Haberler

AK Parti Gençlik Kolları Açıklaması

AK Parti Gençlik Kollarınca, yeni anayasa isteyen gençlerin anayasa yapım sürecini engellemeyi amaçlayan demokrasi dışı odakların kesin olarak karşısında olduğu ve gerektiğinde tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyacağı belirtildi.

AK Parti Gençlik Kollarınca, yeni anayasa isteyen gençlerin anayasa yapım sürecini engellemeyi amaçlayan demokrasi dışı odakların kesin olarak karşısında olduğu ve gerektiğinde tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyacağı belirtildi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'ni hak ettiği demokrasi ve özgürlük seviyesine çıkartacak yeni anayasanın yapım sürecini baltalamak için çaba gösteren çevreler olduğu ifade edildi.

"Bu faaliyetler, Türkiye'yi darbe anayasasına mahkum etmek isteklerinden paralel yapılanmalar ile işbirliklerine ve terör örgütleri eliyle, silah zoruyla milletimizin geleceğini engellemeye çalışmaya kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır" görüşüne yer verilen açıklamada, anayasa sürecini engelleme çalışmalarının ülkenin huzurlu geleceği için mücadele edilen terör örgütlerinin sorgulamaya kapalı yapılarıyla şaşırtıcı bir benzerlik taşıdığına işaret edildi.

Türkiye'nin milletin takdiriyle hazırlanmış bir anayasayla yönetilmesini engelleme amacı taşıyan bu anlayışın, son dönemde muhalefet partilerinin bazı eylem ve söylemlerinden cesaret aldığı ve faaliyetlerinin kapsamını genişlettiği kaydedilen açıklamada, demokratik yöntemlerle oluşturulmayan anayasalarla yönetilen devletlerin, geçmişte Dersim'de ya da bugün Halep'te olduğu gibi kendi milletine yönelik acımasız saldırılarının görülebildiği bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının adil ve hür yeni bir anayasa yapımı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tür davranış ve uygulamalar, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Asıl kararı millet vermelidir' diyerek bu konudaki karar vericinin millet olduğunu belirttiği için doğrudan milleti hedef almakta ve sözde değil özde demokratik bir hukuk devletini engellemeyi amaçlamaktadır. Son dönemde, anayasa yapım sürecinde ortaya çıkan sorun, muhalefetin tartışmaktan korkması ve anayasa yapımını engellemek için demokrasi dışı odaklarla işbirliği yapıyor olmasına odaklanmış durumdadır. Bu durum yeni anayasa isteyen gençler tarafından endişeyle izlenmektedir.

Unutulmamalıdır ki Türkiye'nin gençleri geleceğini belirleyecek bu tartışmada taraftır ve yeni anayasa yapım sürecinin yılmaz takipçileridir. Ayrıca, yeni anayasa isteyen gençler anayasa yapım sürecini engellemeyi amaçlayan demokrasi dışı odakların kesin olarak karşısındadır ve gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir. Özetle, milletimizin oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın siyasi hayatının tamamında uğruna mücadele ettiği milli iradenin gerçek anlamda egemen olabileceği yeni Türkiye hedefine demokrasi dışı yollarla engel koymaya çalışan herkes Türkiye'nin geleceğine düşmandır ve öyle kalacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title