Haberler

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik, Mersin'de Açıklaması

"Eğer AK Parti olmasaydı şu anda Doğu ve Güneydoğu tamamıyla PKK'ya teslim edilmiş durumdaydı.

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Eğer AK Parti olmasaydı şu anda Doğu ve Güneydoğu tamamıyla PKK'ya teslim edilmiş durumdaydı. Van'da, Hakkari'de, Muş'ta, Ağrı'da, Bitlis'te MHP var mı? Yok. CHP var mı? Yok. Buralarda CHP, MHP'den de daha az oy alıyor" dedi.

Çelik, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Mezitli İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde, Mersin'de bulunmaktan ve kongreye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti'nin, kurulduğu 2001 yılında Türkiye'de DSP, MHP ve ANAP koalisyon hükümeti olduğunu anımsatan Çelik, bu hükümet döneminde Türkiye'nin bütün umutlarının tükendiğini, insanların geleceklerinden ciddi endişe duyduğunu belirtti.

"BDP etnik siyaset yapıyor"-

AK Parti'nin, bölge veya etnik unsurun değil, Hakkari'den Edirne'ye, İç Anadolu'dan Karadeniz'e 81 vilayete yayılmış siyasi parti olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"BDP, etnik siyaset yapıyor. BDP, Kürtçülük üzerinden siyaset yapıyor. Her türlü ırkçılık bizim ayaklarımızın altındadır. Kürtçülük de Türkçülük de ayağımızın altındadır. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bu memleketin 77 milyon insanı etkin kökeni, ana dili, dini, mezhebi ne olursa olsun o bizim anayasal vatandaşımızdır, herkes hür ve eşittir. Biz, Kürtçülüğe, Türkçülüğe pirim vermeyeceğiz. Bakın şu anda doğuda ve güneydoğu da sıkıntı yaşanıyor. Özellikle MHP, bizim aleyhimize bu çözüm sürecini kullanıyor. Diyorlar ya 'Doğu ve Güneydoğu'da PKK şunu yapıyor, bunu yapıyor'. Ben Vanlıyım. Eğer AK Parti olmasaydı şu anda doğu ve güneydoğu tamamıyla PKK'ya teslim edilmiş durumdaydı. Van'da, Hakkari'de, Muş'ta, Ağrı'da, Bitlis'te MHP var mı? Yok. CHP var mı? Yok. Buralarda CHP, MHP'den de daha az oy alıyor. Buralara gelen kamu görevlileri falan hiç olmazsa MHP'ye oy veriyor. Buralarda MHP yok. Peki diğer partiler var mı? Onlar da yok. Bizim arkadaşlarımız hayatları pahasına PKK'nın tehditlerine aldırmadan Başkale'nin sınır köylerinde, Şırnak'ta, Hakkari'de mücadele ediyorlar. Siz neredesiniz ey kahramanlar?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Tunceli'ye git" dediğini hatırlatan Çelik, "O da Tunceli'de valilik binasına gitti. Zanneti ki Tunceli, valilik binasıdır. Ya, valilik binası Tunceli midir arkadaşlar?" diye konuştu.

"MHP, Yüksekova'da ilçe teşkilatını kurup orada siyaset yapmalı"

Her partinin, Türkiye'nin her yerinde siyaset yapması gerektiğini belirten Çelik, "MHP Yüksekova'da ilçe teşkilatını kurup, orada siyaset yapmalıdır. BDP Mezitli'de siyaset yapmalıdır. Hiç kimse diğer siyasi partiye karşı şiddet unsurunu kullanmamalıdır. Kullanırsa bunun adı siyaset olmaz. Ancak sen bir ilin halkını aşağılayarak oraya gidersen halktan tepki görürsün. Sayın Bahçeli'nin yaptığı burdur" diye konuştu.

CHP'nin bayraklarının altında "Büyük Çınar Türkiye'nin Birleştirici Gücü" yazdığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Ben CHP'li arkadaşlara dedim ki siz, nasıl birleştirici güç olacaksınız. Hani 404 var ya siz, uhu bile olamazsınız. Niye? İstanbul'dan yola çıkın. Belediyeler olarak İstanbul merkez AK Parti belediyesi. Kocaeli, Düzce, Sakarya, Ankara, Kırıkkale, Bolu, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Bingöl, Muş, Hakkari, CHP değil. Türkiye'nin bir başından bir başına sen yoksun. Sen nasıl birleştirici güç oluyorsun. İki yarıyı birleştirici şeye yapıştırıcı denir. Sen zaten Türkiye'nin yarısında yoksun, nasıl birleştirici oluyorsun."

Kongreye, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, İl Başkanı İsmail Taşpınar ve partililer katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Çelik Ak Parti Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title