Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Açıklaması

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yeni hükumeti değerlendirerek, “Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan hükümetimiz, yenilikçi, atılımcı, reformist ve kendi güvenliğini sağlayacak ileri teknoloji üretimine ağırlık veren bir hükümet olacaktır” dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yeni hükumeti değerlendirerek, "Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan hükümetimiz, yenilikçi, atılımcı, reformist ve kendi güvenliğini sağlayacak ileri teknoloji üretimine ağırlık veren bir hükümet olacaktır" dedi.

TGRT Haber'e canlı yayın konuğu olan Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırımın geçmişte önemli başarılara imza attığını belirterek, "Binali Yıldırım, Ak Parti'nin iktidarı dönemindeki büyük projelerin mimarlarındandır. Bu nedenle önümüzdeki dönemde Türkiye her alanda büyüyecek, daha da ileri gidecektir. Başbakan icracı bir kişiliğe sahiptir. Türkiye'nin 65. Hükumeti de icracı bir hükümet olacaktır" dedi.

SAVUNMA SANAYİ MİLLİLEŞECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bahçesinden yapılan canlı yayında hükumetin yeni dönemdeki hedeflerini anlatan Erdoğan, "Yeni hükumetimiz, yenilikçi, reformist, atılımcı ve kendi güvenliğini sağlayacak yüksek teknolojiyi büyük ölçüde millileştirmeyi hedefleyen bir hükumet olacaktır. Son yaşadığımız olaylar, milli savunma sanayimizin, güvenliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu nedenle önümüzdeki dönemde milli harp sanayimizin yerlileştirilmesi ile ilgili projelere ağırlık verilecektir. Şu anda savunma sanayimizin yarısı yerli üretimdir. Önümüzdeki dönemde bu oranı yüzde 70-80'ler seviyesine çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

İLERİ TEKNOLOJİ ÖNCELİĞİMİZ

Hükümetin kalkınmaya da büyük önem vereceğini ifade eden Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, özellikle ileri teknoloji gerektiren yatırımlara öncelik verileceğinin altını çizdi. Erdoğan, "Türkiye olarak, 2023 ile ilgili ekonomi alanında önemli hedeflerimiz var. Özellikle ihracatla ilgili hedefimiz büyük. Bu hedeflere ulaşabilmek için önümüzdeki dönemde ileri teknolojiyi esas alacağız. Daha önce yatırım ve istihdam ağırlıklı projelere ağırlık verilirken, önümüzdeki dönemde istihdamla birlikte ileri teknoloji projelerine öncelik verilecek. Bugün dünyada devletlerin gayrisafi milli hasılası kadar cirosu olan şirketler var. Bizde de neden böyle şirketler doğmasın. Mesela otomotiv sanayi neden olmasın" diye açıklamada bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇÖZÜLÜYOR

Güneydoğu'da ve Suriye'de yaşanan olayları da değerlendiren Gaziantep Milletvekili Erdoğan, Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini istemeyenlerin terör örgütleri ile buna engel olmaya çalıştığının altını çizdi. Erdoğan, "Türkiye ne zaman gelişmeye, büyümeye başladıysa, karşısına bir terör örgütünü çıkarmışlardır. Tabi ki burada bir dış güçler var, bir de bunların yerli işbirlikçileri. Ancak terörle bir yere varılamayacağı aşikardır. Son günlerde terör örgütündeki çözülmeler de bunun en büyük kanıtıdır. Diğer taraftan Suriye'de kokteyl terör örgütleri ortaya çıktı. Çok farklı dünya görüşlerine ve ideolojilere sahip terör örgütleri bir araya gelebiliyor. Birilerinin kumandası ile adeta nerede ihtiyaç varsa orada terörist faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar" şeklinde konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, "Biz AK Parti olarak dokunulmazlıklarla ilgili konuyu sonuna kadar takip ederek, bugünkü noktaya gelmesini sağladık. Milletimiz suçlu milletvekili istemiyor. Bu nedenle kimin suçu varsa adaletin karşısında hesap vermelidir. Ana muhalefet partisinin dokunulmazlıklarla ilgili politikası da samimi olmaktan uzaktır. Farklı hesaplar içerisindeler" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Mehmet Erdoğan Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title