Haberler

AK Parti Gençlik Kollarından "İstiklalden İstikbale Kutlu Yürüyüş"

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, "Dedelerinden 27 Mayıs'ı, babalarından 12 Eylül'ü dinlemiş Türkiye'nin gençleri olarak 15 Temmuz gecesi, milletimizin aynı acıları tekrar yaşamaması için en güçlü şekilde direndik. Şimdi Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kaldırmak için çalışacağız" dedi.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları "İstiklalden İstikbale Kutlu Yürüyüş" isimli program düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, çok sayıda AK Parti milletvekilli ve partililerin oluşturduğu grup, ellerinde taşıdıkları "İstiklalden İstikbale Kutlu Yürüyüş", "Kanatlarımız olsa F-16'ları da indirirdik", "Yıldırım gibi çarptık", "Stop Fetullah Gülen", "Şemdinli'den Töre Aşireti sizinle gurur duyuyor Sayın Cumhurbaşkanım" yazılı dövizlerle Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yürüdü.

"İşte ordu işte komutan", "AK Gençlik burada reisinin yanında", "Millet burada FETÖ'cüler nerede", "Türkiye bizimdir, bizim kalacak" diye sloganlar atan grup, yaklaşık 50 dakika süren yürüyüşün sonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da tekerlekli sandalyesiyle yürüyüşe katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde konuşma yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ecertaş, "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış ancak asla askerimizi temsil etmeyen bu hain çete, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının temsil edildiği Gazi Meclisimizi 11 kere bombaladı. Milletimiz el birliği ile ülkemiz üzerinde yapılan planları, oynanan oyunları bozmuştur. Darbe girişiminin ilk dakikalarında adeta kimin kazanacağını bekleyen bahisçiler gibi demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi değerleri hiçe sayan, Batılı devletlerin temsilcilerinin ve haber ajanslarının tutumunu hiçbir zaman unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ecertaş, "Tüm siyasi görüşlerden kardeşlerimize sesleniyoruz. Açık bir şekilde gördük ki eğer biz bir olursak, eğer tek yürek olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Cesaretini ve bu ülkeye duyduğu sevgiyi defalarca kanıtlayan milletimiz, polisimiz ve halkına tek bir kurşun dahi sıkmayan kahraman ve şerefli askerlerimiz ile birlik, beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki darbeye yeltenen bu sinsi örgütün tamamı, devletin her noktasından kısa bir süre içinde temizlenecektir. İşte bunun için AK Parti olarak güçlü bir şekilde demokrasi nöbetlerine, tüm yurtta, 81 ilde, 919 ilçede devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Durmadan, yorulmadan çalışmaya gayret edeceğiz"

TBMM ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde millet iradesinin temsil edildiğine dikkati çeken Ecertaş, cuntacı askerlerin bombaladığı noktayı işaret ederek, şunları kaydetti:

"İşte hepinizin gördüğü gibi F-16'lar tarafından atılan bomba ile vatanını, milletini savunan gençlerin, 7'den 70'e tüm halkımızın olduğu buraya bomba atan, pervasızca onlarca vatandaşımızı şehit eden bu terör örgütünü lanetliyoruz. Başbakanımızın da dediği gibi 'Burada tankın gücü, milletin gücünü yenemedi.' Dedelerinden 27 Mayıs'ı, babalarından 12 Eylül'ü dinlemiş Türkiye'nin gençleri olarak 15 Temmuz gecesi, milletimizin aynı acıları tekrar yaşamaması için en güçlü şekilde direndik. Şimdi Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kaldırmak için de çalışacağız."

Ecertaş, 15 Temmuz gecesi AK Parti gençliğinin yanı sıra siyasi görüşünü ne olursa olsun tüm gençlerin, ihanetin karşısında durduğunu vurguladı.

"Gençliğin yanındayız"

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarının yürüyüşüne destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya da, "Gençlerimizi tebrik ediyoruz, çok kahramanlık yaptılar, 15 Temmuz gecesi tarih yazdılar." diyerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, 7'den 70'e tüm vatandaşların kahramanlık destanı yazdığına işaret etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Betül Sayan Kaya Akif Çağatay Kılıç AK Parti Politika Güncel Haberler

title