Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Suriye sınırındaki Karkamış’ta yaptığı açıklamada, "Başta ABD olmak üzere bölgede yeni oyun planları kuran uluslararası oyuncuların hala Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak ve kandırmak gibi bir yanlışın içerisinde devam ettiklerini görüyoruz” dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Suriye sınırındaki Karkamış'ta yaptığı açıklamada, "Başta ABD olmak üzere bölgede yeni oyun planları kuran uluslararası oyuncuların hala Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak ve kandırmak gibi bir yanlışın içerisinde devam ettiklerini görüyoruz" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 9'uncu gününde Karkamış'a gelerek bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin çıktığı yoldan asla dönmeyeceğini vurguladı. Türkiye Cerablus Harekatı'nda kararlı tavrını net bir şekilde sürdürmeye devam ettiğini belirten Tayyar, "Ancak Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirten ülkeler verdikleri sözü tutmadılar. Üstelik yaptıkları açıklamalarla da kendilerini komik duruma düşürdüler. YPG'nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin asıl unsurlarını Fırat Nehri'nin doğu tarafına geçirdiklerini mayınları temizlemek üzere bazı direnişçi grupların Menbiç'te kaldıklarını ifade ettiler. Bütün bunlar başta ABD olmak üzere bölgede yeni oyun planları kuran uluslar arası oyuncuların hala Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak ve kandırmak gibi bir yanlışın içerisinde devam ettiklerini görüyoruz. Onlar ne tür oyun planları kurarlarsa kursunlar Türkiye çıktığı bu yoldan asla dönmeyecektir. Cerablus'tan Afrin'e kadar olan hatta bir güvenli bölge oluşturulacak. En az 40- 45 kilometrelik bir derinlikte bu alan oluşturulacaktır. Bu güvenlikli bölge oluşturulurken Suriye'nin farklı bölgelerine giden ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli kardeşlerimizin güvenlikli bölgelere yerleştirilmeleri için imkanlar da oluşturulacaktır. Elektrik, su gibi alt yapıya önem verilerek hastane hizmetlerinin karşılanabilmesi için Türkiye ciddi bir destek sağlayacaktır. Belki Cerablus başta olmak üzere bazı bölgelerde yeni kamplar kurulabilir. Özgür Suriye Ordusu'nun öncülüğünde yürütülen bu harekatı ele geçirilen yerlerde yeni yaşam alanı oluşturulacaktır. Buraya hem Türkiye'deki sığınmacıların hem de Suriye'nin diğer bölgelerindeki Suriyelilerin yerleşmelerine fırsat oluşturulacaktır. Bu konuyu son derece önemsiyoruz ve ilk işaretini Cerablus'ta almaya başladık. İlk sıralar az sayıda insan Cerablus'ta yaşıyordu, şimdi ise 10 binin üzerinde insan yaşıyor. Cerabus'ta alt yapı iyileştirilirse bu sayı 30 bin kişinin üzerine çıkabilir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şamil Tayyar Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title