Haberler

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Yasin Börü Açıklaması

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Yasin Börü açıklaması AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Günay: "Millet olarak bu hainlerin cezasını çekmesini istiyoruz" Yasin Börü davası 3 Nisan'a ertelendi Dava Avukatı Hasan Bozdaş: "2 hafta sonra son savunmamızı yapacağız"ANKARA - AK Parti Gençlik...

Ak Parti Gençlik Kolları'ndan Yasin Börü açıklaması

Ak Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Günay:

"Millet olarak bu hainlerin cezasını çekmesini istiyoruz"

Yasin Börü davası 3 Nisan'a ertelendi

Dava Avukatı Hasan Bozdaş:

"2 hafta sonra son savunmamızı yapacağız"

ANKARA - AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay, 3 Nisan'a ertelenen Yasin Börü davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sokağa girerken 'gebertin' sloganlarıyla binanın içine sığınan kardeşimizi bıçaklayarak, binanın içinden atarak katleden bu hainlerin cezasını çekmesini bütün millet olarak istiyoruz" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay ve gençlik kolları üyeleri, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ve dava avukatı Hasan Bozdaş, Yasin Börü davası öncesi Ankara Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Konuşmada "Seni adından vurdular Yasin" yazılı pankart açılırken üyeler ellerinde, "bu dava hepimizin", "yiğitliğin yaşı yoktur", "Onlar şer peşinde koşacak, biz hak diyeceğiz" yazılı dövizler taşıdı.

Günay yaptığı açıklamada, "Vahşi olaylarda hayatını kaybeden kardeşlerimizden bir kısmı da Yasin Börü kardeşimiz ve onun arkadaşlarıdır. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize sadece rıza-i ilahi için kurban payı dağıtmak üzere yola çıkan kardeşlerimiz adice, hunharca katledilmiştir. Bu hainler, terör seviciler ve halkı galeyana getiren kişiler, 16 yaşında bir fidanın hayatına kıymaktan hiç çekinmemişlerdir. Daha da vahimi sokağa girerken 'gebertin' sloganlarıyla binanın içine sığınan kardeşimizi bıçaklayıp, ardından da binadan atarak katleden bu hainlerin cezasını çekmesini bütün millet olarak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dava 3 Nisan'a ertelendi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise bugün dava hakkında kararın verileceğine dair ciddi bir beklentilerinin olduğunu belirterek, "Bir önceki duruşmada bu duruşmanın son duruşma olacağı, karar duruşması olacağı ifade edilmişti. Ancak şu anda gördüğümüz kadarıyla, mahkeme başkanının da ifade ettiği gibi sanık avukatlarının mazeretsiz bir şekilde katılmaması, Yargıtay'da bunun usule yönelik bozma gerekçesi olur düşüncesi ile 3 Nisan'a ertelenmiş oldu" şeklinde konuştu.

Dava Avukatı Hasan Bozdaş,Yasin Börü ve katledilen arkadaşları için adalet arayışlarının devam ettiğinin altını çizerek, "Bugün 14. celseyi gerçekleştirdik. Bu süreç 5 Ekim 2015 tarihinden itibaren devam ediyor. Biz bugün karar beklentisiyle gelmiştik. Mahkeme bundan önceki celsede bu duruşmada tün son savunmaların alınacağını ve bu duruşmada karar verileceğini belirtmişti. Fakat kanunen mesleki mazeret, özellikle tutuklu yargılanan sanıklar ve suça sürüklenen çocuklar açısından son duruşmada vekillerin bulunma zorunluluğu var. Aksi takdirde Yargıtay usulen bozuyor. Mahkeme de bunu göz ardı edemedi ve bir kesin süre belirledi. Bu kesin süre 3 Nisan 2017 tarihi. 2 hafta sonra pazartesi günü biz son savunmamızı yapacağız. Karşı tarafta son savunmasını yapacak. Bunun ardından kararın verilmesini umuyoruz" açıklamasında bulundu.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz öldürülmüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Asayiş

Yargıtay AK Parti Asayiş Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title