstesinden gelebilecek durumdadır. Bugün Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanı olarak kabul etmeyenler ancak toplumun kenarında kalmış, toplumla bütünleşememiş, kendisine 'entel, dantel' rol biçmeye çalışanlardır. Ama Türkiye bütün vatandaşlarıyla beraber, çocuklarına armağan ettiği ve halkın kendi kendisini yönetme kabiliyetini bu vesileyle artırmış olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız AK Parti 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title