Haberler

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldız Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, er veya geç terörün kökünün kazınacağını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, er veya geç terörün kökünün kazınacağını söyledi.

Ak Parti İl Başkanlığındaki nöbetçi vekil uygulaması kapsamında basın toplantısı düzenleyen Yıldız, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, 1 Kasım seçimlerinden önce vatandaşlara verilen taahhütlerin hükümet tarafından yerine getirildiğini, bundan sonra da getirilmeye devam edileceğini belirtti.

Bölücü teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü anlatan Yıldız, teröristlerin açtıkları çukurda boğulduklarını ifade etti.

Terörle mücadelede birlik ve beraberliğin önemine değinen Yıldız, şöyle devam etti:

"Er veya geç, bundan hiç kimsenin şüphesi, tereddüdü olmasın inşallah bunu nihayetlendireceğiz ve terörün kökü kazınacak. Bununla alakalı, muhalefetin terör üzerinden AK Parti'ye bir kısım ithamlarda bulunmasını da kesinlikle yadırgadığımı söylemem lazım. Terör, üzerinden siyaset yapılacak, üzerinden parti çalışması yapılacak bir başlık değildir. Terör, karşısında birlik ve beraberliğin, birbirine tutunmanın, iktidar, muhalefet, akademisyen, üniversitesi çevresi, aydınlar, sivil toplum örgütleri, sanayiciler hiç bir ayrım yapmaksızın beraber olacakları bir yapıdır."

"Türkiye siyaset tarihinde koyu kara bir leke olacak kalacaktır"

Yıldız, bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi gerektiğini savunan Yıldız, şunları kaydetti:

"İlk başta acaba bir dil sürçmesi midir yoksa kasıtla yapılmış mıdır tereddüdünü düzeltmesi için fırsat tanındı ama heyhat ki bırakın dil sürçmesini, bunun arkasında inatla durduğunu, böyle bir ahlaki problemin arkasında daha çok duracağını açıkça beyan etmiş oldu. Siyaset adına çok üzüldüğümü, yalnızca kınamakla kalmadığımı, siyasetin saygınlığına vurulmuş büyük bir darbe olarak gördüğümü bir kez daha söylemek isterim. Türkiye siyaset tarihinde koyu kara bir leke olacak kalacaktır. Biz en azından delikanlılığımız gereği biraz ağzını bozmuş olan bir kısım yapıların bayanlar karşısında daha dikkatli davrandığını hep beraber biliriz ve görürüz. Ama burada bunun önemli bir istisnasını görmüş olduk. Şiddetle kınıyorum. Bir kısım sivil toplum örgütlerinin duyarlılığı için de teşekkür ediyorum. Mutlaka, er veya geç kendileri tarafından bir özür dilenmesi gerektiğini vurgulamak isterim."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Taner Yıldız AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title